Jenna Simula www.jennasimula.fi

Raiskaus ei ole rikkaus

Viime vuoden aikana maahanmuuttajataustaiset nuorisojengit syyllistyivät useisiin törkeisiin pahoinpitelyihin ja ryöstöihin pääkaupunkiseudulla. Eilisen päivän uutinen lähijunassa tapahtuneesta ahdistelusta ja siitä seuranneesta nuoren naisen törkeästä raiskauksesta saa miettimään, onko tämä nuorisoporukka keksinyt uuden tavan herättää suomalaisissa raivokasta paheksuntaa?

Vaikka Helsingin Sanomat kaivoivat heti uutiseensa kommentteja naisilta, jotka eivät omien sanojensa mukaan ole koskaan joutuneet ahdistelun kohteeksi junamatkalla, muistui itselleni mieleen alla oleva, huolestuneen äidin blogiini kirjoittama kommentti vuodelta 2013:

"Olen 16 v. tyttären äiti pääkaupunkiseudulta. Tyttäreni kulkee päivittäin koulu ym. matkojaan lähijunilla. Viikoittain hän on joutunut olemaan tilanteissa joissa tummaihoinen miepuolinen henkilö on lähestynyt häntä junamatkan aikana. Hän on joutunut mm. tilanteeseen jossa 3 tummaihoista miestä on tullut hänen viereensä ja vastapäätään istumaan ja alkaneet ehdottelemaan seksuaalissävytteisiä kommentteja hänelle. He myös estivät hänen poistumisensa junasta!"

Maanantai-iltana 9. maaliskuuta Helsingin Tapanilassa ainakin jonkun toisen äidin pelko oli käynyt toteen, ja tytär oli joutunut sekä ahdistelun, että raiskauksen uhriksi. Raiskaus lienee nöyryyttävin ja traumaattisin tapa loukata ja satuttaa naista. On väärin, että kukaan tulee raiskatuksi, tai joutuu sellaista edes pelkäämään itsensä tai lähimmäisensä puolesta. Selvää kuitenkin on, että turvattomuuden tunteelle on aidot syyt, eikä naisten ja tyttöjen ahdistelu ulkomaalaistaustaisten poikien ja miesten harrastamana ole millään lailla tavatonta.

Siinä missä suomalaismiehiä syytetään sopimattomista katseista hississä, voi ulkomaalaistaustaisten miesten tai nuorukaisten ahdistelu olla hyvinkin suorasukaista. Ammattikorkeakoulun käytävillä kuulin useastikin huorittelua, mikäli naiset eivät yrityksistä huolimatta antaneet minkäänlaista huomiota ulkomaalaisopiskelijoille. Sikamaisen käytöksen osaa kyllä suomalainenkin mies, mutta ulkomaalaistaustaisten henkilöiden kanssa ongelmaksi muodostuu yleensä sekä kieli- että kulttuurinen muuri. On selvää, ettei kaikille ole mennyt perille länsimaisen naisen mielipiteen kunnioittamisen periaate, mikä osoittaa vääriksi tapamme yrittää sitouttaa ja integroida maahanmuuttajat kulttuuriimme ja yhteiskuntaamme.

Oulussa muistetaan edelleen selvittämättömät ulkomaalaistaustaisten miesten tekemät raiskaukset vuosien takaa. Tuolloin Oulun keskustassa tapahtui kaksi joukkoraiskausta lyhyen ajan sisään. Yksikään ei samanlaista tilannetta enää halua kokea, mutta nykyinen löyhä maahanmuuttopolitiikka johtaa väistämättä siihen, että pian joudumme lukemaan vastaavista tilanteista myös muualla Suomessa. Nuorten pahoinvoinnilla ja työttömyydellä on aivan turha selitellä, jos joku tai jotkut syyllistyvät (joukko)raiskaukseen. Ei varmasti suomalaistenkaan tekemiä raiskauksia ohiteta hatarilla selityksillä pahoinvoinnista tai työttömyydestä. Maanantai-iltaisen teon taustalla täytyy tekijäjoukolla olla joko suunnitelmallisuutta ja vakaata harkintaa, tai joku sairas yhteinen hyväksyntä siitä, että naista voi kohdella noin alhaisesti. Tilastojenkin valossa on jo pitkään oltu huolissaan kyseisestä ilmiöstä, sillä ulkomaalaiset ovat yliedustettuna raiskaustapauksissa. Esimerkiksi Aamulehti (25.4.2012) uutisoi joka kolmannen raiskaukseen syyllistyneen olleen ulkomaalainen mies. Erityisesti tilastoista pisti silmään etenkin Lähi-Idästä kotoisin olevat nuoret miehet.

Kuinka paljon tällaisia tapauksia, joissa joukkoraiskataan nainen, onkaan todellisuudessa tapahtunut? Helsingin Sanomien uutisessa todetaan, etteivät tällaiset tapaukset ole ennenkuulumattomia, mutta ne ovat usein salassapidettäviä. Esimerkiksi uhrin henkilöllisyyden suojelemiseksi voi olla syytä pitää tarkemmat tiedot salassa, mikä on täysin ymmärrettävää. Jonkinlaista tilastointia ja toimia tällaisen ahdistelun ja raiskausten kitkemiseksi olisi kuitenkin tehtävä. Jokainen raiskauksesta tai muusta rikoksesta tuomittu ulkomaalainen olisi karkotettava Suomesta, eikä meidän tule missään tapauksessa hiljaa hyväksyä toisen ihmisen fyysisen koskemattomuuden loukkaamista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Jouni Nordman

Vihervasemmisto on hyvin huolissaan kaikesta kulttuuri vaihdosta, jolloin pitää hyväksyä myös siihen kuuluvat negatiiviset asiat. Eli kyllä Suomalaisen naisen pitää olla suvaitsevainen kulttuuri vaihtoon joka näin luonnollisessa muodossa tapahtuu, sillä vihervasemmisto on hyvin huolissaan Suomalaisten naisten myöhäisestä ensisynnyttämisestä, jolloin heistä on vain hyvä että tämä hoidetaan kulttuurisella vaihtoonkaupalla. Eli he yrittävät kaikkeen löytää positiivisen vaikutuksen, Huom tämä ei koske heidän omia läheisiään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jenna, perustuslakimme takaa fyysisen koskemattomuuden,mutta se ei näytä koskevan ainakaan minua perussuomalaisten taholta.

Matias Härkönen

Samaa mieltä. Jos ei osaa käyttäytyä, niin ulos maasta vain. Tämä on kaikkien etu. Rehellisten maahanmuuttajien ja suomalaisten.

Mutta saat kohta erilaisia tilastoja, että suomalaisetkin raiskaa ja miksi ei voi karkoittaa jne... Rikollisten hyysääjiä ja ymmärtäjiä tuntuu löytyvän aina.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ulkomaalaiset rikolliset voitaisiin todellakin karkoittaa, mutta luultavasti et kuitenkaan tarkoita pelkästään ulkomaan kansalaisia, vaan Suomen kansalaisuudenkin omaavia rikollisia, joiden geeniperimä tai pigmentti on vääränlainen. Sellaiseen mielivaltaisuuteen ei voi mennä eivätkä ne määränpaikkavaltiot välttämättä edes huolisi heitä. Kyllä heille on pakko antaa tuomiot täällä ja panna ne myös täytäntöön täällä.

Esa Niemi

Juha, jos vastaanottokyvyn ylittävässä maahanmuuttopolitiikassa ei ole kuluttajansuojaa, niin silloin tulevassa maahanmuutossa meidän tulee korostaa laatua määrän sijaan.

Väkivaltaa ei ole pakko hyväksyä osaksi maahanmuuttoa kun vaihtoehtona on maahanmuuttoa, jossa väkivallan määrä voi olla kantaväestöäkin matalempi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tähän voitaisiin päästä, jos maahanmuuttajien asema oikeasti olisi sama kuin 'alkuasukkaiden'. Ei ole, ja se on aina osa niistä syistä, joiden takia rikollisuus on suhteellisesti korkeampaa keskimäärin huonommassa asemassa olevien väestöryhmien keskuudessa.

Tämä ei ole puolustus, tämä on korrelaation perustelu.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #7

Kommenttisi on sen verran ylimalkainen ettei kommenttisi perusteella voi arvioida missä suhteessa asema olisi sama kuin "alkuasukkaiden". Jos asema olisi sama esim. budjeteissa, niin maahanmuutosta vähennettäisiin resursseja eikä lisättäisi. Jos asema olisi sama sosiaalituissa, niin maahanmuuttajat näkyisi leipäjonoissa ja kirkolla. Jos asema olisi sama, niin suomalaisia ei syrjittäisi rekrytoinnissa mm. Helsingissä jne. Esimerkkejä voimme ottaa sitä mukaa kun kerrot mitä asemaa tarkoitat.

Maahanmuuttajille tarjotaan yksi maailman korkein elintaso ja kansainvälisesti huikeat lähtökohdat maahanmuutolle eikä missään muussa maassa vaadita lähes rakettitieteellistä lähestymistapaa miten moppi saadaan tarttumaan käteen. Lähtökohdat ovat muuta maailmaa paremmat ja silti rikollisuus nousee joissakin maahanmuuttaja tai oleskeluluparyhmissä muita ryhmiä huomattavasti korkeammalle.

Jos meidän resurssit eivät riitä onnistuneeseen kotoutumiseen, niin sitä suuremmalla syyllä meidän tulee maahanmuuttajien kotoutumisen onnistumisen takia korostaa laatua ja kotoutumisen tuloksia määrän sijaan. Kukaan ei voita sillä mitään, että sinänsä hyvä tarkoituksemme aiheuttaa maahanmuuttajien syrjäytymistä. Vastaanottokyvyn jatkuva ylittäminen ei johda mihinkään tavoiteltavaan tilanteeseen kenenkään kannalta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #8

Jos asema olisi sama, niin maahanmuuttajalla olisi oikeasti mahdollisuus saada työpaikka kilpaillessaan siitä saman koulutuksen omaavan suomalaissyntyisen kanssa. Jos asema olisi sama, bussikuskit eivät ajaisi pysäkin ohi mutisten itsellen "yön timo en huomaa, yön timo en huomaa" ja taksitkin ottaisivat kyytiin. Tämä aseman erilaisuus ilmenee kaikkialla etkä sinä voi olla tietämättä sitä.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #16

Mä olen maahanmuuttaja joka ei osannut paikallista kieltä saapuessani uuteen maahan. Eli en ollut samalla viivalla paikallisten kanssa. Mutta tulen kulttuurista jossa äitini kasvatti minut pitämään miehiä ja naisia tasa-arvoisina sekä kunnioittamaan muita ihmisiä.

Eli vaikka mie en voi vieläkään saaha kivaa hyvä palkasta toimistoduunia ei mulla ole käynyt mielessään raiskata ketään!!!

Siis takapajunen kulttuuri+uskonto on mistä niitä syitä tämmöisille brutaaleille teoille kannattaa etsiä.

Kyllä me ihmiset olla nimittäin samanlaisia jos samoilla arvoilla kasvatetaan ei huonoa/rikollista käytöstä voi pleikkarin puutteen piikkiin pistää.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #16

Hannu, eikö sitten ole mahdollisuutta saada työpaikkaa? Työmarkkinoiden näkökulmasta myös suomalaisilla on vaikea saada työtä. Suomessa on miljoona ihmistä vailla vakituista kokopäivätyötä, ja suomessa työllistymiseen vaikuttaa koulutus, kokemus ja kielitaito. Siinä on melkoinen jono ohitettavana ja parhaiten se onnistuu palkkoja sekä työehtoja dumppaamalla. EU/ETA maissa on n. 25 miljoonaa työtöntä, joka on suomalaisten jälkeen parhaiten työllistyvää väkeä.

Kommenttisi pysyy muutoin tunteikkaan ympäripyöreänä. Ilman yön timoa selvempää esimerkkiä sellaista on vaikea kommentoida sen enempää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #8

Kuuluvatko leipäjonot maailman korkeimpaan elintasoon?
Monet akateemisesti koulutetutkin ovat tarttuneet moppiin.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #7

"Ei ole, ja ..."

Suomessa on maahanmuuttajaryhmiä, joiden rikollisuus on kantaväestöä matalampi.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #7

Hannu Ala-Olla, Tanskassa on perusteellisesti tutkittu asiaa ja siellä on todettu, että tietyistä maista saapuvat maahanmuuttajat ovat todella korkealla verrattuna kantaväestön vastaavissa oloissa eläviin "nuorukaisiin". Minusta muuten tuntuu, että tämä tutkimus on sinulle tuttu, joten taidat tahallisesti levitellä tätä "muunneltua" totuuttasi. Ehkä kannattaisi miettiä myös sitä, että joissakin kulttuureissa väkivallan käyttö ryöstämiseen ja raiskaamiseen saattaa olla jopa uskonnollisesti oikein.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Juuri tuon kaltainen HS:n suorittama uutisten muokkaus sanojen poistamisineen on osa ongelmaa, siinä missä maahanmuuttajien, eri väristen tai eri kulttuurista tulevien kollektiivinen syyllistäminen raiskauksista. Uutinen olisi pitänyt antaa olla alkuperäisessä muodossaan. Mielestäni tuollainen sensuuri ei palvele niitäkään maahanmuuttajia jotka eivät syyllisty yhtikäs mihinkään. Sen kyllä ymmärrän, jos maahanmuuttajia ja etnisiä vähemmistöjä halutaan suojella esimerkiksi kriminalisoimalla kansanryhmää vastaan kiihottaminen, muttei tuollainen uutisointi jossa raiskaajien tausta mainitaan sitä ole. Tietysti sen voi kehystää vaikkapa rasistisiin tarkoituksiin, mutta niin voi monen muunkin uutisen joten se ei ole mikään syy sensuuriin.

Esa Niemi

Tälläisessä ei ole selvästikään meille mitään tavoiteltavaa ja voimme valita maahanmuutosta sellaista maahanmuuttoa, jossa rikollisuuden ongelmat ei nouse näin korkealle.

Maahanmuuttopolitiikan suuri virhe on esittää toteutettavaa maahanmuuttopolitiikkaa virheettömäksi ja ainoaksi vaihtoehdoksi. Tosiasiallisesti meillä on mahdollisuus suhteuttaa maahanmuuttoa omien tarpeiden ja vastaanottokyvyn mukaiseksi, sekä linjauksiin löytyy useita vaihtoehtoja.

Jos vastaanottokyvyn ylittävän maahanmuuttopolitiikan puolustajat käyttävät energiansa rikollisuuden puolustamiseen ja vähättelyyn, niin se menee hukkaan ja häviämme kaikki. Jos taas löydämme kultaisen keskitien, jossa rikolliset saavat lähteä, niin tilanne on kaikille win-win tilanne oli kyse hyvin asiansa hoitavasta maahanmuuttajasta tai paikallisesta väestöstä.

Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-Aho kertoi julkisuudessa mielipiteensä, että sellaiset Nazimat ym demariämmät kuuluvat Ö-mappiin. (Siis mitä siihen halveeraamiseen tulee ...)

Esa Niemi

Juha, onko tuo sanatarkka siteeraus vai liioiteltu esimerkki?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

"Azizi ja monet maahanmuuttajataustaiset kansanedustajaehdokkaat ihmettelevät europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon (ps.) Facebook-kirjoitusta, jossa tämä kuvaa maahanmuuttajaehdokkaita muun muassa ”sirkushahmoiksi”, ”toteemiolennoiksi” ja ”ö-luokan” ehdokkaiksi.

– Kuulin juuri olevani ö-luokan ehdokas. Omasta mielestäni vähintään c-luokkaa, mitäs mieltä te muut olette? vastaa eduskuntavaaliehdokas Abdirahim ”Husu” Hussein (kesk.) Halla-ahon kirjoitukseen omassa päivityksessään."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/78268-suomi-tekee-...

Eli, sorry, ei ihan sanatarkka, mutta jokainenhan ymmärtää, että tuo "demariämmä" tuli suoraan aiemmasta kommentista.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #32

"Ö-mapin tai ö-luokan ehdokas" kuvaukset eivät siis olleet Halla-ahon julkisuudessa sanomaa kuten tuossa esitit, vaan kyse oli lähinnä olkinuken rakentelusta kun itse Halla-ahon kertomasta ei mitään sen ihmeempää voinut repiä irti.

Ongelma on toki ilmeinen, että maahanmuuttopolitiikan markkinointi on ehkä maahanmuuttajien tuotteistamista ja puolueet tarvitsevat pakolliset julkisivumamut, jotka eivät tosiasiallisesti kilpaile puolueen todellisten ehdokkainen äänistä, vaan heitä voidaan hyväksikäyttää tosiasiallisten ehdokkaiden läpiviemiseksi. Erikseen on maahanmuuttajia, jotka eivät aktiivisesti hae tunnettavuutta maahanmuuttajastatuksellaan, vaan muilla ansioillaan.

Husu Hussein oli taannoin HSTV:n haastattelussa, jossa hän laukoi 5 minuuttia totuuksia perussuomalaisista ja haastattelun lopuksi toimittaja kysyi oliko Husulla muita vaaliteemoja, mutta kysymys näytti yllättävän Husseinin itsensäkin eikä hän oikein keksinyt muuta kerrottavaa miksi äänestää häntä. Tuollainen vetää hiljaiseksi ja saa ihmettelemään mitä varten Husu on otettu Keskustan ehdokkaaksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvä, että ilmaisit ytimekkäästi ja "selkokielellä" sen, mitä Jenna ei tohtinut samoilla sanoilla kirjoittaa! Tuon voisi sellaisenaan kopioda persujen vaalijulistukseen.

Esa Niemi

Juha: "Tuon voisi sellaisenaan kopioda persujen vaalijulistukseen."

Kuis? Miksi ei sitten muidenkin puolueiden vaalijulistukseen?

Jake Kivistö

Eipä taitais mennä ihan noilla sanoilla läpi kun käy joku saatanan kommarihippi sensuroimassa siitäkin pointin! Mutta kiitos kommentista.

Matti Johansson

Kyllä myöskin minun mielestäni...ei voi olla kysymys väärin ymmärryksestä tai kulttuurieroista... Meillä täällä Suomessa on LAKI,joka kieltää ko.menettelyt ja sillä selvä...
Jos ei koe voivansa sitoutua maan kulttuuriin ja lakeihin,niin silloin ASUU IHAN VÄÄRÄSSÄ MAASSA...
Mikä tässä on niin vaikeatajuista...Herätkää nyt jo Suomalaiset Hyssyttelevä "hyväntekijä ämmät"...Toi peli ei nyt vaan KÄY...?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sinun kommenttisi yllä on yhtä looginen kuin jos ehdottaisi, että rikollisuus pitää kieltää. Rikollisiahan on suurin piirtein yhtä kauan kuin on olemassa lakejakin. Ilman syytä niitä lakeja ei olisi laadittu.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

ihan ajatusleikkinä, mitenköhän pohjoisafrikassa ja lähiidässä ottaisivat euraasialaiset vastaan ja kuinka suhtautuisivat meihin jos muuttoliike vaihtaisi suuntaa. ihan ajatusleikkina vaan.

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Onko joku ehdottanut, että raiskaus tai muu seksuaalinen väkivalta pitäisi hyväksyä?

Käyttäjän Ainoahelmi kuva
Jenna Simula

Ei hyväksymistä kukaan ole ehdottanut, mutta typeriä selittelyjä ja asian piilottelua kyllä harrastetaan. Esimerkkinä Helsingin Sanomien piilottelu tekijöiden ulkomaalaistaustasta. Asiaa myös mielestäni vähätellään: "ei ahdisteluun törmää" ja "teko on yksittäistapaus". Millä ihmeen mittarilla teko voi olla yksittäistapaus, kun niitä on tapahtunut useita (ehkä useampia kuin tiedämmekään salassa pidettävyyden takia)?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Se on yksittäistapaus, koska se on tapaus jossa tietyt tekijät ovat tehneet tietyn teon tietylle uhrille tiettynä päivänä tiettynä aikana vain yhden kerran.

Samoin ihmiseen tai ihmisen vaatteisiin osuva sadepisara on yksittäistapaus. Yleistämistä olisi sanoa, että sade kastelee.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Millä ihmeen mittarilla teko voi olla yksittäistapaus, kun niitä on tapahtunut useita (ehkä useampia kuin tiedämmekään salassa pidettävyyden takia)?"

Täytyy myös panna merkille, että koska osa tapauksista on julistettu salassa pidettäviksi, antaa se syytä epäillä niiden laajempaa esiintyvyyttä. Kyseessä on samantapainen ongelma kuin maahanmuutosta aiheutuvien sekä välittömien että välillisten kustannusten selvittäminen (joka siis on ollut puutteellista), sillä tämä vain lietsoo epä- ja ennakkoluuloja entisestään.

En nimittäin usko, että poliisi tiedottaisi tuolla tavalla siinä tapauksessa, että joukkoraiskausten tosiasiallinen määrä on juuri se, kuinka moni on päätynyt tiedotusvälineisiin saakka.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Onko joku ehdottanut, että raiskaus tai muu seksuaalinen väkivalta pitäisi hyväksyä?"

On. 'Raiskaavathan suomalaisetkin'-kommentti, jota suvaitsevaiset viljelevät, vähättelee näitä raiskauksia ja haluaa siirtää keskustelun pois itse aiheesta.

Siinä halutaan hyväksyntää ulkomaalaisten tekemille raiskauksille sillä perusteella, että se olisi jotenkin luonnollista ja normaalia, mitä pitäisi suvaita, koska suomalaisetkin tekevät sitä.

Tai jos ei luonnollista ja normaalia, niin ainakin väistämätöntä ja välttämätöntä, koska suomalaisetkin tekevät sitä.

Siinä vain jätetään huomiotta se, että 1) jotkut maahanmuuttajaryhmät raiskaavat enemmän 2) jotkut maahanmuuttajaryhmät raiskaavat tuskin ollenkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kumpi on pahempi kirosana, rasisti vai kommunisti?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Voi olla, mutta minun puolestani riittää että raiskaajat tuomitaan raiskauksesta... vaikka sitten olisivatkin rasisteja samalla.

Rasismi kun on sellainen ajatusrikos.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Mitäs näistä joukkoraiskauksista. Pääasia, ettei kukaan persujen reppana erehtynyt sanomaan, että keitäs tyttö kahvit. Näin feministitkin pysyy pilttuissaan kun mitään vakavaa ei ole päässyt sattumaan.

Tulta munille! Eiku.

Jari Lindoos

6.3 käsiteltiin Helsingin Hovioikeudessa raiskaustapausta, jossa vastaaja oli ulkomaalaistaustainen mies. Erikoisen tapauksesta tekee se, että asianimike oli piilotettu oven pielessä olevasta ilmoitustaulusta.

http://kuvapilvi.fi/k/y2HR.jpg

http://kuvapilvi.fi/k/y2ia.png

Niinkuin näkyy niin tässä Jani Nikkisen tapauksessa näkyy ihan selvästi että oikeutta käydään raiskauksesta mutta maahanmuutajan kohdalla ei rikosnimikettä näy, MIKSI??!! Miksi asianimikettä ei ole kerrottu, onko tarkoitus salata maahnamuuttajien tekemien seksuaalirikosten valtavaa määrää suhteessa Suomalaismiesten tekemien seksuaalirikoksien määriin.

Lähde: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=8342

Juha Kuittinen

Tuomioita raiskauksista suomessa täytyy koventaa kautta linjan- Oli sitten kysymyksessä "Samuli tai Somali".

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Joskus on tullut pohdittua erilaisia rangaistusmenetelmiä ja sitä, mitä me länsimaissa pidämme inhimillisenä ja epäinhimillisenä. Meillä Suomessa on päädytty vapauden riistoon rangaistusmenetelmänä, USA:ssa on vielä joissain osavaltioissa kuolemanrangaistus. Fyysistä kuritusta taas ei suvaita Euroopassa, eikä Yhdysvalloissa, Saudi-Arabiassa kylläkin.

Vapauden riisto, kuolemanrangaistus tai fyysinen kuritus eivät ole monelle välttämättä niitä pahimpia rangaistuksen muotoja. Mietitäänpä, mikä voi olla miehellä vielä pahempaa kuin vapauden, fyysinen kipu tai hengen menetys? Se on kunnian ja etenkin miehuuden menetys jollakin tapaa. Linnakundi nyt voi olla kova jätkä, mutta jos vaikkapa testosteronin tuotanto lakkautettaisiin rankaisun kohteelta jollakin lääketieteellisellä menetelmällä, niin siinä on miehinen kunnia kovilla, kun ääni kimenee, itsevarmuus laskee ja sukupuolivietti katoaa.

Onko hormonitoimintaan vaikuttaminen eettisesti todella niin paljon kammottavampi rangaistusmenetelmä kuin vapauden riisto, jos se vielä voisi toimia tehokkaammin ehkäisevänä pelotteena?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Lisäyksenä se vielä, että rankaisu voisi olla väliaikainen. Joutuisi jonkun tietyn määräajan ottamaan vastaan säännöllisesti hormonihoitoja, jotka laskisivat testosteronin tuotantoa ja/tai lisäisivät estrogeenin määrää kehossa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ruotsissa, jossa on tunnetusti paljon raiskauksia (ja jossa tuomiot ovat lievät, jopa joukkoraiskaavat jäävät tuomiotta), järjestettiin viime vuoden lopulla uusi nimi-ehdotuskilpailu raiskaukselle. Linda Holmgrenin vetämä mainostajien raati arvioi nimityksen "yksimielisyysrikos", "samtyckebrott", parhaimmaksi, joka voisi korvata rikosnimikkeen "raiskaus", "våldtäkt", koska hänen mielestään raiskauksessa ei aina käytetä väkivaltaa, siksi nimi on harhaanjohtava. Minkälainen raiskaus tapahtuu ilman väkivaltaa?- -Ruotsin on paras siirtyä johonkin hyväksyttävämpään sanaan tästä rikoksesta, koska sitähän tapahtuu ihan liikaa, "hyvinvointivaltiolle". Maahanmuutto saattaisi joutua luupin alle, ja sitähän Ruotsissa ei saa tapahtua! -Ruotsissa tapahtuu eniten raiskauksia maailmassa Lesothon jälkeen.

Mika Mikander

Mielestäni Suomen linja tulisi olla maahanmuutto asioissa selvä ,eli vain korkeastikoulutettuja ihmisiä joilla ei ole ongelmia integroitua yhteiskuntaamme.lähtökohtana jo luku/kirjoitus taito, kulttuurimme ymmärtäminen ja sen hyväksyminen ja omaksuminen jos tänne aikoo tulla . Samaa mieltä kuin moni muukin eli Rikoksia täällä tekevät maahanmuuttajat vaan palautukseen omaan lähtömaahansa. Ja sellaisista kulttuureista missä ei kunnioiteta naisten oikeuksia olla koskemattomia jos niin haluavat niin ei oteta ollenkaan maahan muuttajia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset