Jenna Simula www.jennasimula.fi

Maahanmuuttajien käytös ihmetyttää II

Kirjoitukseni kohtaamisesta somalimiehen kanssa Helsingin rautatieasemalla herätti kiivasta keskustelua. Kerroin aiemmin blogissani siis siitä, miten istuessani rautatieasemalla syömässä, viereeni istahti somalimies kurkottaen kohti ranskalaisiani. Kun en antanut hänen ottaa ranskalaisiani, hän alkoi haukkua minua natsiksi ja rasistiksi. Ihmiset jopa epäilivät tarinan olevan urbaani legenda. Sellainen se ei valitettavasti ole. Olen itse todella kiinnostunut muista kulttuureista, matkustelen paljon ja tuttavapiirissäni on erilaisen kulttuuritaustan omaavia ihmisiä. He eroavat tuosta rautatieasemalla kohtaamastani somalimiehestä siinä, että he kunnioittavat muita ihmisiä, suomalaisia ja suomalaista kulttuuria, tapoja ja niin edelleen.

Eikä tämä ranskalaisteni kimppuun iskenyt somalimies liene yksittäistapaus, sillä blogiini kertyi iso määrä kommentteja, joissa kerrottiin omakohtaisia kokemuksia kohtaamisista maahanmuuttajien kanssa. Eräs 16-vuotiaan tyttären äiti kertoi, miten tytär joutuu jatkuvasti Helsingissä liikkuessaan kuuntelemaan ulkomaalaistaustaisten miesten perään huutelua ja on joutunut jopa ahdistelun kohteeksi useita kertoja.

Epäilijät tietysti toivat esiin sen, miten suomalaiset juopot osaavat olla ihan yhtä urpoja. No niinhän ne todellakin osaavat. Yleensä näille urpoille riittää, kun sanoo ei. Rautatieaseman somalimies ei tätä sanaa uskonut, vaan alkoi riehua ja haukkua minua natsiksi. Niin ja kyllähän suomalainenkin mies voi esimerkiksi raiskata tai pahoinpidellä – niin voi, mutta suomalaisessa kulttuurissa sillä asialla ei esimerkiksi ylpeillä (vrt. ulkomaalaistaustaiset pojat, jotka huorittelivat raiskaamaansa tyttöä Facebookissa tapahtuneen jälkeen). Suomalainen kulttuuri ei myöskään hyväksy perheväkivaltaa, vaikka sitä valitettavasti tapahtuu. Islamilaisessa kulttuurissa kunniaväkivalta on arkipäivää, eikä sitä hävetä, jos vääränlaisen pojan kanssa seurustelleen tyttären päälle kaadetaan happoa.

Jotta ihmiset voisivat jälleen puhua siitä, miten hienoa monikulttuurisuus on ja miten minä keksin juttuja vain omasta päästäni, kerron seuraavaksi kokemuksia maahanmuuttajien kohtaamisesta täällä Oulussa. Aikaa tästä on jo parisen vuotta, kun olimme mieheni ja parin ystävän kanssa viettämässä iltaa paikallisessa pubissa. Ei, emme olleet kaatokännissä. Istuin pubin tietokoneella noin kymmenen minuuttia, kun taakseni ilmestyi tumma mies. Hän sanoi haluavansa tietokoneelle ja vastasin ystävällisesti poistuvani koneelta muutaman minuutin kuluttua. Miehelle vastaus oli väärä. Hän alkoi sylkeä päin minua ja seurassani olleita henkilöitä, haukkui minua huoraksi ja käski mieheni käskeä minut pois koneelta. Lopulta portsari poisti miehen paikalta.

Samana iltana myöhemmin olin odottamassa pysäkillä bussia, kun huomasin toisen tumman miehen ilmeisesti ahdistelevan nuorta naishenkilöä. Kysyin naiselta, onko mies hänen seurassaan. Nainen vastasi, ettei ole. Hän ei selvästikään uskaltanut sanoa miehelle suoraan, ettei tahdo tätä seuraansa. Pyysin miestä poistumaan kauemmaksi ja jättämään naisen rauhaan. Mies riehaantui täysin. Hän huusi raivoissaan, miten hän on tullut Etiopiasta Suomeen neljä vuotta sitten ja miten hän saa kohdella naisia täällä juuri samalla tavalla kuin kotimaassaan. Naisen täytyy kuulema tehdä juuri niin kuin mies käskee. Hän myös läpsäisi minua kasvoille. Pian puolisoni tuli bussipysäkille, eikä ehtinyt sanoa sanaakaan, kun etiopialaismies alkoi osoitella häntä ja huutaa ”natsi! Tapellaan vaan! Painitaan!”. Sanoin hänelle poliisiauton olevan tien toisella puolen, joten mikäli hän ei rauhoittuisi, poliisi tulee rauhoittamaan tilanteen. Etiopialaismies päätti juosta poliisiautolle ja alkoi kertoa tarinaa siitä, miten natsi yrittää hakata hänet. Päätimme illan viimeisestä bussista myöhästymisen uhalla käydä selvittämässä tilanteen poliisien kanssa. He kysyivät mitä on tapahtunut, minkä jälkeen etiopialaismies päätyi maijan kyytiin. Me ehdimme bussiin, johon nousi samaiselta pysäkiltä myös paljon muita ihmisiä. Ihmettelin vain, miksei kukaan muu mennyt väliin huomatessaan tilanteen. Toisaalta, sitähän on automaattisesti rasisti, jos uskaltaa kyseenalaistaa maahanmuuttajien käytöstä. Suomalaiset pelkäävät sanoa vastaan ulkomaalaistaustaisille henkilöille, koska heidät leimataan rasisteiksi saman tien.

En tiedä, onko ”Miten hoidetaan rasistinen välikohtaus like a boss” –tarina pelkkä urbaani legenda, mutta minulle todella taputettiin bussiin noustuani. Ehkä seuraavalla kerralla joku muukin uskaltaa puuttua tilanteisiin, jossa toinen ihminen on peloissaan.

Mitä näille tilanteille sitten voitaisiin oikein tehdä? Meidän suomalaisten on tietysti hirveän hankala sanoa ääneen, että ongelmia on. Ehkä olisi ensimmäisenä askeleena ihan hyvä myöntää ongelmat. Siksi olen niitä itse tuonut esille. Toiseksi meidän täytyisi luopua ajatusmaailmasta, jonka mukaan kaikki muut kulttuurit ovat omaamme parempia. Ihan kaikkea ei tarvitse hyväksyä. Kotoutumispolitiikkaa on kehitettävä niin, että tänne tulevat ihmiset oikeasti ymmärtäisivät kunnioittaa meidän tapojamme. Ratkaisuna ei ole eristää maahanmuuttajia omiin ryhmiinsä, järjestää heille omia liikunta- tai kerhovuoroja tai ohjata asumaan taloyhtiöön tai lähiöön, jossa on pelkästään maahanmuuttajia, vaan antaa mahdollisuuksia toimia yhdessä kantaväestön kanssa. Mutta jos sekään ei auta, niin mitä seuraavaksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

64Suosittele

64 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (491 kommenttia)

Jorma Kohva

Somalilla oli varmaankin nälkä. Olisit antanut..

Käyttäjän AriLahtinen kuva
Ari Lahtinen

olis hakenut sossusta kupongin kuten muutenkin tekee.. varmaan ainakin espoossa jaetaan kunnan mastercard jokaiselle... ja normaali suomalainen näkee nälkää ja taistelee että saa pitää edes sähköt ja asunnon.

Käyttäjän MiikaN kuva
Miika Niemitalo

normaali suomalainen vois tehä niitä paskempiakin töitä eikä tähdätä yrityspomon palkkatasolle heti alussa!

Sauli Harju Vastaus kommenttiin #219

Ite olisin erittäin tyytyväinen 2000 kuukausipalkkaan ja ei kyllä ole lähelläkään mitään yritysjohtajien tuloja mutta ei silti töitä saa koska ei haluta maksaa palkkaa kuin korkeentaan 800 jos sitäkään, tuo raha ei riitä mihinkään ja jos pitää autolla ajaa tais ostaa bussikortti niin siihenki uppoo vähintään 70 euroa, eikä työpäivä mene syömättä että sekin sitte lisää menoja.

Eeva Jokinen
Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Asun koko pääkaupunkiseudun maahanmuuttajavaltaisimmassa lähiössä. Kaikki välikohtaukset joita olen täällä nähnyt, ovat olleen kantaväestön aiheuttamia. Kertaakaan en ole nähnyt maahanmuuttajan tekevän mitään väärää. Paitsi kerran ruotsinsuomalaisen Uppsalassa.

Erikoista että Oulussa on useampia perussuomalaisia, joille on sattunut kaikenlaista tällaista.

Joel Leshko

Myös minulla on havaintoja ainoastaan kantasuomalaisten uhittelusta "mutakuonoja" vastaan. Kuvaavimmassa tapauksessa Helsingissä Espan puiston penkillä istui tablettiaan surffaileva musta nuorukainen ja hänen luokseen tuli ahavoitunut suomalainen kaljaveikko kasseineen heristelemään nyrkkiä huutaen: "Senkin neekeri!". Kaveri katsoi huutajaa osaaottavasti, niin kuin jokainen järkevä kansalainen vastaavassa tilanteessa olisi menetellyt.

Kerran tosin eräs parikymppinen somalineitokainen pubin terassilla lähestyi minua ihastusta esittäen ja kaulasta halaten, jolloin huomasin, että samalla hetkellä hänen kätensä oli pikkutakkini vasemmassa taskusssa. Totesin hänelle, että "ei siellä ole mitään", jolloin hän hämillisenä vetäisi kätensä pois kysyen: "mitä sinä tarkoitat?". Mutta saman toki olisi voinut tehdä kuka tahansa neitokainen.

Käyttäjän PenttiMotti kuva
Pentti Motti Vastaus kommenttiin #551

Aina näitä "saman toki olisi voinut tehdä kuka tahansa"..

Tekikö? tai onko tehnyt?

Menee pitkälti samaan luokkaan kuin "kyllä suomalainenkin raiskaa" ja "suomalainen raiskaa paljon enemmän" sekä "mutta niitä ei ilmoiteta" -jutut.

Aivan kauheaa kuraa.

En todellakaan ole rasisti, päinvastoin, mutta ottakaa nyt ne aivot käteenne hyvät ihmiset.

Lauri Furtato

Helsingistä minulla ja vaimolla on sellainen kokemus, että mustamies luultavasti pakolainen läpsäisi silloista tyttöystvänääni ja nykyistä vaimoani takapuolelle. Olimme eräässä yökerhossa josta minut oltiin poistaa kun et tapahtumaa todellakaan sietänyt. Vaimoni on ns. mamu etelä-amerikasta tosin vaaleahko ihonväriltään, mutta selkeästi ei eurooppalainen ja itse olen ihan suomalainen ( nimestä huolimatta=joka on vaihdettu jälkeen päin ).

Tuollasille p*reille pitäisi antaa kaksi vaihtoehtoa joko lentokoneeseen ja syvimpään afrikan viidakkoon tai sitten vaikkapa suohon. Ihminen joka tulee pakolaisena ja saa käytännösä kaikki mitä elämiseen tarvitaan vastikkeetta ja sitten tekee tuollaista. Sillä ei ole minulle mitään ihmisarvoa.

Toiset tulevat ympäri maailman ml. 3 maat ja todella vaikeista olosuhteisa ja vaikeuksien kautta Suomeen. Pahimmillaan nuo sitkeästi yrittäneet ihmiset sitten pakotetaan palaamaan kotimaahansa ilman pätevää syytä. On tuttuja euroopan maista, Venäjältä, Turkista, Afganistanista, Iranista, Kiinasta, Koreasta, Kuubasta jne jne eikä noiden kanssa ole ollut mitään ongelmia IKINÄ! Pakolaisuus on ok mutta ehtojen on oltava tiukat!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #571

Taas yksi tarina, joka ei oikeasti ole lainkaan harvinainen kantasuomalaistenkaan tekemänä. Osoitit itsekin ettei sinusta ole yhtään parempaan käytökseen jos sinut oli miltei poistettava tiloista.

Toivottavasti olet ylpeä, kuulut tismalleen samaan huonostikäyttäytyvien joukkoon kuin kohtaamasi mies.

Voitko oikeasti vaatia traagisisten olosuhteiden kodistaan ajamilta parempaa käytöstä kuin mihin me itse pystymme?

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Voitko Jussi kertoa missä lähiössä? Kulosaaressako? Itse asun täällä tsadissa ja olen vahvasti eri mieltä kanssasi.

Käyttäjän PenttiMotti kuva
Pentti Motti

Pitäisiköhän sinun käydä hengaamassa esimerkiksi ostareilla?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Erikoista on myös se ettei Vihervasemmistolaiset nää koskaan mitään ;)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Minäkin voisin raportoida joka kerta blogiin kun kantasuomalainen on käyttäytynyt todella kummallisesti minua kohtaan. jostain syystä en kuitenkaan näin tee. Enkä myöskään moista raporttia tee silloin kun kyseessä sattuu olemaan maahanmuuttotaustainen.

Itse kyllä olen saanut ehdottomasti eniten epäasiallista käytöstä kohtaani nimenomaan kantasuomalaisilta miehiltä. Yleensä reippaasti alkoholia nauttineilta.

Elias Paatos

Oletkos sattunut huomaamaan, että kantasuomalaisia on aika paljon enemmän?

Mikko Järvinen

Ovat siis käytännössä suurempi ongelma?

Lauri Korhonen

Huttunen. Eli kantasuomalaisten miesten käytöksen voisi korjata muuttamalla heidän humalahakuista suhdettaan alkoholiin. Mielenkiintoinen ja tärkeä huomio.

Entä sitten ne toiset. Ihmisten jotka eivät tarvitse törkykäyttäytymiseen mitään kemiallisia stimulantteja. Jos käytös tulee ihmisestä luonnostaan tai opittuna millä asianitilan voisi korjata?

Tämä voisi olla aihe jossa on hyötyä monipuolisesta elämänkokemuksesta ja mahdollisesti myös pätevöittävistä opinnoista. Teologiaa ei ehkä kannata kuitenkaan tähän sotkea. Harkitaan sitä myöhemmin.

Pidemmittä puheitta - haluaisin kuulla sinun henkilökohtaisen valistuneen näkemyksesi tähän visaiseen ongelmaan.

Lämpimät kiitokset vaivannäöstäsi jo etukäteen. <3

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Korhonen, itse uskon siihen, että alkoholi ei sinällään ole se ongelma itsessään. Alkoholi vaan saa ihmiset toteuttamaan itseään, sanomaan ja tekemään ne asiat mitä ei tekisi silloin kun itsekontrolli pelaa paremmin. Lisäksi jo valmiiksi ongelmaiset ihmiset yleensä turvautuvat alkoholiin. Normaali alkoholin käyttäjä, suht mieleltään terve ihminen ei ole väkivaltainen ja törkeä kännissäkään.

Mielenterveyspalveluihin ja toki myös alkoholityöhön väärinkäyttäjien keskuudessa pitäisi toki panostaa enemmän, myös rahallisesti. Ne ihmiset, jotka eivät tarvitse törkykäyttäytymiseen kemiallisia stimulantteja, tarvitsevat myös mielenterveysapua.

Minä en kyllä teologiasta osaa mitään sanoa kun en sitä ole opiskellut. Eikä alani kyllä ole myöskään psykologia tai lääketiede. Mutta kun nyt kysyit mielipidettäni...

Arvo Kuusela

"Minäkin voisin raportoida joka kerta blogiin kun kantasuomalainen on käyttäytynyt todella kummallisesti minua kohtaan."

Minä olen tarkoituksela pysynyt erossa kantasomalaisista, ne kun on niin kumalista väkeä, valitaakin kaikesta epäolellisesta ja typerällä tavalla. Epäilen että koko porukka on rasisteja.

Minulla onkin ihan tarpeeksi ongelmia oman perhen ja suvun kansa. Ne käytäytyy tosi kumalisesti aina välillä.

Paavo Kymäläinen

On se vaan kummaa kuinka ihmisen TODELLINEN ajattelu pulpahtaa esiin Kuusela.
Teit kirjoitusvirheen, mutta Sinun piti tietenkin kirjoittaa kantasomalialainen?
Silloin kommentissasi olisi jopa jotain "järkeä".
Tälle lipsahtamiselle taisi olla jopa joku hieno termi, mutta kun olen vain tavallisen koulun käynyt SUOMALAINEN, niin.................

Arvo Kuusela

"Minäkin voisin raportoida joka kerta blogiin kun kantasuomalainen on käyttäytynyt todella kummallisesti minua kohtaan."

Minä olen tarkoituksela pysynyt erossa kantasomalaisista, ne kun on niin kumalista väkeä, valitaakin kaikesta epäolellisesta ja typerällä tavalla. Epäilen että koko porukka on rasisteja.

Minulla onkin ihan tarpeeksi ongelmia oman perhen ja suvun kansa. Ne käytäytyy tosi kumalisesti aina välillä.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Se ei toki ole mitenkään yllättävää, että Suomessa, missä yli 90% vastaan tulevista ihmisistä on suomalaisia, joutuu joskus suomalaisten häiritsemäksi, mutta sivuutetaanpa tämä asia hetkeksi ja spekuloidaan todellakin vaan sitä, että tämä Jenna Simulan kirjoitus todellakin olisi tehty suomalaisesta örveltäjästä.

Mitä sillon kommentoisit tähän kirjoitukseen? Tulisitko tänne kenties kertomaan, että aiheuttavathan maahanmuuttajatkin ongelmia? Vai tulisitko komppaamaan, kuinka suomalaisten käytös todellaki oli tilanteessa ääliömäistä?

Vai jotakin muuta, mitä?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kuinka yllättävää, että Karimies ei ole tähän kellonlyömään mennessä saanut vastausta kysymykseensä. Käänteispsykologia on ylivertaisen tehokas keino osoittamaan suvaitsevaiston etnosentrisyyden sekä epäjohdonmukaisuuden ajattelussaan, ja juuri Karimiehen esiinnostama näkemys ("Tulisitko tänne kenties kertomaan, että aiheuttavathan maahanmuuttajatkin ongelmia?) on tässäkin keskustelussa erittäin olennainen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Karmiehen kysymys ei ainakaan noin ilmiselvästi ole osoitettu minulle (ei edes tässä näytä viittaavan mihinkään kommenttiin), mutta vastaan kun Muhonen tuolla niin kovasti vastausta kaipasi.

Tässä on kysymys juuri siitä, että kukaan ei blogaa kantasuomalaisten törkeyksien huutelusta ja naisten ahdistelusta. Ainakaan jos kyseessä on nimenomaan yksityistapaus niinkuin tässä blogissa.

Jos Simulan kirjoitus olisi tehnyt suomalaisesta örveltäjästä, se olisi varmasti jäänyt vaille tätä huomiota. Tuskin olisin itsekään edes avannut kyseistä blogausta. Jännittävää on miten blogistinkin mielestä maahanmuuttajan huono käytös on uutiskynnyksen ylittävä aihe, siinä missä kantasuomalaisen örvellys ei ole kenenkään mielestä sellainen.

Jonas Hellgren

Minä puolestaan en ole saanut epäasiallista käytöstä kantasuomalaisilta ollenkaan viimeiseen pariinkymmeneen vuoteen, edes reippaasti alkoholia käyttäneiltä. Muunmaalaisilta kyllä. Aika usein jopa.
Asialla ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa etten juurikaan ole tavannut kantasuomalaisia pariinkymmeneen vuoteen. He nyt vaan osaavat käyttäytyä paremmin ja asiallisemmin kuin muut. Alkoholilla tai ilman.

Mikael Stenbäck

Siinäpäs se ero tulikin. Suomalaiset ovat nauttineet jotain stimulanttia, kun taas ulkomaan veijarit ovat selvinpäin. Useimmat selvinpäin olevat suomalaiset käyttäytyvät ihan fiksusti ja pitää muistaa, että kantiksia on ~5M, kun taas urpoilussa kunnostautuvien ulkomaan elävien määrä mitataan tuhansissa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Useimmat selvinpäin olevat suomalaiset käyttäytyvät ihan fiksusti"

Niin tekevät useimmat "ulkomaan veijaritkin".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Toivottavasti kaikki sellaiset naisihmisten ulkonäköön liittyvät vihjailut ja vitsit saadaan raakattua pois keskusteluareenalta. Kukaanhan ei koskaan kommentoi miesten ulkonäköä, mutta naiset saavat joko kritiikkiä tai kehua. Kritiikki tulee yleensä sellaisilta, joilla ei ole koskaan edes mahdollisuuksia iskeä foorumimme kaunottaria.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #463

The Sensational Alex Harvey Band: "Next"

"I was just a child when my innocence was lost
in a mobile army whorehouse
a gift of the army, free of cost
Next! Next! Next!..."

"...Me, I really would have liked a little bit of tenderness
Maybe a word, maybe a smile, maybe some happiness
But Next! Next!"

http://www.youtube.com/watch?v=7vaLi9W6HRc

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola Vastaus kommenttiin #463

Millä mahdollisuuksilla tai millä tavoin isketään foorumimme kaunottaria ;) ?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

En tiedä haukutaanko tässä rumaksi lehmäksi minua, blogistia vai jotakuta muuta kommentoijaa, mutta ilmiannan silti. Miksi postasit jos tiesit jo valmiiksi olevasi törttö noin sanoessasi?

Ja tämä tosiaan todistaa jälleen kerran sen miten nämä ihan kantasuomalaisetkin kyllä osavat huoritella naisia.

Käyttäjän jou kuva
Juhani Slim Vastaus kommenttiin #494

Sinua, blogistihan on varsin näppärän näköinen kissa :)

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #498

Hurraa, onnittelut tämän blogin keskenkasvuisimmsta kommentista, Juhani

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #498

Seksismi elää ja voi hyvin 2013 vuoden Suomessa, missä naisbloggaajien ulkonäkö on vähän turhan usein kommenttien aihe, vaikka ei mitenkään aiheeseen liitykkään. Oisko vähän outoa jos miesbloggaajien ulkonäköä arvosteltaisiin heidän blogiensa kommenteissa...

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #494

Pääasia on tietysti se, ettei kukaan kutsu sua tai mua nimityksellä...'tree trunk' Ei hätää ei mitää, kaunokainen...

Neil Young: 'Get Back On It'

http://www.youtube.com/watch?v=VKLpv_MH_0Q

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #510

Ehkä näin, mutta kuitenkin tuntuu siltä, että itseään äijiksi kutsumansa hiirulaiset näitä ääliömäisiä kommentteja naisten ulkonäöstä yleensä latelevat.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

@Saara Huttunen
30.8.2013 17:09

Johdatko tahallasi keskustelua harhaan?
Onko mielestäsi ainoa ongelma se, että joku kokee jonkun maahanmuuttajan käyttäytymisen ongelmaksi?
Ja että toinen ongelma on se, että kirjoittaa huolestuneisuutensa julkisesti näkyville?

Vai etkö tosiaan huomaa, että ongelma on myös se, kuinka ongelmakäyttäytymiseen reagoidaan tai kuinka ongelmakäyttäytymiseen saa reagoida tai kuinka ongelmakäyttäytymiseen pitää reagoida?

Ongelma saattaa olla myös se, että sinä et reagoi ongelmakäyttäytymiseen, mutta joku toinen reagoi ongelmakäyttäytymiseen? Teillä on erilainen maailmankatsomus ja saa ollakin. Kaikilla on oikeus tuoda julki ajatuksensa, sinulla S. Huttunen ja toisilla.

Aika pitkälle sai keskustelu näköjään jatkua, jotta joku toteaa, että myös se on ongelma, kuinka ongelmakäyttäytymiseen saa reagoida?

Käyttäjän Outolintu kuva
Jarno Eerola

Et ole varmasti ainoa, jolla on tällaisia kokemuksia. Itse asun Espoon kultuurisulatusuunissa, jossa vieraskielisten osuus väestöstä on 21,4%. Viime kunnallisvaaleissa Perussuomalaisia äänesti 24,4% äänestäjistä, joka oli pääkaupunkiseudun äänestysalueista suurin. Mistä tämä kertoo?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Se miksi bussipysäkillä muut eivät tilanteeseen puuttunut, ei ehkä ollut välttämättä se, että he pelkäsivät että heitä haukutaan rasistiksi. Minusta väkivallan uhka on realistisempi pelko, sinäkin sanoit saaneesi iskun naamaan. Varsinkaan moni nainen ei ymmärrettävistä syistä uskalla asettua isompikokoista miestä vastaan.

Ja samanlaisia ne suomalaiset känniurpotkin on. En menisi kahden kännisen tappelijan väliin, vaikka ei olekkaan uhkaa siitä, että haukkuisivagt minua rasistiksi. Väkivallan uhka pelottaa huomattavasti enemmän.

Martti Laines

NIIN monella, minä mukaanlukien, on huonoja kokemuksia kulttuurien törmäyksestä, että negatiiviset mielikuvat ovat luonnollisia ja oikeutettuja. Moraalista ylemmyyttä kokeva suvaitsevaisuus ei perustu arkielämään.

Jotenkin 'suvaitsevaisten' naisten niin tavallinen argumentti: "Ja samanlaisia ne suomalaiset känniurpotkin on.", syö fiilistä. Tarkoitan sitä, että kun suomalainen (valtavirran feministi)nainen ei siis näe eroa suomalaisessa perusmiehessä ja iholle tunkevassa somalissa....
why bother... antaa mennä samallalailla...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Mä en oikein tajua miten tää kommentti vastasi mulle. Tässä erittelin syyn siihen, miksi muut eivät puuttuneet olleen todennäköisimmin väkivallan pelko.

Toisaalta minusta oli jotenkin typerää kirjottaa että raiskaaminen ja sillä leveily "kuuluu maahanmuuttajien kulttuuriin". Vähän sama kun sanois että kännissä sekoilu ja vaimon raiskaus kuuluu suomalaiseen kulttuuriin. Kuuluu idioottien tapoihin nämä esimerkit, ei varmastikkaan minkään etnisen ihmisryhmän kulttuuriin.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #14

Huhuu Saara. Somalikulttuuriin kuuluu olennaisesti pikkutyttöjen silpominen. Vastaa jo mitä mieltä olet moisesta kulttuurista. Eivät pahat asiat mene pois, jos vain sulkee niiltä silmänsä ja kyllä pikkutyttöjä silpova kulttuuri on läpeensä paha.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #143

Ymmärtääkseni silpomista harrastetaan useammassin kulttuurissa, mutta nimenomaan juurikin näissä ei-niin kehittyneissä maanosissa. Naisten ympärileukkaus on järjetöntä ja väärin, mutta en näe miten se liittyy mitenkään aiheeseen.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #147

Se liittyy aiheeseen siitä syystä, että se on somalikulttuurin olennainen osa ja tuota kulttuuria tuodaan koko ajan lisää Suomeen. Jostain syystä olen kuitenkin ollut huomaavinani esim. sinussa, että persut ovat pahoja ja somalit hyviä. En ymmärrä.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #14

Suomalaiset siis eivät enää uskalla auttaa toisiaan, koska pelkäävät mustan miehen väkivaltaisuutta. Tätäkö Saara haluaa?
Vai sitä että suomalaiset eivät uskalla auttaa toisiaan, koska pelkäävät syytettä rasismista?

Ennenvanhaan tuollaisia ääliöitä laitettiin porukalla turpaan. Kyllä ne siitä sitten oppivat tavoille. Jos eivät, niin saivat uudestaan selkäänsä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #353

En minä halua, että kukaan joutuisi olemaan peloissaan väkivallan uhan takia. Tietenkään. Ja tuskin kukaan ihan oikeasti pelkää tosissaan rasismisyytettä ihan rehellisestä toisen ihmisen auttamisesta. Se on vähän eri asia saada oikeasti rikossyyte kun että asianomainen huutaa "natsirasisti" kun menee väliin.

Toivon, että modernissa Suomessa on muitakin tapoja ratkoa ongelmia, kuin vetää porukalla turpaan.

Piku Koo

No tuota, varmasti HYVIN monella on myös paljon hyviä kokemuksia kulttuurien kohtaamisesta.
Tosin sinä käytät sanaa "törmäys", joten koko väittämästäsi tulee siksi idiomi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ei ole mitään hajua mihin viittaat, mutta vihjauksesi ovat törkeitä ja ehdottomasti asiattomia ja aiheeseen täysin liittymättömiä. Laitan ylläpidolle viestiä tästä.

Eikä ole eka kerta kun jouduin viemään ylläpidolle viestiä siitä että mun seksuaalisuutta pohditaan puheenvuorossa.

Vesa Suolahti

Mitä sä nyt itket?
Jos et kestä että joku oikoo hieman käsityksiäsi yhteiskunnasta nii mene ulos,ota silmälaput pois ja katsele ympärillesi hieman.
Sen jälkeen voit lopettaa tuon fiktion levittelemisen ja keskittyä faktoihin hieman enemmän.
Sä nyt olet itse hieman kaivellut senkkoja sieraimista tässä ja sitten vedät herneet samaan sieraimeen.
Kasvata nyt selkäranka ja lopeta tuo itkeminen ja ylläpidolla ja käräyttämisillä uhkailu.
Nyt ei olla koulussa jossa voi sitten itse pyhimyksenrengas pään päällä käydä antamassa opelle vinkin kiusaavista pojista tai tytöistä.
Nuole haavasi.
Ps.eikö feministin kuuluisi olla aatteeltaankin feminisminen?
Tiedätkö Sovinismin ja rasismin eron?Miten feminiininen henkilö soveltaa esim.urheilussa yhdenvertaisuutta? ja eikö poliisikin ole sovinisti mikäli pysäyttäessään henkilön kadulla ratsaten hänet,kertoo ratsauksen syyksi henkilön parrakkuuden kaljuuden ja reisitaskuhousut?

Tässä on nyt ollut kyse rasismista eli rotusyrjinnästä.Pysy aiheessa ja kerro mitä on sinun mielestäsni rasismi mistä sanan ei kuulleet ulkomaalaiset usein syyttävät muita.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #451

Tämä viesti oli ilmeisesti myös minulle. En itke, mielestäni minulla oli varsin hyvä syy ilmoittaa viesti ylläpidolle, muut näyttävät olleen samaa mieltä. Viestissä kommentoija vihjasi että olen "seksuaalisesti vapaa" (syyllistävässä mielessä) ja vihjasi jostain rivoista kuvista. Mitään rivoja kuvia minusta ei ole koskaan ollut liikkeellä, joten tuo nyt oli ihan ilmiselvä mustamaalausyritys. Vaikka olisikin ollut, niin minun seksuaalisuuteni pohtiminen ei todellakaan liity mitenkään tämän blogipostauksen aiheeseen.

Toivottavasti tämä riittää tämän aiheen tiimoilta.

Tiedän sovinismin ja rasismin eron. Tiedän myös miten monella tavalla voi olla feministi. Tiedän myös, että naiset ja miehet ovat erilaisia ruumiinrakenteeltaan ja fysiikaltaan.

Tässä koko blogissa oli kyse rasismista, ja minä toki olen pysynyt aiheessa, ja toivoisin että muutkin malttaisivat. Jos eivät aiheessa pysy, niin vähintäänkin pitäisivät minun yksityisasiat (todelliset ja keksityt solvaukset) keskustelun ulkopuolella. Mua on täällä jo keretty slutsheimata ja haukkua rumaksi lehmäksi, eiköhän tää jo riitä.

Markku Toivonen

Antti Eskelisen kommentti vain kertoo, että naisia ja ihmisen yksityisyyttä halveksivat miehet löytyvät kyllä aivan kantasuomalaisista. Kyllä suomalainen mies osaa kiusata suomalaista naista, on tietysti totta ettei siihen ulkomaista apua tarvita.

Jonas Hellgren

Kertokaa nyt joku mullekin mitä Eskelinen sanoi. Epäreilua tuollainen siivoilu.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #356

Ihan lukemalla Eskelisen kommentin luukisi sinunkin pääsevän edes jyvälle asiasta.

Markus Korhonen

Mielenkiintoinen tarina - varsinkin, jos tämä kaikki tapahtui samana iltana. On kuitenkin hyvä, että tuollaisiin tapauksiin uskalletaan puuttua, oli sitten kyseessä maahanmuuttaja tai kantasuomalainen. Propsit siitä. Tämä kohta jäi kuitenkin vähän kaivelemaan:

"Kerroin aiemmin blogissani siis siitä, miten istuessani rautatieasemalla syömässä, viereeni istahti somalimies kurkottaen kohti ranskalaisiani."

Olisi kiva tietää, mistä päättelit miehen olevan juuri somali? Itsehän en tosiaan tunnista etiopialaista somalista, joten kiinnostaisi, ilmoittiko tämä henkilö kansallisuutensa vai kysyitkö papereita.

Muutenkin tekstistä saa kuvan, että niputat kaikki (tummaihoiset) maahanmuuttajamiehet samaan kastiin omien kokemustesi pohjalta. Vaikka 99% tietyn maahanmuuttajaryhmän edustajista syyllistyisi siihen, mitä kerroit, eikö sitä 1% kuuluisi kohdella syyttömänä?

Ja lisäksi, kyllähän suomalaisessakin kulttuurissa hyväksytään hiljaa esim. parisuhdeväkivalta. Mutta vain silloin kun uhrina sattuu olemaan mies. Enkä edes aloita seksuaalivähemmistöjen eri asemasta yhteiskunnassa.

Susanna Kinnunen

"tummaihoinen, pitkä, somalialaiseksi arvaamani mieshenkilö" ? Näinkö pitäisi sanoa?

Markus Korhonen

Tekstissä kyseiseen henkilöön viitataan kolmesti sanalla somalimies, joten kirjoittaja on ilmeisesti varma hänen kansalaisuudestaan. Pystytkö sinä, Susanna, sanomaan, onko kadulla vastaantuleva tummaihoinen syntynyt Somaliassa, Etiopiassa vai Suomessa?

Piku Koo

Tai siis vielä paremmin:
"tummaihoinen, pitkä, somalialaiseksi taikka etniseksi somaliksi arvaamani mieshenkilö" .

Peter Shabarov

Etiopialaisen ja somalin erottaa käytöksestä.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #29

Jos käyttäytyy hyvin ja on kohtelias, niin on todennäköisesti Etiopiasta.

Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #31

Mihin perustat kyseisen väitteen?

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #35

Empiiriseen kokemukseen ja somalikulttuurin tuntemiseen.

Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #39

Empiirisyyteen liittyy suunnitelmallinen koeasetelma ja kontrolloidut olosuhteet. Ihan oikeastiko olet tätä seikkaperäisesti selvittänyt? Muuten riittää sanoa, että sulla on semmoinen mutu-fiilis asiasta.

Otoksesi on varmasti riittävän suuri päätelmien tekemiseen.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #184

Jos minä harrastaisin saparotyyppistä pseudoempiriaa, niin kokemuksiini viitaten toteaisin, että etiopialaiset ovat huonokäytöksisiä ja somalialaiset hyväkäytöksisiä

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #222

Sinustako on kiva väännellä toisten nimiä? Olet kuin surkea pahainen koulukiusaaja. Suoraan sanoen noloa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #223

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #223

Sitten kun saparo laittaa itsestään tunnistettavan valokuvan, niin hänen syytteilleen toisten kommentoijien noloudesta on jotain pohjaa. Ennen sitä Shabarov = saparo

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #268

Eli kadulla on ok kulkea hijabissa tai burkhassa, mutta täällä pitäisi olla tuollainen tunnistettava kasvokuva niinkuin sinulla? ;)

No, en aio enää vastailla sinulle mitään, koskapa opin jo pienenä, että koulukiusaajat ovat surkeita ihmispoloisia ja parasta lääkettä heille on ihan vaan olla huomioimatta mitään heidän pahan olon ilmauksiaan.

Jari-Petri Heino Vastaus kommenttiin #287

Täytyyhän sitä ihmisen nimen lisäksi päästä pilkkaamaan ulkoisia olemuksia.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #294

"Täytyyhän sitä ihmisen nimen lisäksi päästä pilkkaamaan ulkoisia olemuksia."

Se on kyllä aika alhaista ja typerää, johon en tietääkseni ole ikinä syyllistynyt, mutta varmaan Heinon lähipiirin keskuudessa tuiki tuttua, silllä eihän Heinokaan omalla kuvallaan kommentoi

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #287

Miksei kadulla voisi kulkea vaikka propellihattu silmillä, mutta jos uskottavasti haluaa blogipalstalla jotain kommentoida, niin kasvonsa ihmisen pitäisi uskaltaa näyttää

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #222

Harmillista. Olin jo toivonut aiemman tiedon etiopialaisten kohteliaisuudesta olevan luotettava. On ollut aikomus lähteä joskus käymään Etiopiassa, kahvin alkujuurilla.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #269

No ehkäpä sinun kannattaa käydä Somaliassa, tuossa sovittelukansan kehdossa.
Siellä on pakko olla aivan ihanaa, koskapa somalit ovat niin leppoisaa väkeä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #288

Mitä hemmettiä sinä nyt taas höpiset? Jos nyt vaan lakkaisit noitten one-linereitten heittelyn, kun et saa niihin mitään sisältöä. Voit kuvitella niitä nokkeliksi sutkauksiksi, mutta eivät ne ole.

En minä Etiopiaan ole lähdössä ihmisten, vaan kahvin takia.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #291

Mitä itse höpiset? Jos lähdet Etiopiaan kahvin takia, etkä ihmisten, niin mitä tarkoitit harmitteluillasi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #31

Se bussipysäkin jätkä ilmeisesti sitten valehteli, kun kertoi olevansa Etiopiasta? Osaatko kokemuksesi perusteella päätellä, mistä päin maailmaa tällainen valehteleva tyyppi on kotoisin? Vai oliko kyseessä poikkeus, joka vahvistaa säännön?

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #132

Somalikin voi toki tulla Etiopiasta. Sielläkin heitä vihataan. Onko se rasismia?

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #145

Kysytkin vielä. Useimmiten juuri sitä se on.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #145

Sanasta sanaan totesit:
"Jos käyttäytyy hyvin ja on kohtelias, niin on todennäköisesti Etiopiasta."

Joten ontuuko jokin logiikassasi?

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #338
pekka numminen

Vastaavan (käänteisen) tilanteen blokkaukseen kirjoitin liian samankaltaista paskaa mitä Markus Korhonen pukkaa ja sain kommentiksi:

"Uskon kyllä että siellä on enemmän hyviä keiseja kuin huonoja. Ei kuitenkin vähätellä toisten kärsimystä jos niin tapahtui. Jooko?" /Ali + Husu

Toisin kuin Markus Korhonen, en kyllä tarkoittanut vähätellä...

Markus Korhonen

Kerrotko vielä, mitä olen vähätellyt, niin saisin viestistäsi jotain jopa irti?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eli jos suomalaisissakin on juntteja niin näitä pitää haalia täysihoitoon ulkomailtakin että saadaan enemmän juntteja vai mihin tämä logiikka perustuu? Ihan samaa umpipäätöntä logiikkaa oli juuri raiskauskeskustelussakin.

Elias Paatos

Jos Suomenmaassa on yksi juntti, niin kyllä silloin kaikilla on oikeus olla juuri niin juntteja kuin haluaa (poislukien suomalaiset miehet). Näinhän tämä ajatuskulku menee.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Jos ulkomaalaisten huonoa käytöstä perustellaan sillä, että kyllä ne suomalaismiehetkin käyttäytyy huonosti, kohtahan me kaikki vaan käyttäydytään huonosti? Perustelu ontuu erittäin pahasti. Kenenkään ei ole oikeutettua käyttäytyä huonosti siksi että joku toinen käyttäytyy. Pitäisikö minun käyttäytyä huonosti ja törkeästi ihmisiä kohtaan vain siksi, että minulla on ollut vaikka huono lapsuus tai herne patjan alla?

Olin muutama kuukausi sitten kävelemässä yksin myöhään illalla / yöllä kotiin. Takaani juoksi rinnalleni mies ja kysyi englanniksi, voiko kävellä kanssani. Sanoin, että haluan kävellä yksin kotiin. Suomen kieli löytyi heti, alkoi haukkumaan rasistiksi. Olen siis rasisti, kun haluan kävellä yksin kotiin. Jep.
Löytyyhän näitä.

Susanna Kinnunen

Aika monessa ns. lähtömaassa nainen ei kävele yksin illalla koska se ei ole turvallista. Joten tyypeillä voi olla vähän vääriä käsityksiä siitä, mitä yksin illalla kävelevälle naiselle voi jutella.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ei sitä tietenkään oikeuteta kantasuomalaisten huonolla käytöksellä. Minä ja muut haluamme vain huomauttaa, että miksi yksittäisiä tapauksia huomiodaan somessa vain kun tekijänä on maahanmuuttaja? Jos vain maahanmuuttajien ikävä käytös raportoidaan, luodaan harha siitä, että vain maahanmuuttajat käyttäytyvät huonosti. Ja tulee vaikutelma, että maahanmuuttajien huono käytös on paljon pahempi asia kuin kantasuomalaisten huono käytös.

Omalla asuinalueellani asuu paljon ulkomaalaisia, niin vuoden tai puolenvuoden vaihtareita kun ihan maahanmuuttaneitakin. Ikinä ei ole minkäänlaista välikohtausta ulkomaalaistaustaisen kanssa tapahtunut itselle täällä. Lähinnä baareissa tms. maahanmuuttajat ovat joskus huudelleet asiattomasti. Siis paikassa missä suomalaisetkin perinteisesti perseilevät paljon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei sitä tietenkään oikeuteta kantasuomalaisten huonolla käytöksellä."

No milläs oikeutat eli puolustelet?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #34

"No milläs oikeutat eli puolustelet?"

Kukaan täällä ei ole sitä oikeuttanut eikä puolustellut.

Susanna Kinnunen

Jos rehellisesti voit sanoa, että maahanmuuttajat huutelevat sinulle vähemmän kuin kantasuomalaiset per kohtaaminen, niin sehän on tietty hyvä. Jennankin blogin ongelma on, että se on omakohtainen, etten sanoisi anekdoottinen lähestymistapa.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #36

Maahanmuuttajienhan pitäisi huudella vähintäänkin noin viiskyt-satakertaisesti vähemmän, että väestöllisesti ollaan samalla tasolla muiden kanssa.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #40

Per kohtaaminen, sanoin.

Suhdelukua hiukka häiritsee kyllä se, että näkyvien vähemmistöjen näkeminen ja käyttäytyminen riippuu tasan siitä missä Saara liikkuu.

Henk koht on aika sama huuteleeko perään kantis vai junantuoma "turkulainen". Ikävää on.

Elias Paatos

Siksi, että kyseessä ei ole yksittäisiä tapahtumia, vaan laajamittainen ongelma, jota selvästi pyritään edelleen (todistetusti) vähättelemään ja peittelemään?

Näistä yksittäistapauksista on saatu kuulla niin paljon, että koko käsite on itsessään yksi suuri vitsi. Rikollisuuden osalta yksittäistapauksista on jopa ihan yksittäistapaustilastojakin, tosin suurinta osaa niistä ei uskalleta tilastoida tai julkaista, koska yksittäistapaukset saattaisivat olla vähän liian yksittäistapauksia.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #38

Mulla ja Paatoksella taitaa olla vähän erilaiset käsitykset. Sun mukaan maahanmuuttajien huonoa käytöstä halutaan piilottaa maton alle, kun musta näyttää siltä, että kaikki maahanmuuttajien tekemät pahat jutut nostetaan jalustalle ja huudellaan pitkin somea tukemaan tiettyjen ihmisten ennakkoluuloja.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #44

Huudetaan pitkin somea kun niitä ei kerran uskalleta sen enempää lehdistössä kuin valtionhallinnossakaan rehellisesti käsitellä, koska rasismi. Ei Somessa tarvisi huudella, jos lehdistö ja virallinen totuus ei valehtelisi niin irvokkaasti.

Myös joka kerta tullaan innokkaasti moralisoimaan, haukkumaan kantaväestöä ja huutamaan yksittäistapausta kerta toisensa jälkeen.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola Vastaus kommenttiin #44

@Saara Huttunen
30.8.2013 18:35
"Mulla ja Paatoksella taitaa olla vähän erilaiset käsitykset. Sun mukaan maahanmuuttajien huonoa käytöstä halutaan piilottaa maton alle, kun musta näyttää siltä, että kaikki maahanmuuttajien tekemät pahat jutut nostetaan jalustalle ja huudellaan pitkin somea tukemaan tiettyjen ihmisten ennakkoluuloja."

Joo, kyllä teillä on erilaiset näkemykset.

- minä luulen, että kyllä jotkut mediat haluavat tai suorastaan pyrkivät piilottamaan maahanmuuttajien huonoa käytöstä maton alle
- minä luulen, että kaikkia maahanmuuttajien tekemiä pahoja tekoja ei kerrota somessa eikä valtamediassa

- on sinun näkemyksesi, että luulet ja kuvittelet, että kaikki maahanmuuttajien tekemät pahat jutut nostetaan jalustalle
- tuota noin, tiedätkö sinä *kaikki* maahanmuuttajien tekemät pahat teot?
- jos tiedät, niin kerro ne, koska minäkin haluaisin tietää ne

- lisäksi luulet ja kuvittelet, kaikki maahanmuuttajien tekemät pahat jutut nostetaan jalustalle ja huudellaan pitkin somea tukemaan tiettyjen ihmisten ennakkoluuloja.
* maahanmuuttajien tekemiä pahoja tekoja kerrotaan somessa
- koska valtamediassa niistä ei kerrota juuri lainkaan tai tuntomerkit ovat epämääräisiä (koska rasismi?)

* maahanmuuttajien tekemiä pahoja tekoja ei luullakseni kerrota somessa pelkästään siksi, että niillä tuettaisiin tiettyjen ihmisten ennakkoluuloja.

Piku Koo

"Vuoden tai puolenvuoden vaihtareita"?? Älä opiskelijatyttö höpäjä. Näet asiaa vasta sitten kun maksat vuokrat tilistäsi, kunhan ensin löydät asunnon alueelta, johon tilisi riittää.

Ai niin, sinustahan tulee kai hyväpalkkainen. Joten et kai tule koskaan asumaankaan alueella, missä joka rapussa on kolmen tai viiden ulkomaalaisen perheen nimi taulussa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #389

Kesseli, mitähän ihmettä? Maksan vuokran tililtäni opintotuesta johon sisältyy asumislisä. Minun osuus vuokrasta on 222e joka on aika lailla halvin miten koko kaupungissa voi elää, varsinkin niin että vesi, sähkö ja netti kuuluu vuokraan.

Asun ylioppilaskylässä kuten suurin osa Jyväskylään tulevista vaihtareista. Minusta tulee näillä näkymin muuten opettaja, ei liene yksi niistä suurituloisista ammateista.

Mutta mulla ei ole kyllä mitään hajua miten mihinkään taas littyi nää faktat musta.
ps. mun naapurissa asuu intialainen perhe, siis ihan seinän takana.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #410

Tyttäreni, joka asuu HOAS:n vuokralaisena on kesäajan asunut väliaikaisesti viereisessä vuokratalossa, kun omassa talossaan oli remontti. Viikonloppuna muutti sitten takaisin omaan kämppäänsä ja olin auttamassa häntä. Samaan aikaan muuttamassa oli aika moni muukin. Ympäri Suomea ja maailmaa. Yksi ilmeisesti Afrikasta kotoisin oleva mies tiedusteli minulta kohteliaasti, että olisiko minulla sattumoisin numeron 22 avaita. En päässyt oikein jyvälle, että mitä avainta hän oikein tarkoitti. Jakoavain hänellä oli kadessä, että josko sitten jotain kiinto- tai lenkkiavainta. Tarkoittikohan hän sittenkin solu-huoneiston avainta?

Harri Rautiainen

"...että miksi yksittäisiä tapauksia huomiodaan somessa vain kun tekijänä on maahanmuuttaja?"

Siksi, että kun näitä yksittäistapauksia on nyt riittävästi, niin siitä saadaan tilastoa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #414

Somesta kerättyihin tilastoihin en koskisi pitkällä kepilläkään.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Suvi Karhu: "Jos ulkomaalaisten huonoa käytöstä perustellaan sillä, että kyllä ne suomalaismiehetkin käyttäytyy huonosti, kohtahan me kaikki vaan käyttäydytään huonosti? Perustelu ontuu erittäin pahasti."

Minä käsitin tuon niin, että esimerkillä perusteltiin sitä, että huono käytös ei ole mikään kulttuurijuttu, vaan pölvästejä on jokaisessa kansallisuudessa ja etnisessä taustassa.

Elias Paatos

Huonon käytöksen ilmentymätiheys on kulttuurijuttu. Psykopaatteja ja muita mielenvikaisia tai mielentilahäiriöisiä on toki aina jokaisessa kulttuurissa pieni määrä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"huono käytös ei ole mikään kulttuurijuttu"

Tässä on kyse siitä että joissakin kulttuureissa huonoa käytöstä pidetään normaalina ja jopa tavoiteltavana. Tarkoitan tietenkin verrattuna Suomeen, Intiassa ja Somaliassa saa tietenkin naisia kohdella kuin sikoja, ainakaan somen naiset eivät näe siinä mitään paheksuttavaa, enkä miehenä viitsi turhia murheita kantaa maailman murheistä, omissa ympyröissä on tarpeeksi.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #54

Ja ihminen on tietysti täysin kulttuurinsa vanki, sitä ei voi paeta millään keinolla, vaan hän vain robottimaisesti toimii, kuten "kulttuuri" määrää. Jokainen harhaoppinen, joka tätä totuutta epäilee, ohjattakoon Halla-ahon antamaan vierihoitoon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #59

"Ja ihminen on tietysti täysin kulttuurinsa vanki"

Sinähän tätä voit vertailla, ovatko somalimiehet muuttaneet kulttuuriaan vaikkapa suhtautumisessaan naisiin muuttaessaan Suomeen?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #64

Ei onnistu. Kulttuuriini ei kuulu muiden kulttuurien vertailu, ja kuten jo on käynyt vastaansanomattomasti ilmi, yksilö ei voi paeta kulttuuriaan.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #59

On varmasti kunnollisia maahanmuuttajia kaikissa ryhmissä. Mutta miksi kunnollinen maahanmuuttaja kelpaa aina yleistykseksi koko ryhmästä, mutta jokainen huonosti käyttäytyvä, huonosti kotoutunut on yksittäistapaus?

Jos tietyssä väestöryhmässä on merkittävästi ongelmia, miksi niihin ongelmiin ei puututa vaan vaietaan kuoliaaksi, mikäli kyseessä on maahanmuuttaja (Islamilaisesta kulttuurista) tai eräs etninen vähemmistö? Kyllä kaikkiin muihin ongelmaryhmiin puututaan oikein innokkaasti ja yleistetään surutta ilman että kukaan miettii asiaa kahta kertaa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #74

Onko jossain tyrkytetty kunnollista maahanmuuttajaa yleistykseksi? Kuten jo olen edellä koettanut kertoa, yleistäminen on ongelmallista, koska siinä oiotaan lukuisa määrä mutkia suoriksi. Kaikkia yleistyksiä ei voida välttää, mutta erilaisten ryhmien leimaamisen sijasta rakentavampaa olisi miettiä, kuinka havaitut ongelmat ratkaistaan. Senhän tässä pitäisi kai olla tavoitteena.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #77

"Onko jossain tyrkytetty kunnollista maahanmuuttajaa yleistykseksi?"

On, aasialaiset ovat hyvinkäyttäytyviä järjestään eikä Euroopasta tulleet ole otsikoihin yltäneet yhtä itä-Euroopan maata lukuunottamatta ja sielläkin vain yksi vähemmistö pääosin.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #77

Jos huonosti käyttäytyvä maahanmuuttaja on yksittäistapaus, on tietenkin ainoa looginen seuraus, että maahanmuuttajat ovat hyvin käyttäytyviä (ainakin vähintään yhtäkuin kantasuomalaisetkin). Tätä kutsutaan yleistykseksi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #74

Miksi "kunnollinen maahanmuuttaja" on otettu lähtökohtaisesti harvinaisuudeksi ja maahanmuuttajilta odotetaan huonoa käytöstä. Sitten kun joku maahanmuuttaja käyttäytyy huonosti huudetaan: "mähän sanoin" ja tiedotetaan tapahtumasta internettiin.
Eli miksi hyvin käyttäytyvä maahanmuuttaja on automaattisesti yksittäistapaus?

Yksittäiset tapaukset eivät kuitenkaan saa ainakaan minua vakuuttumaan siitä, että suurin osa maahanmuuttajista ja esimerkiksi muslimeista ei olisi oikeasti järkeviä, fiksuja ihmisiä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #78

"Miksi "kunnollinen maahanmuuttaja" on otettu lähtökohtaisesti harvinaisuudeksi ja maahanmuuttajilta odotetaan huonoa käytöstä."

Odotetaan vai? Ihanko tosissaan kuvittelet, että suomalaiset ovat niin hölmöjä, että pitävät maahanmuuttajia homogeenisena joukkona?

Ongelma on siinä, että toisaalta maahanmuuttajat halutaan väkisin niputtaa yhdeksi ryhmäksi (OECD:n mukaan maahanmuutto hyödyttää Suomea), mutta toisaalta taas on kova tarve todistaa, että maahanmuuttajat koostuvat lukuisista eri ryhmistä ja yksilöistä, joita ei voi niputtaa yhteen.

Huonon käytöksen osalta voi lähteä vaikka tarkastelemaan tilastoja. Esimerkiksi, OPTULA:n tilastoista löytyy joidenkin maahanmuuttajaryhmien osalta melkoista yliedustusta ryhmän kokoon suhteutettuna. Minusta se indikoi sitä, että kyseisten ryhmien osalta meillä on ongelmia käyttäytymisen osalta. Samasta tilastosta löytyy myös useita ryhmiä, jotka ovat ryhmän kokoon nähden tuntuvasti aliedustettuna tilastossa.

OECD:n hyötylaskelmien osalta taas esimerkiksi työllisyystilastot kertovat, että joidenkin maahanmuuttajaryhmien osalta työllisyysaste on huomattavan alhainen, joidenkin taas huomattavan korkea.

Kyllä, suurin osa maahanmuuttajista, myös muslimeista, on järkeviä fiksuja ihmisiä. Valitettavasti esimerkiksi noiden mainitsemieni tilastojen hyssyttely johtaa siihen, että possuilevan osajoukon touhuilu sataa myös sen kunnollisen enemmistön laariin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #85

"Ihanko tosissaan kuvittelet, että suomalaiset ovat niin hölmöjä, että pitävät maahanmuuttajia homogeenisena joukkona?" Valitettavan paljon tämänkin blogin kommenteissa näkyy juuri tälläistä ajattelua.

Huonon käytöksen osalta kannattaa ehdottomasti tarkastella vain yksilöitä, ei ryhmiä. Edes tiettyjä erillisiä maahanmuuttajaryhmiä, koska idioottius vaikuttaa nimenomaan olevan yksilötason ongelma.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #108

Öö, viittasin huonon käytöksen osalta rikolliseen toimintaan. Onkohan ihan oikeasti fiksua miettiä raiskaaja-reinon tai pahoinpitelijä-paavon (nimet muutettu) tapauksessa ainoastaan yksilötasolla, miksi reino raiskaa ja paavo pahoinpitelee, vai olisiko sittenkin fiksumpaa miettiä reinon ja paavon taustassa ilmeneviä yhtäläisyyksiä, jotta ongelmalle voisi mahdollisesti tehdä jotain?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #135

Yhtäläisyyksiä voidaan miettiä muillakin tasoilla kuin etnisyyden tasolla. Olen edelleenkin vakuuttunut, että typerään käyttäytymiseen vaikuttaa yksilöerot huomattavasti merkittävämmin kuin eri etnisten syntyperän omaavien ryhmien väliset erot.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #136

Juu, niin voidaan. Mutta otetaan nyt kuitenkin huvin vuoksi vähän konkretiaa mukaan. OPTULA:n tilastojen mukaan eräs tai eräät kansallisuudet (5 vuoden tarkastelujaksolla) syyllistyvät seksuaalirikollisiin noin 6-kertaisella todennäköisyydellä koko populaatioon verrattuna. Myös väkivaltarikostilastoissa tietyillä kansallisuuksilla on moninkertainen yliedustus koko populaatioon verrattuna.

Voisitko heittää täkynä parempia taustamuuttujia?

Ja tämä erityisesti maailmassa jossa suomalainen mies saa jatkuvasti kuulla olevansa väkivaltainen ja seksistinen vaimonhakkaaja. Silloin etninen profilointi on kyllä paikallaan, vaikkeivät tilastot sitä tuekaan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #142

Mutta kysymys kuuluukin: oliko syy näiden ryhmien edustajien syyllistymisessa seksuaalirikoksiin heidän yhteisessä etnisyydessään? Sitä jo sanoin aiemmin että ongelmat tiivityy kun maahanmuuttajat tungetaan lähiöihin oman onnensa nojaan.

Vihjaan siis, että sosiaaliset olot olisivat merkittävämpi tekijä kuin syntyperä.
Ja sekö sitten oikeuttaa suomalaisten väkivaltaisuuden koska mamutkin tekee sitä?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #152

"Vihjaan siis, että sosiaaliset olot olisivat merkittävämpi tekijä kuin syntyperä."

Täällä Turussa tuossa läheisellä Varissuon lähiöalueella on maahanmuuttajien osuus asukkaista eräs korkeimmista Suomessa. Alueella asustaa yli 40 eri kansallisuutta, jotka puhuvat yli 60 eri kieltä. Mikäli sosiaaliset olot olisivat selittävä tekijä, kaikkien, tai edes suurimman osan noinden 40 kansallisuuden osalta pitäisi esiintyä samantyyppistä yliedustusta tilastoissa. Kuitenkin, yliedustusta on vain hyvin harvojen kansallisuuksien osalta. Siis, sosiaaliset olot sopivat "malliin" kovin huonosti.

"Ja sekö sitten oikeuttaa suomalaisten väkivaltaisuuden koska mamutkin tekee sitä?"

Ja mitä tämä tarkoittaa? Sinä taisit olla se, joka lähti heilutelemaan "mutkun kantasuomalaisetkin" -korttia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #281

Kuinka kehno sisälukutaito sinulla oikein on?

KUKAAN täällä ei ole käyttänyt suomalaisten urpojen käytöstä oikeutuksena kenenkään muun urpoilulle. On vain huomautettu, ettei urpoilun liittäminen syntyperään ole vedenpitävä argumentti.

Onko sinulla noiden tilastojen tutkimisesi ohessa ollut aikaa selvittää eri etnisyyksien sosiaalisia oloja Varissuolla? Niin arvelinkin. Ilman sitä, et voi kumota oletusta sosiaalisten olojen merkitystä käytökseen.

Voit vaikka tarkkailla suomalaisten käytöstä, huomaat hyvin nopeasti korrelaation keskimääräistä kehnomman elintilanteen ja häiriökäyttäytymisen välillä. Miksi tämä olisi toisin muualta tulleiden osalta?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #283

"Onko sinulla noiden tilastojen tutkimisesi ohessa ollut aikaa selvittää eri etnisyyksien sosiaalisia oloja Varissuolla? Niin arvelinkin. Ilman sitä, et voi kumota oletusta sosiaalisten olojen merkitystä käytökseen."

Kait huomaat, että itsekin lähdet tuossa rakentamaan hypoteesiä siten, että myös etnisyys on mukana?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #286

No nyt se sisälukutaidon puute on sitten vahvistettu.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #289

Ai miten?

Otetaanpa suora lainaus sinulta: "Onko sinulla noiden tilastojen tutkimisesi ohessa ollut aikaa selvittää eri etnisyyksien sosiaalisia oloja Varissuolla?"

Jos kerran eri etnisyyksien sosiaalisia oloja pitää selvittää, niin eikös tuohon silloin sisälly olettamus siitä, että sosiaaliset olot selittävät sitä, miten eri etnisyydet näkyvät rikostilastoissa?

Siis, eri etnisyyksillä on erilaiset sosiaaliset olot, mikä johtaa erilaiseen edustukseen rikostilastoissa. (tilastollisessa mielessä tämä on ns. moderaattori).

Vai oliko sinun väitteesi sittenkin sellainen, että sosiaalisissa oloissa ei ole eroa eri etnisyyksien välillä? (jolloin loogisesti selitys on suoraan etnisyydessä, eikä sosiaalisten olojen erilaisuudessa).

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #311

*huoh*

Alkuperäinen kommentti oli, että urpous johtuu sosiaalisista oloista eikä etnisestä taustasta. Siihen sinä vastasit, että johtuupas etnisyydestä kun tilastot sitä tai tätä jossain. Kehotin sinua miettimään miten sosiaaliset olot jakautuvat noissa ryhmissä, eli viittasin että syy on tilastoista huolimatta silti sosiaalisissa oloissa.

Eli rautalangasta: Sinä esitit, että johtuu etnisyydestä ja minä taas sosiaalisista oloista. Asian selvittäminen on MAHDOTONTA tarkastelematta sosiaalisia oloja sinun esittämiesi etnisyyksien sisällä.

Et kai sinä oikeasti kuvittele, että somalit ovat jotenkin automaattisesti syvästi uskovia? Sitten ei puutu vain sisälukutaito vaan myös järki.

- - -
"Siis, eri etnisyyksillä on erilaiset sosiaaliset olot, mikä johtaa erilaiseen edustukseen rikostilastoissa"

Nyt uudestaan ihan alusta: Rikollisuuteen johtaa ensisijaisesti tarve, se ettei mitään muuta keinoa selviämiseen ole. Sama pätee ihan kaikkiin, kansalaisuudesta riippumatta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #326

"Eli rautalangasta: Sinä esitit, että johtuu etnisyydestä ja minä taas sosiaalisista oloista. Asian selvittäminen on MAHDOTONTA tarkastelematta sosiaalisia oloja sinun esittämiesi etnisyyksien sisällä."

Ja samaa rautakankea: tilastot osoittavat, että tietyt etniset ryhmät ovat yliedustettuina tietyissä rikostilastoissa. Sosiaaliset olot voivat olla yksi selittävä tekijä. Siitä et kuitenkaan pääse yli etkä ympäri, että yliedustus on tilastollinen fakta. Eikös tätä silloin pitäisi selvittää, jotta kyseisten ryhmien sosiaalisia oloja voitaisiin parantaa, mikäli syy on olosuhteissa?

Mutta kun sitten pitäisi myöntää, että ko. ryhmiä on ylipäätään olemassa. Joten tyydymme toteamaan, että ovat yksittäistapauksia.

"Et kai sinä oikeasti kuvittele, että somalit ovat jotenkin automaattisesti syvästi uskovia?"

Kun ottaa huomioon, että en ole yhdessäkään viestissä sanallakaan maininnut somaleita tai uskontoa, niin keneltä se sisälukutaito ja järki ovat kateissa?

"Nyt uudestaan ihan alusta: Rikollisuuteen johtaa ensisijaisesti tarve, se ettei mitään muuta keinoa selviämiseen ole."

ja tähän on jo pakko vastata huumorilla. Ensimmäisessä Huttuselle vastaamassani viestissä viittasin mm. seksuaalirikostilastoihin. Kun kerran rikollisuuteen johtaa ensisijaisesti tarve ja syynä ovat sosiaaliset olot, niin onko ratkaisuna se, että ryhdymme tarjoamaan puutteessa eläville valtion kustantamia seksipalveluita, ettei tarvitse ottaa väkisin?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #335

"Sosiaaliset olot voivat olla yksi selittävä tekijä. Siitä et kuitenkaan pääse yli etkä ympäri, että yliedustus on tilastollinen fakta."

Näin voi olla, se ei silti tee tämän blogin sisältöä yhtään osuvammaksi. Tässähän ei puhuta rikoksista, vaan urpoista.

- - -
"Kun kerran rikollisuuteen johtaa ensisijaisesti tarve ja syynä ovat sosiaaliset olot, niin onko ratkaisuna se, että ryhdymme tarjoamaan puutteessa eläville valtion kustantamia seksipalveluita, ettei tarvitse ottaa väkisin?"

Sosiaalisten olojen parantuminen johtaa myös mahdollisuuksiin saada muutenkin kuin väkisin.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #85

No ainakin sillätavalla voi niputtaa, että sosiaali- ja terveysministeriön papereita tutkiessani osui silmään tieto, että Suomeen etelästä tulevilla maahanmuuttajilla n. 70% on suolinkaistartunta.

Lukua en muista tarkalleen, taisi olla rapiat alle tai päälle.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #78

Tätä kutsutaan arkikokemukseksi. Vaikka arkikokemus ei ole (hyvin, laadukkaasti) tutkitun tiedon veroista, se on huomattavasti todenmukaisempaa kuin kuvitelma tai toiveajattelu.

Jostain syystä kunnollista tutkittua tietoa ei ole saatavilla. Ainakaan se ei arkikokemuksen perusteella johdu siitä, että yhteiskunnallisista tutkijoista olisi maassamme pulaa.

Joitakin tilastoja kuitenkin on olemassa (ainakin työllisyyteen ja rikollisuuteen liittyviä), ne eivät tue hypoteesiäsi siitä, että kaikki maahanmuuttajaryhmät ovat sopeutuneet hyvin Suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan.

ps. Kai muuten ymmärrät, että Suomi on yksi maailman vähiten rasitisista valtioista. Tätä on joskus muistini mukaan myös jopa tutkittu. Toteutuvasta rasismista merkittävä määrä ei liity mitenkään kantasuomalaisiin. Paitsi korkeintaan rasismin kohteina.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #87

Arkikokemuksessa on se vika, että se on yksittäinen irrallinen tapahtuma. Kvantitatiivinen tiede pystyy toistamaan saman tuloksen monta kertaa, monilla eri alueilla jne. Tiede ei julista tuloksia yhden tapauksen perusteella toisin kuin arkikokemus.

Suomi ei pysy vähiten rasistisena maana, jos rasistiseen kirjoitteluun ja asenneilmapiiriin ei puututa heti.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #111

Kuten sanottua ainoat kvantitatiiviset lähteet ovat erilaisia asiaa sivuavia tilastoja, eivätkä ne ole millään tavalla eduksi kyseisille ryhmille. Voit toki esittää muutakin tutkimustietoa väitteesi tueksi. Tällä hetkellä mikään ei tue väitettäsi, että tietyt ryhmät eivät kärsisi vakavista sopeutumisongelmista.

Suomi ei pysy vähän rasistisena maana, mikäli eri väestöryhmien eriarvoistamista jatketaan ja rasistinen toiminta, kuten "vääräuskoisten" naisten ahdistelu, painetaan hiljaa villaisella. Eriarvoisuus ja hyssyttely tehokkain keino vihan ja väkivallan luomiseksi. Valtiollisella tasolla sille on ihan nimikin, hajoita ja hallitse.

Tänään on taas pyörinyt internetissä kovin mielenkiintoinen itsekuvattu "kotivideo" tästä "Suomalaisesta" rasismista. Tänne sitä ei taida uskaltaa laittaa, koska en ole varma Usarin suhtautumisesta, mutta eiköhän asiasta kiinnostunut senkin löydä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #117

"Tällä hetkellä mikään ei tue väitettäsi, että tietyt ryhmät eivät kärsisi vakavista sopeutumisongelmista." Missähän olen väittänyt näin?

Huonoa käytöstä, ei tarvitse painaa villaisella, mutta ei korostaakkaan jos se on nimenomaan "tiettyjen etnisten ryhmien" jäsenten toteuttamaa. Toisaalta, huonon käytöksen voi antaa vaan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Sattuuhan sitä.
Rikokset sen sijaan pitäisi aina ilmoittaa ja tutkia, että oikeus toteutuu. Naisen ahdistelu on nimittäin todella helposti rikos eikä pelkästään huonoa käytöstä. Ja on rikos lyödä naamaan toisen ahdisteluun puuttunutta. Blogisti olisi voinut viedä asian eteenpäin ihan virallisesti, mutta sen sijaan päätyi vain valittamaan tapauksesta blogiinsa.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #130

""Tällä hetkellä mikään ei tue väitettäsi, että tietyt ryhmät eivät kärsisi vakavista sopeutumisongelmista." Missähän olen väittänyt näin?"

Siitähän tässä on koko ajan ollut kysymys kun yleistää ei saa. Oletko nyt siis kuitenkin hyväksynyt sen tosiasian, että tietyillä maahanmuuttajaryhmillä on yleisesti hyvin vakavia sopeutumisvaikeuksia suomalaiseen yhteiskuntaan?

En tosin ymmärrä miten kukaan voisi tuota kieltääkään, mutta joskus ihmisten ajattelun ahdasmielisyys on hämmentävää.

Oma kysymyksenstä toki on, että kun tiedetään tiettyjen ryhmien sopeutumisongelmat ja rasistisuus kantaväestöä kohtaan, miksi asiaan ei kiinnitetä mitään huomiota?

Miksi suomalaisten rasismista kirjoitetaan lehtiä myöten, senhän voisi vain painaa villaiselle tai kertoa poliisille. Suhtaudutko yhtä paheksuvasti kun lehdet ja blogistit kirjoittavat suomalaisten tai jonkin suomalaisten alajoukon käyttäytymisestä?

Toivottavasti et nyt ainakaan sovella kaksoisstandardeja etnisyyden perusteella.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #137

Tuolla ylempänä vihjasin, että maahanmuuttajat eivät välttämättä saa riittävästi tukea ja kotouttamista. Ongelmana siis ei olisi tiedon vastaanottamiskyvyn vajavaisuus, vain informaation puute.

Jotkut sopeutuvat uuteen maahan ja kulttuuriin helpommin kuin toiset. Mutta sopeutumisvaikeudetkin voivat ilmentyä monella tavalla, tuskin edes enemmistöllä naisten raiskaamisena.

Maahanmuuttajatkaan eivät toki ole täydellisiä. Monet maahanmuuttajat ovat rasistisia toisista valtioista tulleita maahanmuuttajia kohtaan. Kaikilla meillä etnisyyteen katsomatta olisi aihetta miettiä kriittisesti omia ennakkoluulojaan.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #154

"Tuolla ylempänä vihjasin, että maahanmuuttajat eivät välttämättä saa riittävästi tukea ja kotouttamista."

Minä vihjaan, että jos kotoutumismotivaatiota ei ole, voitaisiin harkita maitojunaa entistä useammassa tapauksessa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #137

Tuolla ylempänä vihjasin, että maahanmuuttajat eivät välttämättä saa riittävästi tukea ja kotouttamista. Ongelmana siis ei olisi tiedon vastaanottamiskyvyn vajavaisuus, vain informaation puute.

Jotkut sopeutuvat uuteen maahan ja kulttuuriin helpommin kuin toiset. Mutta sopeutumisvaikeudetkin voivat ilmentyä monella tavalla, tuskin edes enemmistöllä naisten raiskaamisena.

Maahanmuuttajatkaan eivät toki ole täydellisiä. Monet maahanmuuttajat ovat rasistisia toisista valtioista tulleita maahanmuuttajia kohtaan. Kaikilla meillä etnisyyteen katsomatta olisi aihetta miettiä kriittisesti omia ennakkoluulojaan.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #155

Minä väittäisin, että suurin ongelma eivät ole tuet ja kotouttamiset, vaan vaatimisen puute. Kun rasistinen ja sopeutuminen käytös painetaan villaisella, nimetään yksittäistapauksiksi ja opetetaan huutamaan kaikkia ikäviä ihmisiä rasisteiksi ja natseiksi ei sopeutumista voikaan tapahtua. Sopeutuminen vaatii tahtoa ja halua elää yhteiskunnassa, sekä arvostusta yhteiskuntaa kohtaan.

Tukea ja kotouttamista on annettu riittämiin. Lisäksi toisilla ryhmillä sopeutuminen ei ole läheskään niin ongelmaista. Tämä tarkoittaa sitä, että tiettyjen ryhmien suhteen on jotakin hyvin pielessä siinä mitä tehdään.

Ja sitten se tärkeä asia on, että kuinka suuri määrä hyvin vieraasta kulttuurista tulevaa väestöä pystytään tietyssä ajassa sopeuttamaan ilman yhteiskunnallisia ongelmia. Eurooppa on täynnä katastrofaalisia esimerkkejä, eikä Suomalaisessa politiikassa ole esimerkiksi Ruotsiin verrattuna mitään ylivoimaista hopealuotia.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #137

Totta kai nyt yleistää saa, sehän on tieteen tekemisen perusedellytys, mutta yleistämisen pitää tapahtua viisaasti, eikä niin, että kun minulla on huonoja kokemuksia siitä ja siitä, niin kaikki se ja se on huonoa.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #130

Huttunen. Blogisti kertoi aloituksessa selkeällä suomen kielellä: "Hän myös läpsäisi minua kasvoille. [...] Etiopialaismies päätti juosta poliisiautolle ja alkoi kertoa tarinaa siitä, miten natsi yrittää hakata hänet. Päätimme illan viimeisestä bussista myöhästymisen uhalla käydä selvittämässä tilanteen poliisien kanssa. He kysyivät mitä on tapahtunut, minkä jälkeen etiopialaismies päätyi maijan kyytiin."

Tarkemmin avauksessa.

Anteeksi nyt mutta olen hieman huolissani sinusta. Kerrot "Blogisti olisi voinut viedä asian eteenpäin ihan virallisesti, mutta sen sijaan päätyi vain valittamaan tapauksesta blogiinsa."

Millaista asian virallista eteenpäin viemistä ajattelit. Eikö asian selvittäminen paikanpäällä poliisin kanssa ole sinusta riittävän virallista?

Mikä olisi oma virallinen tapasi vastaavissa tapauksissa?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #148

Asian vieminen eteenpäin virallisesti olisi ollut rikosilmoitus. Tästä ei tosiaan ilmene, että olisi rikosilmoitus tehty. Poliisin kanssa pikaisesti jutteleminen bussista myöhästymisen uhalla ei ole rikosilmoituksen tekeminen.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #161

Huttunen. Oletat tietenkin ettei ole tehty - koska ei ilmene. Ja olettamuksesi perusteella väität "sen sijaan päätyi vain valittamaan tapauksesta blogiinsa".

Nyt oikeesti hei lopeta kiemurtelu.

Vastaavassa tilanteessa kun ollaan viranomaisen kanssa tekemisissä ja joku lähtee kyytiin niin se on virallista siinä vaiheessa. Kokeile itse jollet usko.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #171

eipä taida olla lauri: lievä pahoinpitely on asianomista rikos ja jos tuossa tilanteessa ei vaadi ilmoituksen tekoa ttai sitten ei tee sitä itse vaikkapa seuraavana päivänä niin siloin tuo jutuuon tuossa.sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa poistetaanko yksi paikalta koska tuon poiston perusteet eivät ehkä liity tuohon pahoinpitelyyn.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #192

Virallisuutta peräänkuulutettiin. Tekeekö rikosilmoituksen vai ei ei ole edellytys asian virallisuudelle. Kun jos virantoimituksessa oleva poliisi ottaa sinut kiinni ja laittaa maijaan pahoinpitelyn seurauksena on se virallista. Mahdollinen asianomistajan tekemä rikosilmoitus on vain prosessin jatkoa.

Vastaavissa tilanteissa on aina mahdollisuus että asianomistaja tekee rikosilmoituksen vasta myöhemmin tultuaan toisiin ajatuksiin. Jotta asian lisäselvittäminen onnistuisi pitää kiinniotetun ja tapahtuman tiedot ottaa ylös vähintään. Ja silloin se on virallista.

Vaikka kokeilemallahan tuo selviää jollei usko.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #171

No onneksi tästä ei tarvi enää kiistellä kun blogisti tuossa itse sanoi, että ei tehnyt rikosilmoitusta. Sanan "virallinen"-merkityksestä en myöskään jaksaisi lähteä vääntämään.

Käyttäjän Ainoahelmi kuva
Jenna Simula Vastaus kommenttiin #161

Poliisi kysyi tietomme ja sen, onko minulla jotain vaateita asian suhteen. Sanoin, että eiköhän yö putkassa pistä miettimään. En lähde käräjöimään tuollaisen asian takia. Eri asia, jos olisi sattunut jotain vakavampaa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #130

Missäs se raja menee siinä, että huonon käytöksen "antaa vaan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos"? Vittuilu? Tönäisy? Raiskaus? Pahoinpitely? Murha?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #157

Esimerkiksi pelkän huutelun voi antaa mennä ohi. Sanat eivät satuta. Fyysisen koskemattomuuden rikkominen olisi varmaan oma rajani.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #158

Sori, mutta huutelukaan ei saa mennä ohi, ja sanatkin voi satuttaa. Ei tämä mikään Marmaris sentään ole.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola Vastaus kommenttiin #158

@"Saara Huttunen
30.8.2013 22:11
Esimerkiksi pelkän huutelun voi antaa mennä ohi. Sanat eivät satuta. Fyysisen koskemattomuuden rikkominen olisi varmaan oma rajani."

Tuota, hiukkasen hittaammin, kun tuolla jossain teit jo ilmoituksen modelle jostain sinuun henkilönä kohdistuneista pahoista sanoista, niin teetkö eroa sillä, kuka sinua solvaa? Oletko sitä mieltä, että jotkut ovat vastuussa sanoistaan, jotkut eivät? Missä on ero näiden välillä?

Piku Koo Vastaus kommenttiin #130

Sinä olet kai tyyppi, jolle ei koskaan ole sattunut "mitään"?
Sen huomaakin.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #111

"Tiede ei julista tuloksia yhden tapauksen perusteella toisin kuin arkikokemus. "

Tiede julistaa hyvinkin tuloksia yhden tapauksen perusteella. On aina julistanut. Ja tulee julistamaan edelleen.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #358
Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #358

Tiede ei ikinä julista tulosia, korkeintaan korkeita todennäköisyyksiä. Tieteellinen tieto on aina "todennäköisintä kunnes toisin todistetaan". Se erottaa tieteen aika merkittävästi arkikokemuksesta.

Jorma Kohva

Suvi Karhu karjahtelee:

"Jos ulkomaalaisten huonoa käytöstä perustellaan sillä, että kyllä ne suomalaismiehetkin käyttäytyy huonosti, kohtahan me kaikki vaan käyttäydytään huonosti? Perustelu ontuu erittäin pahasti. Kenenkään ei ole oikeutettua käyttäytyä huonosti siksi että joku toinen käyttäytyy. Pitäisikö minun käyttäytyä huonosti ja törkeästi ihmisiä kohtaan vain siksi, että minulla on ollut vaikka huono lapsuus tai herne patjan alla?

Olin muutama kuukausi sitten kävelemässä yksin myöhään illalla / yöllä kotiin. Takaani juoksi rinnalleni mies ja kysyi englanniksi, voiko kävellä kanssani. Sanoin, että haluan kävellä yksin kotiin. Suomen kieli löytyi heti, alkoi haukkumaan rasistiksi. Olen siis rasisti, kun haluan kävellä yksin kotiin. Jep.
Löytyyhän näitä."

Nyt ei puutu kuin Laura Huhtasaari, niin on teekutsut koolla.

http://www.youtube.com/watch?v=ngvv3LtgF2o

Susanna Kinnunen

Pitäisikö laittaa äänestys pystyyn?

(mulla on epäilys, että tuossa kyselyssä kumpikaan puoli ei edusta oikein kenenkään mielipiteitä saati totuutta, joka on vaikeasti tavoitettavissa.)

Peter Shabarov

Kyllä minä ainakin tunnen lukuisia ihmisiä, joilla on aiemmin ollut täysin neutraali suhtautuminen maahanmuuttoon, mutta kokemukset ovat muokanneet ne negatiivisiksi islamilaisen maahanmuuton suhteen.

Kohtaamisteoria siis toimii toisin, kuin meille on kerrottu.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #37

Niin, pitäisikö tehdä gallup? Nettikyselyllä ei ole hirveästi uskottavuutta, oli vääristelty tai ei.

Jouni Haimi

Vai niin shabarov.. vai kerttooko se ehkä missä hhörhö poruskassa itse liikut?

Peter Shabarov

Mitä mahdat tarkoittaa? Jos kulttuuriin kuuluu pikkutyttöjen silpominen, niin pidätkö sinä sitä jotenkin hienona? Tuollaisen kulttuurin vaikutus näkyy väkisinkin ihmisen käyttäytymisessä.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #61

Se levy on aina päällä. Oletko oikeasti sitä mieltä, että silpominen ei ole yksiselitteisen paha asia? Siitä pitää puhua niin kauan, että mieleltään sairaat ihmiset lopettavat sen. Onko sinulla jotain venäläisiä vastaan rasisti?

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #159

"siloinkun tapauksia tulee ilmi." Juuri siksi ne pysyvät piilossa, koska hienotunteisesti ei uskalleta puhua näistä mielipuolisista kulttuuripiirteistä.

Minun sukujuureni eivät kuulu sinulle.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #164

ei kuulukkaan sinänsä muuta kuin siinä tapauksessa että olisi hyvä tietää millä valtuuksilla todenäköisesti poika jakaa maahanmuutaajia vuohiin ja lampaisiin. Sinänsä sinun vanhempiesi virheet eivät sen kummenmin kiinosta.

Jotenkin tulee mieleen tuo belgialais syntyinen autokauppias kotkassa joka meuhkaa noista ulkomaalaisasioista unohtaen että maahanmuuttaja hän on itsekkin.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #188

Sinä rasisti et tiedä minusta mitään. Joten lakkaa olettamasta.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #198

Mutta oletamuksilahan tekin pelaatte ja luulette vielä että että niissä on jotain vakavati otettavaa faktaa. Joten jatka sinä olettelu islamilaisista ja minä jatka sinusta .

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #208

No oletko nyt sitten esim. sitä mieltä, ettei silpominen kuulu somalikulttuuriin? Kyllä se kuuluu ja se on faktaa, ei mitään olettamista.

Oletko vähä-älyinen?

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #215

ja missä se järki loistaa ruskin pojulla?

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #224

Ruskin poju? Siinä on nyt meillä julkirasisti jos jossain. Ei taida olla edes persu.

Ymmärrätkö sen verran, että todennettu kulttuuripiirre ei ole mikään olettamus? Se on faktaa. Enää ei tarvitse edes kysyä, koskapa vastaus on ilmiselvä.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #225
Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #226
Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #229

tuperyys ei koskaan mene jakeluun.tässäyössä olisi ollut paljon vehäämän naurua ilman shabarovin kommetteja joten eipä siinä mitään.

Jari-Petri Heino Vastaus kommenttiin #224

Somalikulttuurin on pakko olla hyvää. Eihän siellä tyttöjen silpomisen lisäksi ole sodittu kuin noin pari tuhatta vuotta poislukien Italian ja Britannian siirtomaa-ajat.

http://koor.fi/documents/Koor-pdf/koor_historia1.pdf

http://koor.fi/documents/Koor-pdf/koor_historia2.pdf

Siitä lukemaan sovittelijakansan historiaa. Suomessa somalit syyllistyvät huonoon käytökseen ainoastaan suomalaisten rasismin takia.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola Vastaus kommenttiin #188

@Jouni Haimi
30.8.2013 23:13
"Jotenkin tulee mieleen tuo belgialais syntyinen autokauppias kotkassa joka meuhkaa noista ulkomaalaisasioista unohtaen että maahanmuuttaja hän on itsekkin."

Belgialaissyntyinen autokauppias Kotkassa ei unohda, että on maahanmuuttaja.
Hän kuitenkin osaa nähdä eron hyvän ja huonon käytöksen välillä.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #61

Jouni, et voi tosissasi väittää, että jos naispuoliselta viedään kyky nauttia seksistä leikkaamalla klitoris pois, se ei vaikuttaisi muuallakin elämässä ("kulttuurissa") ???

Ei tarvitse edes vastata..

Juha Petri Heinola

Saara Huttunen: - "Itse kyllä olen saanut ehdottomasti eniten epäasiallista käytöstä kohtaani nimenomaan kantasuomalaisilta miehiltä. Yleensä reippaasti alkoholia nauttineilta."

Kyllähän suomalaisetkin kortti pöytään LÄPS ja case closed. Monikultuuri on kivaa.

Markku Toivonen

Jos Jenna Simula kertoo huonoista kokemuksistaan, miksi muut eivät saisi?

Juha Petri Heinola

"Kyllä minä ainakin tunnen lukuisia ihmisiä, joilla on aiemmin ollut täysin neutraali suhtautuminen maahanmuuttoon, mutta kokemukset ovat muokanneet ne negatiivisiksi islamilaisen maahanmuuton suhteen."

Näin on juuri minun laitani. Ne arkipäivän monikultuuriset kohtaamiset juuri muslimien kanssa ovat saaneet minut tuntemaan islamilaista kultuuria kohtaan vain ja ainoastaan vihaa.

En suvaitse, vaikka kuinka inisette. Äänestän väärin jatkossakin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Minun kokemukseni taas on päinvastainen.

Naapureista maahanmuuttajan oloiset ovat ne, jotka kaikkein iloisimmin tervehtivät rappukäytävässä siinä missä kotisuomalainen välttää katsekontaktiakin.

Peter Shabarov

Maahanmuuttajat? Tarkoitatko nyt ainoastaan islamisteja vai ihan kaikkia?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #200

Tiedätkö sinä edes mitä 'islamisti' tarkoittaa? Heitä tämä blogi ei käsittele millään tavalla. Sama kuin yhdistäisit jokaisen valkoihoisen kristilliseen fundamentalismiin.

Mutta sivuutan idioottimaisuuden. Kyllä, kaikkia tarkoitan. Yhtään islamistia en ole tavannut, enkä osaa ulkomuodosta tai edes pienestä jutustelusta selvittää ihmisen uskonnollis-poliittisia kantoja.

Tottakai somaleissa ja kaikissa muissakin ulkomaalaisissa on blogin kuvaamia urpoja, mutta ihan yhtälailla niitä on suomalaisissakin. Mitään tarvetta urpouden kansallisuuden määrittelyyn ei ole.

Itse olen törmännyt vain suomalaisiin urpoihin, mutten koe tarvetta leimata suomalaisia urpoiksi.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #213

Islamistin, salafistin tms. tuntee vaatetuksesta. Vähän kuin rasistiskinheadinkin.

Sinäkö määrittelet mitä tämä blogi käsittelee?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #230

Salafistin voi ehkä tuntea, mutta väitteesi islamistin erottumisesta on pötyä. Sinusta vain on kiva leimata jollain tavoin pukeutuvat sellaisiksi.

En minä määrittele vaan blogin sisältö. Lue se, ehkä ymmärrät. Jos löydät sieltä edes sanan muslimi, niin sitten marginaali ehkä venyy islamisteihin asti.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #266

Jo termi islamismi on samanlaista höpöä kuin islamofobiakin. Islam on alusta asti ollut täysin poliittinen kultti. Oletko ikinä tutustunut islamin perustajan elämään. Kannattaa lukea esim. Jaakko Hämeen-Anttilan suomentama Ibn Hishamin kirjoittama Profeetta Muhammadin Elämänkerta.

Sinä kun käytät islamisti termiä, niin kerro nyt ihan omin sanoin, miksi salafisti ei olisi islamisti?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #292

Salafisti VOI olla islamisti, mutta islamisti ei välttämättä ole salafisti. Ja mikä sinua vaivaa ettet tajua tämän olevan täysin blogin aiheen ulkopuolelta.

Kirjoita oma blogi jos haluat vääntää islaminuskon erilaisten tulkintojen semantiikasta.

Islamisti voi olla höpöä, mutta SINÄ sen tänne toit, en minä.

Islamin perustajan elämään olen perehtynyt lukemalla Koraania ja sunnia, tosin vain sen käännöksiä. Mitä tulee Hämeen-Anttilaan, hänhän taitaa korostaa että pitää korostaa islamin posiitiivisia asioita negatiivisten sijaan. Eli käytännössä olla vääntämättä niitä väkisin sellaisiinkin keskusteluihin, jotka eivät edes liity islamiin.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #300

Somalikulttuuri on ISLAMILAISTA kulttuuria. Siksi somaliurpo luulee, että hänellä on oikeus varastaa "vääräuskoisen" ruokaa. Islam kuuluu aina somalien tekemisiin.

Kun kerran olet perehtynyt islamin perustajan elämänvaiheisiin, niin mitä mieltä olet ihmisitä, jotka pitävät häntä esimerkillisenä?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #305

Kysehän siis ei ole millään tavalla siitä, että kyseinen urpo sattui olemaan somali. Kun nyt vaan sattui senmaalainen urpo kohdalle.

Islaminuskoa tähän ei voi liittyä, kyseinen uskonto kieltää varastamisen.

Ennen kuin voit tuoda keskusteluun islamin, on sinun osoitettava sen jotenkin liittyvän aiheeseen. Se liittyy tähän yhtä vähän kuin suomaisten urpojen toimintaan liittyy kristillisyys.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #327

" kyseinen uskonto kieltää varastamisen."

Sinä kun olet tutustunut Muhammadin elämään ja esimerkkiin, niin luulisi sinun tietävän, että tuo koskee vain muilta "oikeaoppisilta" varastamista.

Vai väitätkö, ettei Muhammad elämässään varastanut mitään??????

Suomiurpot harvemmin riehuessaan huutavat uskostaan ja jumalasta. Somalit kuitenkin höpisevät allahista joka käänteessä, koskapa somalialainen kulttuuri on pääasiassa islamilaista kulttuuria.

Kulttuurierot.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #330

"Suomiurpot harvemmin riehuessaan huutavat uskostaan ja jumalasta. Somalit kuitenkin höpisevät allahista joka käänteessä, koskapa somalialainen kulttuuri on pääasiassa islamilaista kulttuuria."

Harvemmin huutavat somaliurpotkin, kirjoituksenkaan tarinassa ei mainittu. Ja kuten jo sanoin, islaminusko ei liity tähän blogiin millään tavalla.

- - -
"Somalit kuitenkin höpisevät allahista joka käänteessä, koskapa somalialainen kulttuuri on pääasiassa islamilaista kulttuuria."

Tämä on nyt sitä samaa mutua, jota olet tarjonnut aiemminkin. Se on tismalleen samanarvoinen argumentti kuin se, että minä taas en ole koskaan kuullut somalin puhuvan uskonnostaan vaikka olen pitkät tovit useinkin keskusteluut.

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #334

Sus' siunatkoon, Hera Varjele, Jumalan tähren, Herra Jesus Sentään.

Tällä tavalla Suomalaiset hutavat jumalaansa avuksen vähän joka käänteessä.

Vaikka tosin yhtä paljo hudetaan apuun sielunvihollista tai vanhoja pakanajumalia, kuten pirua, perkelettä, saatanaa.

Ihmisen anatomisia rumiinosia tosi palvotaan puheissa yhtä paljon kuin jumalaa tai sielunvihollista.

Näi uskonnollinen on siis suomalainen, vaikka ei itse sitä tiedä tai tunnusta.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #334
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #371

Ei tietääkseni, sotasaalista lukuunottamatta. Miksi sinä tätä jankkaat? Tämän keskustelun aihe ei ole uskonto.

Piku Koo

Rappukäytäväs' moikkaaminen se tekeekin ihmisen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #396

"Rappukäytäväs' moikkaaminen se tekeekin ihmisen."

Kyllä, juuri niin. Tai ei tietenkään, mutta ihmisen käyttäytymisestä näkee jo paljon ihmisen ominaislaadusta.

Peter Shabarov

Miksi blogisti poisti kommenttini liittyen pikkutyttöjen silpomiseen? Se kuuluu olennaisesti somalikulttuuriin ja he ovat itse ylpeitä asiasta.

Käyttäjän Ainoahelmi kuva
Jenna Simula

En minä ole poistanut mitään kommentteja, kyllä usari hoitaa sen puolen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Kuuluu se kyllä vähän sinullekin. Tämän paikan käyttöehdoista: "Mikäli Blogipalvelun keskustelua hallinnoiva Asiakas havaitsee blogissaan toisen Asiakkaan sääntöjen vastaisen kirjoituksen, Asiakas on velvollinen poistamaan kyseisen kirjoituksen Blogipalvelu-keskustelustaan."
https://oma.uusisuomi.fi/kayttoehdot

Peter Shabarov

Aha. kommenttini #19 poistettiin jossain vaiheessa, en kyllä tajua mistä syystä.

Juha Petri Heinola

Käytä sanaa ympärileikkaus. hienompi versia samasta asiasta.

Elias Paatos

Ellei jopa poliittisesti korrekti.

Peter Shabarov

Annetaan median käyttää näitä kiertoilmauksia, joissa joukkopahoinpitely on nahina jne. Minä puhun silpomisesta, koska sitähän tuo sairas toiminta on. Jostain syystä ns "suvaitsevaiset" vain yrittävät lakaista asian maton alle, en kyllä ymmärrä miksi. Kyllä pitää olla aika kiero ihminen, ellei tuollainen toiminta saa vihastumaan.

Markku Toivonen

Yleensä ohjeiden vastaiset kommentit poistetaan ensin. Ohjeita toistuvasti rikkovat seuraavaksi.

Peter Shabarov

Kuuluuko ohjeisiin, ettei tosiasioista saa puhua?

Juha Korhonen Vastaus kommenttiin #156

Kuuluu, elleivät tosiasiat ole yksiselitteisen maahanheittoystävällisiä. Kaikki maahanmuuttokriittisyys on lähes automaattinen bannin aihe. Tätä on todellisuus US-blogeissa.

Ehkä minä liiottelen. Mutta vain ihan pikkuisen.

Taisto Merilä

”Suomalainen kulttuuri ei myöskään hyväksy perheväkivaltaa, vaikka sitä valitettavasti tapahtuu.”

Voi olla ettei kysyttäessä hyväksytä, mutta useimmiten kuitenkin käytännössä ”hiljaisesti hyväksytään” tai joudutaan hyväksymään - muiden asioihin puuttumiseen on (luonnollisestikin) suuri kynnys, eikä sitä helpota jos uhrikin on vastahangassa. Virkavaltakin on näissä asioissa tunnetusti melko kädetön.

Elias Paatos

Vaikea kuvitella miten kukaan antaisi kovin suurta arvostusta kuullessaan miten vaimoa tuli taas heiteltyä pitkin seiniä.

Ainakaan siihen ei liitetä ensimmäisenä termiä kunnia.

Taisto Merilä

Totta, mutta samaa perua se on psykologisesti: "Tossun alla ei oo kiva olla" - niinhän antoi eräs hätäkeskusvirkailijakin kuulemma ymmärtää, kun mies naiseltaan pataan otti.

Juha Korhonen Vastaus kommenttiin #72

Sitten kannattaa harjoitella torjuntoja. Tai muuttaa pois noin vaarallisen ihmisen läheltä.

Piku Koo

Kyllä Suomessa on perhesurmia ja perheväkivaltaa ja muuta järjetöntä väkivaltaa - useimmiten viinan voimalla - ihan omasta takaa.

Josko keskityttäisiin sen hoitamiseen enämpi.

Markku Toivonen

"Mitä näille tilanteille sitten voitaisiin oikein tehdä? Meidän suomalaisten on tietysti hirveän hankala sanoa ääneen, että ongelmia on. Ehkä olisi ensimmäisenä askeleena ihan hyvä myöntää ongelmat. Siksi olen niitä itse tuonut esille."

Teidän perussuomalaisten ongelma onkin, että näette ja tuotte esiin pelkästään ongelmia. Hyvin tarkoitushakuisella tavalla. Tasapuolisuutta ei todellakaan löydy. Tunsin eilisen kirjoituksesi perusteella myötätuntoa. Tunnen edelleenkin, mutta koettelette kyllä kärsivällisyyttä.

Elias Paatos

Jotta ongelma voidaan korjata, se pitää ensin ymmärtää.

Markku Toivonen

Odotankin jotakin inhimillisen älyn merkkiä ongelman ymmärtämisestä. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että jostakin kumman syystä maahanmuuttotaustaiset ja perussuomalaiset eivät tule toimeen toistensa kaa. Meillä muilla ei ole ongelmaa.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #98

En tiennytkään, että ennen raiskauksen tai ryöstön aloittamista on tapana tiedustella toisen osapuolen puoluekantaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Teidän perussuomalaisten ongelma onkin, että näette ja tuotte esiin pelkästään ongelmia."

Eivät perussuomalaiset ole maahanmuuttoa lähi-idästä järjestäneet, kyllä nämä ongelmat on täysin muiden puolueiden aikaansaannosta.

Juha Petri Heinola

"Eivät perussuomalaiset ole maahanmuuttoa lähi-idästä järjestäneet, kyllä nämä ongelmat on täysin muiden puolueiden aikaansaannosta."

Top top. Ihmiset ovat aina liikkuneet maista toisiin. Menihän suomalaisiakin Ruotsiin ja amerikkaan ja muista Finnlayson ja Karl Kazer.

Fakta on, että muslimit ovat huppuosaajia. Varsinkin somalit. Ääretön voimavara meille suomalaisille.

Piku Koo

Ai että pojat kiusaa tyttöjä? Nyt hiestä jo joku seurustelee tai on kimpassa mamun kanssa.

Jari Reinikka

Koittakaa vaan tottua uuteen maailmaan. Ei mene kauaa kun Suomessakin suvakit selittävät, että on ihan normaalia joutua miettimään omassa lähiössään sitä milloin ja missä voi kulkea. Koko keskustelu maahanmuutosta on aivan naurettavalla tasolla. Pitäisi keskustella siitä, että MIKSI tälläistä ideologiaa tuputetaan meille länsimaissa vaikka siitä aiheutuu selkeästi enemmän ongelmia kuin hyötyjä, niin sosiaalisia kuin taloudellisiakin. Ilman ongelmallista maahanmuuttoa ei esiinny "rasismia" ja ilman ongelmallista maahanmuuttoa ei esiinny maahanmuutosta johtuvia ongelmia, mutta jostain syystä sen puolesta silti liputetaan? Miksi? Tässä hieman esimakua tulevasta.

http://areena.yle.fi/tv/1981951

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei mene kauaa kun Suomessakin suvakit selittävät, että on ihan normaalia joutua miettimään omassa lähiössään sitä milloin ja missä voi kulkea."

Näinhän tämä, Suomessa oli tavallista, muutama vuosikymmen sitten ettei ovia lukittu, nyt ovat porrasovet lukossa kauempanakin lähiöissä. Jossakin maissa kalterit ikkunoissa ovat olleet arkea jo vuosisatoja, niitäkin Suomessa myydään nykyään kuten turvalukituksiakin. Joskus lapset saivat leikkiä yksin pihalla, kohta sekin on vain muisto kuten on monessa maassa Euroopassakin. Miksi tätä halutaan on hyvä kysymys, ei se ainakaan rikkautta ole.

Markku Toivonen

Minusta on pelkästään myönteistä, että ihmiset ovat oppineet sulkemaan itsensä lukkojen taa. Kummallakin puolella voi olla paljon miellyttävämpää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #94

"Minusta on pelkästään myönteistä, että ihmiset ovat oppineet sulkemaan itsensä lukkojen taa."

Vaikea uskoa että Suomessa todella on kaltaisiasi.

Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #103

Parasta vain uskoa. Lisäännymme kuin kanit.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #112

Makkonen tietty turvalisuus kuten likitutu ovet ovat tietyllätavallaihan peruskauraa ilmanettää siihen lisätään mitään ulkomaalaisaspektia.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"ilman ongelmallista maahanmuuttoa ei esiinny "rasismia" "

Nii, ja ilman juutalaisia ei esiinny antisemitismiä. Eli eroon vaan heistä hankkiutumaan niin maailma on parempi paikka.

Olli Polli

Eiköhän ensin paranneta Suomi ja sitten vasta laajennetaan koko maailmaan. Mitä sitten teettekin....

Peter Shabarov

Niin, tai perustetaan somaleille oma valtio, niinkuin juutalaisille. Siellä tämä sovittelijakansa voisi elää rauhassa ihanaa yhteiseloa ilman suomalaista rasismia.

Olli Polli Vastaus kommenttiin #167

Eikö näillä onnettomilla ole jo oma valtionsa. Mennään hakemaan sinne myydyt aseet takaisin, että saadaan tapeltua keskenämme ja Somaliaan palaa rauha.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #170

Ai heillä on jo oma valtio? No mikseivät he asustele siellä rauhassa keskenään ilman iljettävää rasismia ja sortoa? Onko siellä sattunut joku luonnonkatastrofi, vai miksi nämä onnettomat eivät voi asua kotimaassaan?

Jouni Hölttä Vastaus kommenttiin #167

Ja nämä suomalaiset paapojat voisi mennä myös sinne ihannevaltioon.

Jari-Petri Heino

Ei mene kauaa?

Isoimmissa paikoissa tämä on jo ihan arkipäivää, varsinkin naisille.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/469321/Vanhuksia+...

" Mitään näin näin härskiä en ole kokenut koko urani aikana. Tekoihin myös suhtauduttiin vähätellen, eikä kukaan osoittanut minkäänlaista katumusta."

Toteaa rikoskomisaario Soikkeli ja lisää:

"Jutusta tekee tulenaran se, että kaikilla tuomituilla oli maahanmuuttajatausta, mutta kaikki kahdeksan asianomistajaa kuuluivat kantaväestöön."

Vaikka pojat saatiin kiinni, on kyseisessä paikassa liikkumista syytä pimeän aikaan välttää jos on nainen, vanhus, tai hyvässä jurrissa.

Kauppahallin kujalle ei ole tytöillä öisin yksin asiaa, mutta kuten PAavo totesi, pitääkö sitä itseään tyrkyttää, vai miten se meni?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013032316819619_u...

Piku Koo

Jari, kuka sitten juokse raput alas ylös ja jakaa aamun lehdet klo 01 alkaen? Kuka siivoaa metrot, junat, bussit; kuka pyörittää 5 euron pitseriaa, jotta köyhätkin suomalaiset voivat käydä ravintolassa syömässä? Kuka hoitaa vanhukset, kuka luuttuaa sairaalan lattiat? Kuka? Kuka?

Jari-Petri Heino

Ne lähemmäs puoli miljoonaa suomalaista työtöntä. Minua kun ei tuo orjien käyttö kovasti kiehdo.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Näinhän se vähän on. Minä olen elämässäni saanut aika montaa kertaa turpaani, joista suurin osa on tapahtunut ihan kamppailuharrastuksen merkeissä ja loput siksi, kun olen ihan omatoimisesti hölmöillyt. Kuitenkin ainoa kerta, jolloin olen saanut täysin aiheetta ja yllättäen turpaani tapahtui Helsingin Rautatieasemalla, kun en suostunut heittämään röökiä somalilauman päällikölle. Viidelle ei sentään kerralla pärjää, ellei ole Auvo Niiniketo. Helsingin yöstä, nakkikioskietiketistä, taksijonokäytännöistä sekä kantasuomalaisten juoppojen käsittelystä tiedän todella paljon, joten älkää tulko lässyttämään, että "niin ne suomalaisetkin". Kyllä se on ihan siinä mamussa vika.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Älä viitti. Ihan niin kuin kantasuomalainen missään ikinä ei muka olisi vetänyt turpaan kun jäi vaille tupakkaa.

Itseänikin ihan kantasuomalainen teinityttö yläasteella potkaisi noin niinkun ohimennen kuulemma siksi että "mun naama ärsytti". Hän toki tuli huonoista perheoloista, asui lähiöissä missä ongelmat helposti tiivistyy kun ei saada tarvittavaa sosiaaliapua. Oiskohan osa maahanmuuton ongelmista nimenomaan siinä, että heidät sysätään jonnekkin lähiöön, unohdetaan sinne vaille mitään sosiaaliapua tai kotouttamistoimenpiteitä?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Sinne samaan mestaan meidät kantiksetkin sysätään, jos ulosotto vie kämpän alta tai ei fyrkat riitä vuokriin. Kotouttamistoimenpiteitä tosin ei perusjantteri tarvitse, kun tietää jo missä mennään. Niistä tarvittavista kotouttamistoimenpiteistä kuulisin mielelläni lisää. Pitääkö esimerkiksi näyttää luennolla, että tässä on nainen: älkää koskeko, ellei ole lupaa?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #121

"Pitääkö esimerkiksi näyttää luennolla, että tässä on nainen: älkää koskeko, ellei ole lupaa?"

Tässä kohdin on pakko kehua Wali Hashia, jolla oli kiveksiä Huttusen karsastamaan profilointiin ja siihen, että teki opetusvideon, jolla on juuri tuollainen sanoma.

Markku Toivonen

Jenna ja perussuomalaiset herrasmieskaverinsa antoivat taas pari tusinaa syytä suhtautua perussuomalaisiin penseän epäluuloisesti. Voi sentään.

Lauri Korhonen

Entä mainittu maahanmuuttaja. Mihin tämä herra antoi aihetta?

Voi sentään ja penseä epäluuloisuus.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suosittelisin Jenna Simulalle itsesuojelutaitojen hankkimista, jos hänen täytyy välttämättä liikkua paikoissa, joissa tälläisia urpoja (urpo on urpo tulkoonpa mistä maasta tahansa) häärii.

Käyttäjän Ainoahelmi kuva
Jenna Simula

Naisten valmiusliiton itsepuolustuskurssilla olen käynyt :-D Rautatieasemalla on ikään kuin pakko käydä, jos aikoo junailla kotiin. En aio tällaisten yksittäistapausten takia jäädä kotiin neljän seinän sisälle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hyvä!

Toivottavasti opettivat, kuinka saa urpon kuin urpon hyytymään!

Timo Härtsi

Yleensä en jaksa ottaa mitään kantaa näihin maahanmuuttohöpinöihin, mutta näin kaiken nähneenä kohta 30v eläneenä lähiössä, niin vaikea oikein tajuta mikä tämän blogin pointti on.

Ja kyllä kantasuomalaisetkin osaa, usko tai älä nähty on.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Ei niissä lähiöissä mitään tapahdukaan. Lähiöiden ongelmia suurennellaan täysin aiheetta. Minä asuin 7 vuotta pahamaineisessa Roihuvuoressa, jossa mustalaisetkin morjensteli kaduilla, kunhan vaan pääsi kantapubin asiakaskunnan suosioon. Toista se on tuolla keskustassa, joka on sitä aitoa viidakkoa, jos tässä valtakunnassa joku on.

Timo Härtsi

Luultavasti olen itse niin tottunut kaikenlaiseen touhuun, että mikään ei heilauta suuntaan tai toiseen.

Ulkopaikkakuntalaiselle joku pieni juttukin voi olla järkytys.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #104

Totta tuokin puoli. Täysin maalaiselta olen kuullut ihmettelyä muun muassa siitä, että miksei täällä Helsingissä nuoriso korjaa kaljatölkkejään.

Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #107

Koska ovat tottuneet siihen, että aikuiston muodostama puhtaanapito korjaa ne pois, 24/7. Ei se mitään, kotikorttelista kerätyillä tölkeillä ostan kerran kuussa viikonlopun ruoat.

Arvo Kuusela

Mitenkä blogisti arvelee asian olevan.
Onko ranskalaisten perunoiden kerrjääminen somaleilla geeneissä, vai onko se pelkästään somalikulttuuriin liittyvä ilmiö?

Millaista Somaliassa mahtaa olla?
Siellä ei parane ostaa ranskalaisia
kun kaikki somalit on heti kimpussa.

-------------
Blogisti vaikuttaa varsin nuorelta.
Ehkä tämä blogistin olettamus somalien erityisestä himosta ranskalaisiin perunoihin on laskettava naiviuden piikkiin.

.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Tai ehkä tämä kommentti on laskettava typeryyden piikkiin. En tiedä missä maassa olet ikäsi elänyt, mutta siinä Suomessa missä minä olen elänyt, annetaan varsinkin nuorten naisten olla rauhassa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"siinä Suomessa missä minä olen elänyt, annetaan varsinkin nuorten naisten olla rauhassa."

Missäköhän Suomessa sinä olet elänyt, vai oliko tämä silkka vale?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kuusela kommentti oli ihan huvittava, olisin varmaan tykännyt siitä ellei loppuun olisi tungettu tuota nuoruus-argumenttia. Itsellenikin se on jo niin monta kertaa heitetty että ei jaksa enää edes naurahtaa sen typeryydelle.
Sen olen huomannut täällä puheenvuorossa, että ikä ei tarkoita mitään. Asiattomimmat kommentit ovat tulleet minua huomattavasti vanhemmilta ihmisiltä.

Arvo Kuusela

"Sen olen huomannut täällä puheenvuorossa, että ikä ei tarkoita mitään. Asiattomimmat kommentit ovat tulleet minua huomattavasti vanhemmilta ihmisiltä."

Olet varmaan oikeassa, ei olisi kai pitänyt laittaa mukaan tuota ikäkommenttia. Tunnustan siis virheeni ja pyydän sitä anteeksi.

Naiviuden piikkiin tämän blogin voisi yhtä hyvin laittaa, olipa kirjoittaja minkä ikäinen tahansa. Sitäpaitsi, kun nyt oikein kunnolla asiaa ajattelen, vastaavaa naiviutta esiintyy tosiaan samassa määrin kaikissa ikäryhmissä.

.

Juha Korhonen

Saara, onkos sinulla muuten burkha jo valmiina kaapissa odottamassa, kun niin kiihkeästi puolustelet islaminuskoisia naistenalistajia? Kas, kun toiveesi toteutuu, sinä et ilman sitä voi edes lähikaupassa käydä. Sitten kun Suomikin on maahanmuutettu islamistiseksi valtioksi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #191

Hohhoijaa. En puolusta vieläkään väkivaltaa, mutta en myöskään rasismia. Enkä yhden ihmisryhmän yleistämistä typerästi.

Ja huhu joo kauheeta sitten kun se islamismi iskee. Suomesta tulee Iran2.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #405

Melko lapsellista. Ranskalainen lähiö lienee kuitenkin tosiasiallisesti lähempi tulevaisuus. Ei se kyllä sinänsä paljoa parempi ole.

Timo Härtsi

Ranskanperunoiden syöminen, ilman lupaa on geneettinen ominaispiirre Toivottavasti niissä oli ees sinappia, muuten ei meikäläiselle olisi maistunu.

Olli Polli

Esittäisin muutaman välikysymyksen herrasväelle.

Kuka teistä on kokenut rasismia ?

Kuka teistä on ollut mamu elämässään ?

Kuka teistä on muuttanut eläessään Suomeen ?

Kauhean metelin saatte ainakin aikaan aiheesta.

Rasismi poistuu hyvinvoinnilla tasarvoisesti kaikille.
Rasismi poistuu vain positiivisten kokemusten kautta.
Rasismi poistuu keskustelulla ja avoimuudella.

Kuitenkin rasistia hakataan halolla vaikka pitäisi halata!

Käyttäjän AriLahtinen kuva
Ari Lahtinen

jaa kuinka moni suomalainen saa kotiutumistukia ilmaisen asunnon lisätoimeentulotukea ? auton sossusta ? maksetut ulkomaan satelliitti lähetyset uudet viihdelaitteet ja elektroniikan? uudet vaatteet lapsille aina kun on tarve , koulutarvikkeet yms joka vuosi uutta?? näin ainakin meidän naapurissa .. ja käyttäydytään niin että kaikki on heidän ja he saa tehdä mitä haluaa ?? parasta oli se että pojan pyörää tultiin repii että se on heidän jonka olin vuosi sitten ostanut ihan itse.

voisiko tätä sanoa rasistiseksi valtion puoleta että suomalaista kantaväestö kohdellaan orjina ja mamua paapotaan? ja mamut saa mitä haluaa ja kun sanoo niille jotain on rasisti ja kun tekevät tai tuhoavat jotain niin soomen keeli unhotuu ja lause ei ymmärrä soomi eikä lontookaan taitu.

Olli Polli

Tuota "maan kieli" unohtuu temppua olen minäkin käyttänyt (hymiö), jopa Suomessa! Olen kironnut alimpaan helvettiin muutaman virkamiehen Pamu-papereitani selvityksen aikana, kreikaksi (hymiö)

Pamu ei muuten kuulu kotiuttamislain piiriin, vaikka Suomi on muuttunut viimeisen 16 vuoden aikana melkoisesti.

Samuli Mikkola

Ai nyt ne saa taas autoja sossusta. Eikö tuo juttu koskaan lopu?

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #512

Samuli-san, liioittelua on nähtävissä myös ns. vastapuolessa. :) Se ikkäänkuin elävöittää tarinoita.

Elias Paatos

Rasismi kasvaa eriarvoistamalla ja ongelmien piilottelulla.

Siitä millä rasismi poistuu olet oikeassa. Mutta miksi näitä ei Suomessa haluta harrastaa?

Olli Polli

Me ollaan liian kiimoissamme repimään toisemme hiukset irti!

Avoimuutta huutaa hallituskin. Koska peruspalveluministeri tulee ulos tietoineen ja selittää kansalle missä mennään ?

Nyt huhut sekoittaa teitä hulluuteen. Eikö olisi aika yhdistää voimat ja vaatia tietoa, joka kenties selvittää kuka sai mitä, milloin ja kuinka vähän tai enemmän sai joku toinen ?

Saataisiin edes jostain varmuus ja voidaan keskittyä johonkin muuhun.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #133

Tietoa ei uskalleta julkistaa, joten sitä ei valitettavasti tulla pitkään aikaan näkemään.

Olli Polli Vastaus kommenttiin #139

eikö vaha kansa sanonut, että hiljaisuus on myöntymisen merkki ?

Jonas Hellgren

"Esittäisin muutaman välikysymyksen herrasväelle.
Kuka teistä on kokenut rasismia ?
Kuka teistä on ollut mamu elämässään ?
Kuka teistä on muuttanut eläessään Suomeen ?"

Kaikkin joudun vastaamaan myöntävästi. Entäs sitten?

"Rasismi poistuu hyvinvoinnilla tasarvoisesti kaikille.
Rasismi poistuu vain positiivisten kokemusten kautta.
Rasismi poistuu keskustelulla ja avoimuudella."

Paskapuhetta.
Rasismi on ihmisten luonnollista käyttäytymistä ja tulee säilymään vielä kauan. Jokainen pikkuvauva on automaattisesti rasisti.
Kyse on ainostaan jokaisen oman rasismin hallinnasta.
Paljonko sen antaa vaikuttaa toimintaansa.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Olin mamu Ruotsissa.
Ei mitään kotouttamistoimia, vaan laivalta suoraan aamulla töihin.
Verot maksettu Ruotsissa.

Paluumuuttaja Suomeen.
Ei mitään kotouttamistoimia, vaan laivalta suoraan aamulla töihin.
Verot maksettu Suomessa.

Olavi Mansikka

Itse en ymmärrä miksi näitä tulijoita puolusteellaan kun ontäälläkin känniurpoja??? ja kyllä ma katsoisin ensin oman maan kansalaisten hyvinvoinnin kuntoon. ei se että tuodaan kaiken maailman mamuja suomeen helpota kantaväestön tilannetta. Ite ole pari kertaa nähnyt kun huonosti käytäydytään nimenomaan naisia kohtaan. Tosin ei niissä kavereissa ole sitten ollut miestä edes huudella kun mennyt väliin. voi tietysti johtua mun tosi rumasta naamasta...

Arvo Kuusela

"Itse en ymmärrä miksi näitä tulijoita puolusteellaan."

On syytä puolustaa näitä tulijoita juuri tällaista propagandaa vastaan jota blogisti esittää maahanmuuttajia vastaan.

Yksittäinen maahanmuttaja on täysin suojaton tällaisille rasistisille hyökkäyksille. Paremoi melkein että nämä rasismin uhrit pysyisivät hiljaa, sillä heidän puolustautumisensa todennäköisesti vain ärsyttäisi heidän kiusaajian ja jos he porovosoituvat tällaisesta, mikä olisi varsin ymmärrettävää, se on vain entistä pahempi asia heidän kannaltaan.

Minä en tietekään puolusta blogistin kuvaamaa törkeää käytöstä häntä itseään kohtaan, mutta sen käytöksen yhdistäminen somaleiden yleiseksi käyttäytymiseksi on rasismia.

Mainittakoon vielä että itse en ole kokenut törkeää käytöstä maahanmuuttajien taholta ja kaikki kohtaamiseni ovat olleet miellyttävää plaatua.

En kuitenkaan oleta maahanmuuttajien olevan sen miellyttävempiä ihmisiä kuin mitä suomalaiset ovat. He vain yrittävät pärjätä tässä ympäristössä ja se ilmeisesti edellyttää heiltä panostusta enemmän kuin suomalaisilta.

Elias Paatos

Propaganda löytyy sieltä, missä nämä asiat vaietaan kuoliaaksi.

Samuli Mikkola

"Kerroin aiemmin blogissani siis siitä, miten istuessani rautatieasemalla syömässä, viereeni istahti somalimies kurkottaen kohti ranskalaisiani. Kun en antanut hänen ottaa ranskalaisiani, hän alkoi haukkua minua natsiksi ja rasistiksi. "

Tuskin on mikään somalien "kansallinen piirre" käydä käsiksi toisen ranskalaisiin, mutta sinänsä mielenkiintoista kuinka vain persuille aina käy tällaista. Itse olisin kuitenkin vastaavassa tilanteessa käskenyt kaverin suksia v-n.

Onko Jenna käynyt opiskelemassa Der Sturmerista malliesimerkkejä, miten mustamaalataan jotain kansanryhmää? Sillä onko tarina totta on lopulta hyvin vähän merkitystä, koska merkitys on valikoivalla totuudella.

Jonas Hellgren

"Itse olisin kuitenkin vastaavassa tilanteessa käskenyt kaverin suksia v-n."

Ilmeisesti se kaverilla juuri oli mielessään. Naisena Jennan ei kannata tuollaisia mennä sanomaan, tulkitsevat sen vielä kehoitukseksi.

Samuli Mikkola

Jos kaveri on tutustunut kulttuuriimme sen verran, että tietää ranskalaiset niin varmasti kyllä tietää mitä suksia veehen tarkoittaa.

Ukko Makkonen

Hirvikärpästen käytös ihmetyttää. Olen nyt käynyt poimimassa sekä mustikoita että puolukoita ja mustikoita poimiessa hirvikärpäsiä ei ollut mutta toissapäivänä kun menin puolukkaan hirvikärpänen tarrasi niskavilloihini. En tykännyt tästä lainkaan koska ainoastaan hirvikärpäset ovat toistuvasti hävyttömästi kimpussani, kaikki muut hyönteisrt uskovat puhetta mutta hirvikärpäset ovat oma röyhkeä lajinsa. Millä saamme hirvikärpäset pois Suomesta, lopullisesti. Venäjältähän ne tulivat, ne on saatava takaisin sinne pikemmiten. Minua pelottavat röyhkeät hirvikärpäset!

Peter Shabarov

Kun menet seuraavaksi metsään,niin ota sukkahousut jalastasi ja laita ne päähäsi, niin hirvikärpäset eivät vaivaa.

Ukko Makkonen

Niinkö sinä teet? Jenna voisi kai kokeilla samaa konstia.

Peter Shabarov Vastaus kommenttiin #179

Ainakaan minä en riisu niitä sukkahousuja rippikoulutytöltä ja leuhki sen jälkeen asialla facebookissa.

Lauri Korhonen

Hirvikärpästen torjunta voi olla haastavaa. Henkilökohtaisella hygienialla voi vaikuttaa ainakin ilkimysten poistamiseen. Varmaa tietoa ei ole siitä voiko vaikuttaa eläinten käyttäytymiseen (etsiytymiseen ihmisen iholle) myös ja missä määrin. Käsittääkseni asiasta on olemassa ristiriitaisia kokemuksia eri ihmisillä.

Esimerkiksi tuolla ei hirvikärpäsiä mainita kuin ohimennen.
http://therapiafennica.fi/wiki/index.php?title=Iho...

Kuulostaa jossain määrin henkilökohtaiselta ongelmalta ja aivan siltä että olisi syytä kirjoittaa oma ploki aiheesta. Ehkä vapaavuoron puolelle?

Peter Shabarov

Minusta tuntuu jopa, että kommentoija jotenkin samaisti maahanmuuttajat ja hirvikärpäset, vaikka eläimiin vertaaminen on ainakin Mika Illmanin mukaan pahimman luokan rasismia.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #203

Ei hitto ei kai sentään. Ei kai kukaan itseään sivistyneenä pitävä ihminen moiseen.. eh?

Rehelliseltä kommentilta tuo minusta vaikutti vaikka olikin hieman ot. Pakko oli yrittää auttaa.

Jonas Hellgren

Kaikkien hirvi-alkuisten käytöksestä kunnon suvakki tekee virallisen valituksen HKO'lle ja HKO antaa ankaran tuomionsa.

Antti Taipale

Noniin, perus selitykste suomalaisista känniurpoista ja suomalaisten vaimon raiskaamisista. Kun raiskaamistahan ei tapahdu minkään muun kulttuurin edustajissa. En voi tietää, mutta oletan että sitä tapahtuu enemmän jossain muualla, kuin Suomessa...

Verraten statistiikkaa Suomessa tuomituista raiskatuista, kun ottaa huomioon maahanmuuttajien osuuden (3% väestöstä?) ja sen, että Helsingissä tuomituista raiskareista taisi 50% olla ulkomaalaisia ja Espoossa peräti 70%. Mutta joo, raiskaahan ne suomalaisetkin ja on kännissä urpoja!

Tämähän ei koske kaikkia maahanmuuttajia, lähinnä tiettyjä väestöryhmiä ja sieltäkin vain niin sanotusti "yksilöitä", sehän on ihan selvä. Mutta jostain syystä noiden yksilöiden määrä on suurempi, kuin kantaväestössä. Mistä se voisi johtua?

18-65-vuotiaista somalialaisista töissä taisi olla 13,2% ja irakilaiset eivät tulleet kovin kaukana perässä. Muutenkin kun työt ovat suuressa osin valtion suojatyöpaikkoja (mm. tulkkeja jne), niin ovatpa kova voimavara Suomen tuottavuudelle.

Jos joku kirjoittaa siitä, että ulkomaalaiset perseilevät, niin eihän siihen voi olla vastaamatta, että sitä tekevät myös suomalaiset! Sehän selittää ulkomaalaisten perseilyn.

Elias Paatos

Mutta miksi Suomalainen mies raiskaa? Tätähän vielä pari vuotta sitten jaksettiin huutaa lehdistössä kissan kokoisin kirjaimin, ennen tuollaisia ikäviä julkisuuteen lipsahtaneita tilastoja. Jostain kumman syystä emme ole silti nähneet otsikoita "Miksi maahanmuuttaja raiskaa? (ja joskus joku Suomalainenkin)".

Vai onko joku?

Lauri Korhonen

Kun en kaikkea voi seurata mahdotonta sanoa varmasti.

Mutta Optulan tilastoistakin selviää ainoastaan teot. Eivät syy-yhteydet.

Antti Taipale

Se murtaisi mokuttajien ihanan monikultuuri-idyllin, jos kansalaiset tietäisivät mikä on totuus.

Minulle on ihan sama, mistä olet tullut tai minkä värinen olet, kunhan käyttäydyt kunnolla = olet hyvä tyyppi. Jos haluat elättää itsesi ja perheesi työtä tekemällä tulevaisuudessa opiskelun ja sopeutumisen jälkeen, niin tervetuloa, ei todellakaan ole mitään vastaan. Kunnon tyyppi on kunnon tyyppi ja on valitettavaa, että tällaisia ihmisiä kohdellaan huonosti ja he joutuvat kohtaamaan rasismia. Se pitää kitkeä, mutta kun joku puhuu asiallisesti maahanmuuttajien tai kenen tahansa huonosta käytöksestä, miksi heidän täytyisi olla hiljaa?

Mutta ihmiset jotka eivät tähän yhteiskuntaan sopeudu, eivätkä haluakkaan sopeutua, kyllä heille pitäisi rangaistukset saada ja jos ei oikeasti huvita integroitua, niin ulos maasta. Olisiko tämä epäreilua?

Taisto Merilä

Voitaisko pitää pieni tauko huomiseen iltapäivään asti?

Just joking :D

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Henkilö1: Hätäkeskus kuinka voin autta?
Henkilö2: Hei. Täällä on ryöstö käynnissä ja yhtä pahoin pidellään.
Henkilö1: Selvä.
Henkilö2: Tekijät ovat ilmeisesti ukomaalaisia...
Henkilö1: Hetkinen hetkinen!
Henkilö2: Anteeksi mitä?
Henkilö1: Siis miten te tiedätte, että he ovat ulkomaalaisia?
Henkilö2: No... heidän autonsa on vieraassa rekisterillä ja he eivät näytä kanta suomalaisilta.
Henkilö1: Ahaa, selvä. Tilanne on nyt se että viime tarkistuksen yhteydessä me löysimme vielä ihan tavallisia kanta suomalaisia rikollisissa puuhissa.
Henkilö2: Miten se tähän liittyy???
Henkilö1: No, niin kauan kuin kanta suomalaiset rötöstelevät edes kerrankin, on aivan turha käydä tälläistä keskustelua.
Henkilö2: Mitä keskustelua???
Henkilö1: Esimerkiksi tätä puhelua.
Henkilö2: Haloo?!
Henkilö1: *tuut* *tuut* *tuut*

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La
Ilkka Huotari

Jos tuo on totta niin ilman muuta valitus eteenpäin? Ei vaikuta ihan kaikkien lakien ja asetusten mukaiselta.

"Jos joku katsoo, että Hätäkeskuslaitoksen virkamies on virkatoimessaan menetellyt virheellisesti tai laiminlyönyt virkatehtäviensä suorittamisen, hänen toimintansa voi saattaa tutkittavaksi tekemällä ns. hallintokantelu." http://www.112.fi/hatakeskuslaitos/palaute/hallint...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei taida olla totta tuo dialogi, vaikkakaan sen otatsä naiselta pataan -episodin jälkeen en ihan varmaksi uskalla sanoa.

Käyttäjän MiikaN kuva
Miika Niemitalo

ei se suomalainen kulttuurikaan oo muita kulttuureja parempi..persut näkee tunkion kasana kultaharkkoja jota he sitten yrittävät puollustaa. suomalainen kulttuuri on yhtäpaska kuin muutkin...paska vain jakaantuu erillä tavalla eri kulttuureissa. mut samaa paskaa se on!

Peter Shabarov

Eikö sinulle ole kerrottu, ettei Suomessa ole mitään kultturia. Siksi niitä vanhoja hienoja heimotapoja yritetään nyt kovin tuoda tänne.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset