Jenna Simula www.jennasimula.fi

Aion olla "natsi*" myös jatkossa

  • Vastaisku Suldaanin mainokselle
    Vastaisku Suldaanin mainokselle

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Suldaan Said Ahmed julkaisi eilen Facebookissa mainoksen, jossa hän kutsuu Halla-ahoa ”rasistien mestariksi”. Mainoksessa hän kehottaa ihmisiä äänestämään tulevissa kuntavaaleissa, koska ”muuten ääni voi mennä persulle ja natsille”. Vastaavasti Vihreiden ehdokkaana oleva Tino Singh julisti aiemmin haluavansa ”potkia natsit pois vallasta”. Tällaisella kivapuheella lähdemme siis tuleviin kuntavaaleihin, sillä onhan selvää, että punavihreät pelkäävät maahanmuuttokriittisten määrän kasvua valtuustoissa nyt, kun on käynyt selväksi, että myös kuntatasolla voidaan tehdä päätöksiä, joilla kitketään haittamaahanmuuttoa. Kunnissa päätetään esimerkiksi myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kuntapaikkojen määrästä, kiintiöpakolaisista, monikulttuurisuusprojekteista ja vastaanottokeskusten kaavoittamisesta.

Keskustelu, jossa toinen vastapuoli heittelee natsikorttia vasten järkiargumentteja esittävää maahanmuuttokriittistä päättäjää, on kestämätöntä. Kuten Poliisiammattikorkeakoulun tutkijat totesivat turvapaikanhakijatulvan aikaan joulukuussa 2015, olisi maahanmuuttopolitiikasta käytävä asiapitoista ja kriittistä keskustelua, jotta sen aiheuttamien lieveilmiöiden syntymistä voitaisiin ehkäistä.  

Sanat rasisti ja natsi ovat menettäneet merkityksensä täysin, sillä poliittiset vastustajat ja heidän kannattajansa ovat heitelleet kyseisiä termejä perussuomalaisia kohti jo useiden vuosien ajan, vaikka tosiasiassa natseilla tai kansallissosialismilla ei ole mitään tekemistä maahanmuuttokriittisyyden kanssa. Kun sana natsi tarkoittaa tänä päivänä henkilöä, jonka mielestä esimerkiksi turvapaikkakriteereitä on tiukennettava, ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden on noudatettava Suomen lakia ja poistuttava maasta, voin Suldaanille ja Singhille todeta aikovani olla ”natsi*” myös tulevalla valtuustokaudella, mikäli minut valitaan uudelleen.

2015 eduskuntavaaleissa sain 2541 ääntä. Pohjois-Suomessa näyttäisi siis olevan tilaa aidosti maahanmuuttokriittiselle vaihtoehdolle, jota kannattaa äänestää myös kuntavaaleissa. Mielestäni laittomasti maassa oleville, kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille ei tule antaa palveluita, eikä Ouluun tule perustaa hätämajoitusta tai uusia vastaanottokeskuksia. Sinä päätät, tuleeko Oulusta monikulttuurinen "unelmakaupunki", jossa autot palaa ja poliisi joutuu turvautumaan yhä useammin aseeseen, vai alammeko tehdä sellaisia päätöksiä, joilla pidämme Oulun turvallisena ja viihtyisänä kaupunkina.

Oululainen, äänestä siis minut jatkokaudelle valtuustoon, sillä aion pitää periaatteistani kiinni myös jatkossa, ja olla ”natsi*” myös tulevalla valtuustokaudella.

* Poliittisten vastustajien usein käyttämä kutsumanimi perussuomalaisesta, joka vastustaa haittamaahanmuuttoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Sinä päätät, tuleeko Oulusta monikulttuurinen "unelmakaupunki", jossa autot palaa ja poliisi joutuu turvautumaan yhä useammin aseeseen"

Ihanko totta, siinäkö ovat vaihtoehdot? Äänestä persua tai autot palaa ja aseet paukkuvat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Huonosti menee persuilla jos muuta ei ole enää jäljellä kuin mamuvastainen lätinä ja homovastainen humina. Ilmankos kapteenikin jo jättää uppoavan laivan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Huonosti menee muillakin, kun ei ole esittää mitään asiapitoista arvostelua! Ainut mitä on keksitty ja käytetään surutta on "natsi"! Säälittävää!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #3

No itse asiassa minä en ole natsitellut ketään... paitsi yhtä natsia. Säästä siis säälisi muille.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #3

Niin siis - Simulahan tässä on ilmoittanut olevansa Natsi myös tulevana vaalikautena. Sen pitäisi kertoa kaikki oleellinen Simulasta ja hänen ajatuksistaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

Natseja Suomessa riittää ainakin yhden valtuutetun valintaan.
Tämä Simulan ilmoittautuminen natsiksi on heille tärkeä tieto.
Nyt he(natsit) ainakin tietävät kenelle voivat äänensä antaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ainoastaan FBI on pahempi kuin natsit.Vai olikoko se sittenkin CIA?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hyvä poliittinen kirjoitus ja kannanotto tulevaisuuden uhkakuvista ja niihin vaikuttamisesta.

Kaikkeen politiikkaan kuuluu populismi. Sitä voi harrastaa kuntavaaleihin valmistautuessa hyvällä maulla kuten blogisti Simula ( ps.) tai huonolla maulla kuten Said Ahmed ( vas.) tai Singh( vihr.).

P.S. En äänestä ketään näistä kolmesta seuraavissa kuntavaaleissa.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kaikki on tietysti suhteellista. Varmaan rehellinen natsi on parempi kuin epärehellinen natsi. Oulun viihtyisyyden kannalta on varmasti tärkeää olla antamatta natseille, ei kun maahanmuuttokriittiselle kulttuurille tilaa, tai ne laittavat ihmiset ja paikat remonttiin. Tapansa mukaan...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Siinä nuori perussuomalainen kaupunginvaltuutettu tunnusti itsensä reilusti natsiksi. Varmaan kovinkin ylpeä tuosta tittelistään.

Olli Nurmi

Mitä ihmettä on haittamaahanmuutto?

Vastustatko myös perustuslakia, kun kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden heitteillejättö on mielestäsi mielekäs ratkaisu tähän ongelmaan? En tosissaan usko että olet natsi, tai edes rasistikaam, mutta sanojen salonkikelpoistaminen ja niiden vähättely on mielestäni kovin groteskia tilanteessa, jossa fasistien vaikutusvalta suurienkin maiden päättäjiin kasvaa jatkuvasti ja rasismi muotoutuu yhä sulavammin osaksi julkista tilaa.

Maahanmuuton ongelmiin voi ja tulee puuttua, mutta rasismi ei ole ratkaisu.

Sitä paitsi Immosen avustajan ja Suomen Sisun jäsenenä sinulla luulisi olevan hyvä käsitys siitä, miltä näyttää fasismin kanssa flirttailu.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Heitteillejättö?

Heitteillejättö ei todellakaan ole ratkaisu. Jokainen kielteisen päätöksen saanut henkilö tulee Ottaa Säilöön, kunnes he poistuvat iloisesti ja omakustanteisesti maastamme. Ystävät kun ovat huomanneet, että maahan saa jäädä, jos vaikka pikkuisen raiskaa, tai hitusen murhaa. Ihanaa, eikö totta?
Monikulttuurinen unelma

Vähänaikaa sitten hehkutettiin lehdessä, kuinka Pahat saksalaiset tekivät 3500 VIHArikosta turvapaikanhakijoita kohtaan VUODESSA.(aika paljon)

Hassusti on unohdettu, miten turvapaikanhakijat(ja paikan saaneet) tekivät noin suunnilleen saman verran ILOrikoksia uuden vuoden aattona, siis yhden illan aikana.(aika vähän)

Kumpia saksassa onkaan enemmän, kantasaksalaisia vai turvapaikanhakijoita?
Leikitäänkö prosenteilla?

Olli Nurmi

Tosissaanko tulet kommentoimaan pääpointilla että maahanmuuttajat murhaa ja raiskaa ja siksi heidät on saatava pois maasta? Uskomatonta.

Minne sitten lähetetään ne suomalaiset jotka raiskaavat ja tappavat toisiaan?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #13

Linnaan tietysti. Etkö sen vertaa tiedä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mitä ihmettä on haittamaahanmuutto?"

Rautalangasta vääntäen haittamaahanmuutto on maahanmuuttoa josta on haittaa Suomelle. Esimerkiksi elatusvelvollisuus aiheuttaa Suomelle selviä kustannuksia koska tiedämme ettei töitä ole edes suomalaisille.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#10
Tuosta Makkosen metodista on helppo päätellä että myös suomalaiset nettosaajat ovat haittakansalaisia. Myös Makkonen sekä blogisti itse ja valtaosa meistä muistakin, ihan rautalangasta vääntämällä.

Kannattaa sisäistää että kaikki se ihmisarvoa loukkaava kohtelu jota sovelletaan eri vähemmistöihin voidaan myös kohdistaa kaikkiin muihinkin.

Turha valittaa mistään lapsilisäleikkauksista tai eläkeindeksistä kun hurjempiakin keinoja on jo eri ihmisryhmillä kokeiltu.

Ehkäpä jo huomenna ja juuri sinulle!

Jaakko Häkkinen

Jännästi keskustelu on taas vähän sivuraiteilla... :D

Vihervasemmisto eli tunnepuolueet käyttävät tuttua tunneretoriikkaa, kun järkiargumentteja he eivät löydä järkipuolueen lyömiseksi.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232683-jarki...

Muistaakseni viimeksi kun Jörn Dönerkebab ja vihreät asettuivat persujen vastavoimaksi, persut saivat jytkyn. Mitä se olikaan sellainen toiminta, että toistaa samaa toimintaa mutta odottaa eri lopputulosta? ;)

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Puhutaan sitten järkiargumenteista kunhan loppuvat tällaiset lukutaidottomien persujen uhriutumisbloggaukset.

Juuso Hämäläinen

Omalta osaltani en osoita mitään kunnioitusta näille kantasuomalaisia nimitteleville tyypeille. Opettakoot rauhaa ja suvaitsevaisuutta kotimaissaan. Siinä on heille sopiva työmaa.

Ilkka Huotari

Koska monet käyttävät rasismia "argumenttina" niin paljon koskaan määrittelemättä, mitä se rasismi on, niin yritetään nyt määritellä sitä vähän tässä.

Onko alkuperäiskansojen oikeudet rasismia? Siellä sanotaan:

"(a) Any action which has the aim or effect of depriving them
of their integrity as distinct peoples, or of their cultural values
or ethnic identities;"

Eli alkuperäiskansoille pitää taata oikeus etniseen identiteettiin.

Kysymykset:

1. Onko tämä rasismia?

2. Tulisiko kaikilla kansoilla olla/onko kaikilla kansoilla oikeus omaan etniseen identiteettiin? Onko tämä rasismia?

Jaakko Häkkinen

Tällainen "äärisuvaitsevaisuus" ja suvaitsemiseen pakottaminen on valitettavasti leviämässä Suomeenkin. Ruotsissahan on toisinajattelijat jo demonisoitu niin että heidät pidetään pois vallasta totalitarismin hengessä.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148330-suvai...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Natsit tulee takaisin.
Se on nykypäivän meininki.

Tällaista tämä maailman meno on.
Ensin kaikki on natseja
sitten kaikki vastustaa natsismia.
Sitten taas ylpeillään siitä että ollaan natseja.

Elämä on ........... surullista.

Kannattaisi tutustua natsin määritelmään vaikkapa Wikipedian avulla,
eikä kannata tunnustautua natsiksi
ellei ole todella sen aatteen kannattaja.

Jaakko Häkkinen

Meniköhän sinulta Arto TAAS jotain ohi?
1. Musta Leijona nimittelee perusteettomasti natseiksi ihmisiä, jotka ovat mieltä X.
2. Valkoinen Leijonamme toteaa, että aikoo jatkossakin olla mieltä X eli olla lainausmerkeissä ja sensuroituna "natsi*".
3. Vaaleanpunainen Elefantti ottaa vielä yhden sille.

Joko hiffaat?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

1. Persut näyttivät mieluusti ymmärtäneen väärin Suldaanin tekstin, jotta pääsisivät uhriutumaan.

Siitä päästäänkin Persujen osalta kolmoskohtaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Riippumatta siitä mitä Jenna mahdollisesti tarkoittaa ilmoittautumalla natsiksi, natsi tarkoittaa minulle yhä sitä miten se sana on sivistyssanakirjassa tai wikipediassa määritelty.

Jos blogisti ei ole sitä miksi on ilmoittautunut, siis natsi, hän antaa itsestään tässä blogissa väärän todistuksen, eikä sellaista väärän todistuksen antamista kannattaisi mielestäni pitää hyvänä suosituksena kun arvioidaan hänen kunnallisvaaliehdokkuuttaan.

Juuso Hämäläinen

Arto siul on lukihäiriö. Niitähän ei meil vanhemmal polvel tiaknostoitukkaa. Luve siittä otsikost viäl uuvestaa tarkemma kautta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arto siul on lukihäiriö. Niitähän ei meil vanhemmal polvel tiaknostoitukkaa. Luve siittä otsikost viäl uuvestaa tarkemma kautta."

Juu, se lukihäiriö alkoi varmaan jo nelivuotiaana,
jolloin jo aloin lueskelemaan vanhemman velipojan koulukirjoja. :)

Nyt sitä diagnosoimatonta lukihäiriötä on sitten jo jatkunut yli 60 vuotta.
Hyvä että nyt tuli sekin diagnositua,
vaikka en vielä tiedä mihin sitä diagnoosia oikein hyödyntäisin.

Onko sitä otsaketta muutettu?
Minusta siellä lukee että blogisti on edelleen natsi.
Tosin en tunne tämän nykynuorison käyttämää symboliikkaa
joka lienee syntynyt vasta nyt nettiaikana.

En tiedä miten nuo lainausmerkit ja tähdet pitäisi tulkita.
Sitä ei opetettu koulussa silloin ennenvanhaan. :)

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #32

Yritetään jauhaa tämä lukuharjoirus loppuun sillä oletuksella, että kaikki haluamme ymmärtää mitä tuo nuori nainen kirjoitti.

Otsikossa jo hän laittaa natsi-sanan sulkeisiin ja lisää merkin alaviitettä varten. Hän selkeästi kertoo, että natseihin viittaaminen ei ole tarkoitettu otettavaksi kirjaimellisesti. Samalla hän osoittaa tietävänsä keitä olivat NSDAPn kannattajat. Moni muu kommentoija taasen ei näytä tietävän. Näitä haukkumanimiä on niin helppo heitellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Yritetään jauhaa tämä lukuharjoirus loppuun sillä oletuksella, että kaikki haluamme ymmärtää mitä tuo nuori nainen kirjoitti."

Hyvä on. Tämä on varmaan tarpeen, kiitosta vain.

Tämä selitys on minulle edelleen arvoitus, mutta jos tuosta antamastasi vihjeestä jotain selvää sain, niin se selittää sen loukkaantumisen mitä minun tekstini nähtävästi ovat aiheuttaneet. Minä en ole itse mitenkään loukkaantunut tästä asiasta, niin että ei ole sen suhteen syytä minkäänlaiseen huoleen. :)

Mutta olisihan tuon asian voinut heti alkuun selittää selkokielellä, niin että me lukihäiriöiset ja medialukutaisottomatkin pysyisimme kärryillä.

Enhän minä nyt vielä oikeasti kärryillä ole, mutta alan jo vähän aavistella millainen se selkokielinen asian esille laittaminen voisi olla.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Voi kiesus, luetunymmärtäminen, kielioppisäännöt ym medianlukutaito näyttää olevan osalla aivan hakusessa, ainakin kun koitetaan ratsastaa omalla ideologialla. Tätä kai se Jungerkin haki kielen yksinkertaistamisella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Voi kiesus, luetunymmärtäminen, kielioppisäännöt ym medianlukutaito näyttää olevan osalla aivan hakusessa."

Eikös nyt ole puhe siitä onko blogisti natsi,
se voidaan ilmaista monella tavalla,
joko kieliopin sääntöjä noudattamalla tai sitten ei.
Luetun voi ymmärtää jos on lukutaitoa ja medialukutaitoa.

Blogisti ilmoitti olevansa natsi.
Mitä siinä on epäselvää tai hakusessa?

Jos luetaan vähän rivien välistä niin Blogisti antoi ymmärtää että hänet on poliittisten vastustajiensakin taholta nimetty natsiksi ja että tämä poliittisten vastustajien määrittelmä natsista, siis se jonka mukaan hänet on natsiksi määritelty, ei pidä paikkaansa, eikä se määritelmä jonka mukaan hänet on natsiksi luokiteltu ole hänen mielestään oikea natsin määritelmä.

Nyt blogisti joka tapauksessa antaa ymmärtää että hän on juuri sellainen natsi kuin mitä haänen poliittiset vastustajansa ovat anataneetkin ymmärtää, vaikka poliittisten vastustajien käsitys natsista onkin väärä.

Tässä tapauksessa tämä natsius merkitsee ennenkaikkea sen vastustamista että Suomi ottaa vastaan turvapaikanhakijoita, hyväksyy turvapaikkahakemuksia ja suhtautuu löysästi niiden karkoittamiseen joille turvapaikkaa ei ole myönnetty.

Tuo ei tietenkään ole mikään virallinen natsismin määritelmä, mutta blogistin teksteistä, kuten muidenkin hänen laillaan ajattelevien teksteistä, voi helposti rivien välistä lukea, itseasiassa ei voi millään olla lukematta, että juuri turvapaikahakijat ja ulkomaalaiset yleensä, erityisesti muslimit ja mustat, ovat suurin Suomea uhkaava vaaratekijä ja se voidaan poistaa ja uhka eliminoida poistamalla ulkomaalaiset Suomesta.

Tämä vastaa hyvin oikeiden natsien ajattelua vajaat sata vuotta sitten, tosin oikeiden natsien suurin uhka olivat juutalaiset, eivät mustat, eikä muslimit, koska heitä ei tuolloin Saksassa eikä Euroopassa vielä ollut.

Lisäksi oikeiden natsien päämäärä oli vapauttaa koko maailma juutalaisista, eikä vain heidän omaa maataan. Suomen "natsien" päämääränä näyttää olevan siirtää pahat muslimit ja mustat Suomesta muiden maiden ongelmaksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto kannattaa kiinnittää oikeinkirjoitukseen huomiota. "Blogisti ilmoitti olevansa natsi. Mitä siinä on epäselvää tai hakusessa?"

On paljonkin epäselvää, koskapa näyttää siltä että tahdot ehdoin tahdoin väittää ja esittää jotain sellaista, josta ei ole kyse. Tarkoituksellista?

Kirjoittaja on käyttämässä sanassa laittanut sen sitaattien sisään, jolloin hän tarkoittaa lainausmerkkien sisällä olevan sanan kyseenalaistavassa merkityksessä. Joskus lainausmerkit vastaavat lähinnä muka-sanaa, ja useinkin tarkoituksena on ivailla. Voidaan myös vakavassa mielessä ilmaista, että jotakin sanaa pidetään huonona, harhaanjohtavana.

https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/4.7.html

Kielikellon ohjeistuksen mukaan lainausmerkkiä käyttäen osoitetaan, että sitattien sisällä oleva sana on saatu toiselta kirjoittajalta ja jopa että lainaaja suhtautuu jollain lailla kriittisesti.

http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&ai...

Arvo näyttää sen sijaan käyttävän rohkeasti ilman sitaatteja ko. sanaa jota on pidettävä vastenmielisenä ilmaisuna kenenkään kohdalla tuntematta henkilöä ihan persoonakohtaisesti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Arvo näyttää sen sijaan käyttävän rohkeasti ilman sitaatteja ko. sanaa jota on pidettävä vastenmielisenä ilmaisuna kenenkään kohdalla tuntematta henkilöä ihan persoonakohtaisesti."

Tarkoitit yllä ehkä Artoa. (ymmärrettävä oikeinkirjoitusvirhe)

"Natsi lainausmerkeissä" ei ehkä tarkoita ihan natsia, sen alkuperäisessä "wirallisessa" merkityksessä, mutta natsia kumminkin, jossain merkityksessä, mikä pitäisi selittää siinä yhteydessä kun lainausmerkkejä käytetään, ellei jostain syystä ole varma siitä että lainausmerkit ymmärretään oikein, tai jos kyseessä ei ole tahallinen provo. Provot ovat yleisiä näissä blogiteksteissä, eivätkä mielestäni kovin tuomittavia, vaikka epäselvyyksiä ne kyllä aiheuttaa.

Tässä tapauksessa tulkitsin blogistia niin että hän takoitti että hän on natsi siinä mittakaavassa kuin hänen arvostelijansa häntä natsina pitävät, mikä minun mielestäni on melko pitkälle viety natsileiman antaminen itselleen.

Toki samanlaisia ja samanmielisiä kirjoituksia kirjoittelevat eivät natsiuttaan yleisestikään edes häpeile, vaan se nimitys tuntuu olevan ikäänkuin heidän ylpeytensä ja uhmaansa yleinen ilmaus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #26

"Tässä tapauksessa tulkitsin blogistia niin että hän takoitti että hän on natsi siinä mittakaavassa kuin hänen arvostelijansa häntä natsina pitävät"

Eli kirjoittajan vika kun väärinymmärtäjät haluavat ymmärtää väärin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #27

Ehkäpä Arto luki vain otsikon? Niin näyttää käyneen monelle muullekin. Onko tää sitä paljon puhuttua median lukutaitoa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Eli kirjoittajan vika kun väärinymmärtäjät haluavat ymmärtää väärin."

Niin, ehkä se ei ole niin kirjoittajasta kiinni,
ja sanotaan ettei pitäisi kiinnittää huomiota kirjoittajan henkilöön,
vaan pitäisi kiinnittää huomiota siihen mitä sanotaan.

Esimerkiksi Sampo Terhon tämänpäiväisten puheiden perusteella häntä on kyllä vaikeaa luokitella natsiksi, vaikka hänkin esitti kovasti maahanmuuttokriittisen ja eurokriittisen kannan tänään, ilmoittaessaan halustaan tulla puolueensa puheenjohtajaksi. Ero johtuu puheen painotuksista. Sen sijaan puheesta jäi kyllä selvästi se vaikutelma Että Sampo Terho yritti kovasti miellyttää puolueensa runsaslukuisia maahanmuuttokriittisiä ja eurokriittisiä jäseniä. Sinänsä ihan viisasta. Viisas mies, viisas puhe.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

Voi taivas tätä pilkun nussimista ja änkyröintiä. Mikä sen tavoite on?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Mikä sen tavoite on?"

Tuskin suvikset tietää tavoitteitaan, eivät ainakaan kerro.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #34

Änkyröinti on toki itseisarvoista joillekin. Mutta yhtään ei pääse eteenpäin noiden Arton juttujen kanssa. Siksi tuota tavoitetta utelin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Mikä sen tavoite on?"

Keskustelun tavoitteena on yleensä esittää omia mielipiteitä ja saada vastineeksi tietoa toisten keskustelijoiden mielipiteistä.

Näin netissä tämä riittänee.

Päättäjien, kuten kuntapäättäjien pitää sen lisäksi että selvittävät toisilleen omat mielipiteensä, pystyä muokkaamaan yksi yhteinen mielipide. Tähän siis pitää blogistimmekin pyrkiä, jos tulee valituksi.

Meillä nettikeskustelijoilla ei tietenkään tarvitse olla niin kunnianhimoisia tavoitteita. Jos ja kun blogisti sinne valtuustoon pääsee, hänen tulisi kuitenkin pystyä ottamaan huomioon niidenkin mielipiteet jotka pitävät hänen omia mielipiteitään natsimielisinä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Haittamaahanmuuttona pidän lupiinia, supikoiraa ja perussuomalaisuutta. Niitä voi vastustaa kitkemällä, loukuttamalla ja järkipuheella. Kaikissa näissä on haasteensa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, perussuomalaisuuden aatemaailmahan on ulkomailta Suomeen rantautunut ilmiö, vaikka perussuomalaiset tuskin itse sitä asiaa tunnustavat.

Perussuomalaisista ja yleensäkin nuivista sentään suurin osa taitaa olla ihan näitä aboriginaaleja suomalaisia, kuten meistä suviksistakin.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Erinomaisen hyvä kirjoitus Jenna Simulalta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Lapuan liikkeen ja IKL-jatkumona Suomen Sisun edustaja tässä höpsöttelee halullaan Oulun valtuustoon. Toivon Oulun äänestäjien jo näkevän huutotyperyyden menneenä ajatuksena. Luotan Oulun äänestäjiin.

Käyttäjän JaakkoAlavuotunki kuva
Jaakko Alavuotunki

Taustallahan tässä on Olli Immosen jääminen pois valtuustosta - tai oikeammin vaaleista, koska valtuustossahan hän ei juuri koskaan ollut paikalla. Jaossa olevan kuvitteellisen äänisaaliin saa se, joka keksii raflaavimman avauksen. Kakkoskierrosta odotellessa, sieltä varmaan tulee korotus tähän panokseen. Surullista tässä on se, että tällä pelillä on hyvin vähän tekemistä oululaisten asioiden edistämisen kanssa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Sana "perussuomalainen" on menettänyt merkityksen siinä kohtaa, kun perussuomalaista on kiva laukoa rasistisia juttuja, mutta ruikuttaa ja valittaa siinä kohtaa kun joku sanookin sitten rasistiksi. On loukkaavaa perinteisiä suomalaisia kohtaan, koska oikeilla perinnesuomalaisilla on selkärankaa ja sisua olla mitä ovat eikä vain valittava selkärangaton lauma lapasia.

Jos ei kestä, että sanotaan rasitia rasistiksi, niin olisko vain helpompi lopettaa ne rasistiset jutut. Ainiin, mutta teillä on ainakin se juoppo ha ja kakara joiden aivot ei pysty ymmärtämään mitä on tehty väärin. Toinen pilannut viinalla, toinen big brotherilla.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Onneksi olkoon Jenna!

Minäkin olen ollut "islamofoobikko", "kulttuurirasisisti" ja viimeisin lokeroni on kuulemma "äärioikeistolainen".

Koska kehtaan käydä femistisellä kiihkollani rankasti islamin ja islamismin kimppuun ja sitä mieltä että maahanmuutto islamilaisista maista on keskeytettävä kunnes jo tänne otetut vanhoilliset saadaan kontrolliin ja seurantaan vahingollisten tapojen kitkemiseksi, kuten naisten orjuuttaminen, silpominen, kunniamurhaaminen.

Tasa-arvon käsite on sovinismille ehdollistetuille mamuille iskostettava jo koraanikouluissa. Meitä tasa-arvon maita on maailmassa vähän, me emme voi emmekä saa tinkiä saavutetusta kehitystasostamme laisinkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset