Jenna Simula www.jennasimula.fi

EU yrittää hiljentää kriittisen nuorison

  • EU yrittää hiljentää kriittisen nuorison

Me perussuomalaiset nuoret osallistuimme ainoana suomalaisena poliittisena nuorisojärjestönä Euroopan unionin joka toinen vuosi järjestämään nuorisotapahtumaan Strasbourgissa. Tavoitteenamme oli päästä käymään monipuolista keskustelua puhuttavimmista ilmiöistä Euroopassa: brexitistä, terrorismista, sananvapaudesta ja maahanmuutosta. Varsin nopeasti kävi ilmi, että tapahtuma on lähinnä nuorten kesäfestari, jossa on tarkoitus nyökytellä muiden EU-myönteisille mielipiteille, eikä käydä varsinaista vuoropuhelua tai keksiä ratkaisuja ongelmiin. Kriittisille äänille lähinnä buuattiin, ivailtiin tai jätettiin antamatta puheenvuoroja.

Ensimmäinen aktiviteetti johon osallistuin, oli maataloutta koskeva paneeli. Puhujina kaksi maatalousyrittäjää ja kaksi tutkijaa. Yleisöstä tuli lähinnä vihreitä kysymyksiä liittyen vasikoiden vierottamiseen ja kasvisperäisten proteiinien kehittämiseen. Pidin sitten oman puheenvuoron, jossa kysyin panelisteilta ratkaisuja suomalaisten maidontuottajien ahdinkoon, kun tuottajahintoja lasketaan jatkuvasti, johtuen muun muassa siitä, että EU:n alueella tuotetaan liikaa maitoa. Belgialainen maitotilallinen sanoi naureskellen, että Suomihan on myös Eurooppaa, ja että on aivan sama, minkä maalaista maitoa juomme. Tuli siis selväksi, että suomalaiset maitotilat saavat rauhassa kuihtua pois, koska panelistin sanoin "sisämarkkinat nyt vain toimivat niin". Euroopan unionissa kansallisella edulla ei ole siis minkäänlaista merkitystä.

Terrorismikeskustelu täysistuntosalissa puolestaan oli täysi fiasko. Puoli tuntia arvokkaasta ajasta käytettiin typerään moderniin tanssiesitykseen. Panelisteista lähes jokainen oli muslimi, joista jokainen kielsi islamin itsessään liittyvän mitenkään mihinkään. Yleisö sai esittää panelisteille kysymyksiä tai ratkaisuesityksiä. Eräs ranskalainen puhui rajojen sulkemisesta ja siitä, ettei EU ole kyennyt suojelemaan eurooppalaisia terrorismilta, jonka jälkeen kriittisiä puheenvuoroja ei sitten kuulunutkaan ja paneelin juontaja sekä panelistit soimasivat kriittisiä näkemyksiä niillä tutuilla argumenteilla kuten "rajavalvonta tai rajojen sulkeminen on naiivi, mustavalkoinen ajattelutapa" tai "ei saa aiheuttaa vastakkainasettelua".

Itse pyysin puheenvuoroa lähes koko paneelin ajan, mutta sitä en valitettavasti saanut. Olisin halunnut sanoa, ettei EU todellakaan toimi kuten se voisi toimia, kun rajojen annetaan vuotaa kuin seula, eikä eurooppalaisten turvallisuus tunnu kiinnostavan pätkääkään. Miksi EU on ylipäänsä olemassa, jos tarkoituksena ei ole taata hyvinvointia ja turvallista tulevaisuutta nimenomaan eurooppalaisille? 

Eniten puheenvuoroja annettiin terrorismikeskustelussa itse muslimeille, joista eräs afganistanilainen valisti muslimien arvojen olevan samat kuin eurooppalaisten. Miten ihmeessä tällaisia valheita kukaan kehtaa edes sanoa ääneen? On aivan selvää, tutkimustenkin mukaan, että islaminuskoiset ajattelevat monista asioista aivan eri tavoin kuin me eurooppalaiset. Vai mistä syystä musliminaiset kiedotaan huntuihin, tai eläimiä rituaaliteurastetaan uskon vuoksi? Tai miksi iso osa Euroopassakin asuvista muslimeista hyväksyy poliittisen väkivallan? Tällaiset arvot eivät ole todellakaan yhtäläisiä eurooppalaisten arvojen kanssa.

Ehkä keskustelun naurettavimman puheenvuoron piti eräs nainen, joka kertoi ratkaisuksi sen, että eurooppalaisten tulee tehdä muslimien olot kotoisiksi ja olla heitä kohtaan ystävällisiä - tämä estää hänen mielestään terrorismin. Terrorismia ei todellakaan ehkäistä pään silittelyllä. On varsin kumma, että edelleen uskotaan tuollaisten keinojen lopettavan islamilaisen terrorismin. Vielä kummempaa on, ettei nähdä islamin uskon ja terrorismin välillä yhteyttä. Tuleeko mieleen muita uskontoja tai ryhmiä, joiden sisällä on aina ollut ja tulee aina olemaan osa, joka näkee väkivallan ratkaisuna, ja on valmis iskuja tekemään - ja vielä isompi osa, joka näkee sen oikeutettuna? Terrorismia ja arvojen yhteentörmäystä estetään parhaiten siten, että eurooppalaiset pitäisivät omia arvojaan ja oikeuksiaan tärkeinä, eikä rajojen yli annettaisi ihmisten marssia Eurooppaan kertomaan meille, miten meidän pitäisi elää ja olla. Euroopassa ei pitäisi esimerkiksi yhdenkään turvapaikanhakijan antaa liikkua vapaasti. 

Tapahtuman Facebook-sivulle ilmestyikin nopeasti useampia päivityksiä, joissa kritisoitiin tapahtuman ilmapiiriä ja sitä, ettei kriittisille puheenvuoroille annettu tilaa. Jopa aiemmin EU:ta kannattaneet olivat alkaneet tapahtuman aikana tulla toisiin ajatuksiin, koska sananvapautta ei tuntunut olevan, ja hyväksyttävät näkemykset olivat lähinnä federalistista EU:n ihannointia ilman kykyä käydä vuoropuhelua EU-kriittisten ihmisten kanssa. Kriittisten äänten sulkeminen ulos keskustelusta aiheuttaa siis aivan päinvastaisen reaktion kuin EU haluaisi. Tämä sama pätee myös joidenkin puolueiden haluun sulkea Perussuomalaiset ulos päätöksenteosta tai vaikkapa tulevista hallituskokoonpanoista: kun tarpeeksi lujasti yritetään jotain ryhmää tai mielipiteitä hiljentää tai sulkea pois, ihmiset kääntyvätkin syrjittyjen puolelle.

Nähdäkseni on tärkeää, että kriittisesti ajattelevat jaksavat tuoda mielipiteitään julki myös sellaisissa tilaisuuksissa, jotka ovat lähtökohtaisesti täynnä vaikkapa EU-myönteisiä ihmisiä. Ei anneta ihmisten sulkea meitä ulos päätöksenteosta, vaan jatketaan sinnikkäästi yhdessä taistelua turvallisemman Euroopan ja Suomen puolesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Routaisen maan maatalous on melko turhaa EU:n liittovaltiossa, koska parempiakin viljelymaita on tarjolla. Suomi luonnonpuistoksi, sehän on ekologisesti kestävä tavoite. Jos sitten suomalaiset eivät tätä kannatakaan, niin EU:n sisällä tuskin sana riittävästi painaa. Johtopäätös?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jääskeläinen, kuinka uskottavana EU:n tulevan kehityksen"asiantuntijana"luulet sinua tämän kommentin jälkeen pidettävän.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vastaukseni: ei niin mitään väliä.
Mitä Suomeen luonnonpuistona tulee, niin sehän oli jossain mediassa esillä, kun Suomi oli liittymässä EU:hun. Sanat olivat saksalaisen rivikansalaisen, mutta tuskinpa hän yksin oli mielipiteineen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sinut muistetaan siitä, että olit ehdokkaana kunnallisvaaleissa "natsina." Linja näköjään pitää.

http://ainoahelmi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232719-...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistaakseni esiintyi jossain TV-ohjelmassa myös kovana prätkäjengimimminä. Ei sinänsä mikään tuomittava juttu, kunhan nyt tuli mieleeni.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jenna Simulahan keräsi natsittelijoiden ansiostakin mainion äänipotin. Siinäpä on vihapuhujille miettimistä tuleviinkin vaaleihin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Simula natsitteli itse itsensä, joten tuossa on todellakin miettimistä. Oulussa tuollainen menee näköjään läpi, täällä etelässä ei onneksi sentään vielä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Niin siis tuo natsijuttu oli vittuilua vassareille, joiden mielestä kaikki marxismista oikealla ovat natseja.

Idea on viedä natsikortilta sen voima joka on kuin pullo mehukattia, jota on lantrattu jo 50 kertaa. Minusta se toimii.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Ja itse asiaan ei ole taas hyvillä ihmisillä mitään kommentoitavaa? Yllätys.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Asiasta? Siitä, että Simula trollaa jotain EU-kokousta? Olisi hyvä tietää, ovatko Euroopan veronmaksajat jotain reittiä maksaneet tuon reissun.

Tuija Savolainen Vastaus kommenttiin #9

Snellman on ihan turha ihminen tässä keskustelussa. Mene muualle trollaamaan.

Tuija Savolainen

Sinulla on "loistava" sarkasmintaju.

Käyttäjän JasminMtt kuva
Jasmin Määttä

Olisi mielenkiintoista kuulla lisää tuosta näkökannasta: "...Simula häiriköi jotain EU-kokousta". Mielestäni hänen huolensa Suomen maitotaloudesta ja sen tulevaisuudesta on aito ja ajankohtainen. Suomalainen maitotalous ei enää elätä ja kun maitotilalliset pistävät pillit pussiin tulee heistä työttömiä ja valtion elättejä, jos eivät saa työtä muualta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yritä siinä sitten saada rahaa maitotiloille, kun samalla kyseenalaistat ihmisten yhdenvertaisuuden! Simulan mielestä liikaa puheenvuoroja annettiin "muslimeille", puheet ovat tosiaan kuin natseilla aikanaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei tämä vihervasemmisto maitotiloista välitä, pääasia että Suomeen tulee haittamaahanmuuttoa ja miljardien kustannuksia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Jatketaan sinnikkäästi taistelua turvallisemman Euroopan ja Suomen puolesta" Täysin samaa mieltä ja EU edeltäjineen on ollut takuuna sille, että suuret ikäluokat Euroopassa, johon itsekin kuulun, pääseevät hautaan kokematta sodan julmuuksia. Ilmeisesti nykynuorisolle iso-vanhempien viestit sodan julmuuksista on mennyt perille, koska juuri nuoret niin Suomessa, eroa hakevassa Britanniassa ja koko EU:n alueella suhtautuvat kaikkein myönteisimmin rauhaniikeeseen nimeltään Europan Union.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei anneta ihmisten sulkea meitä ulos päätöksenteosta, vaan jatketaan sinnikkäästi yhdessä taistelua turvallisemman Euroopan ja Suomen puolesta."

Eihän teitä haluta sulkea päätöksenteosta eikä voida sulkea päätöksenteosta, mutta teitä ei ole tarpeeksi. Niillä jotka eivät ole niin kriittisiä on enemmistö.

Minulle ei kävisi mitenkään siinäkään tapauksessa että kriittisistä tulisi enemmistö, koska kuulun Suomessa ns. valtaväestöön, mutta minusta tämä teidän "kriittisyytenne" on joko vainoharhaa tai rasismia, enkä haluaisi Suomeen vainoharhaista enkä rasistista hallitusta.

Mutta minulla on vain yksi ääni, joka ei ole paljon.

Jos Suomeen tulee vainoharhainen ja rasistienen poppoo valtaan, se ei kuitenkaan tule painamaan minun omaatuntoani, sillä minä en sitä ole äänestänyt.

Käyttäjän PasiArffman kuva
Pasi Arffman

Jenna Simula puhuu asiaa. Suomen puolesta puhujia ei nykyään ole montaa henkilöä. Jenna on rohkea nainen jota kunnioitan. Itse ette uskalla sanoa mitään vastaan. Jokainen mumisee, nyökyttelee päätänsä ja hihkui "ihanaa", kuin Tupperwaren kutsuilla. Olette niin aivopestyjä luusereita. En vaan ymmärrä teitä!!! Suomi kupataan tyhjäksi EU:n ja nyky päättäjien toimesta. Lisää matujen, niin rikastutamme Suomen islamin uskoon.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Ehkä keskustelun naurettavimman puheenvuoron piti eräs nainen, joka kertoi ratkaisuksi sen, että eurooppalaisten tulee tehdä muslimien olot kotoisiksi ja olla heitä kohtaan ystävällisiä - tämä estää hänen mielestään terrorismin. Terrorismia ei todellakaan ehkäistä pään silittelyllä. On varsin kumma, että edelleen uskotaan tuollaisten keinojen lopettavan islamilaisen terrorismin."

Jenna Simulalla sitten nähtävästi on keinot terrorismin estämiseen: muslimien olot täytyy tehdä mahdollisimman hankaliksi ja heitä kohtaan täytyy olla vihamielinen.

Pohjoismaiden suurin terrori-isku tehtiin Norjassa 2011 ja yli 70 lasta ja aikuista surmattiin. En pysty näkemään että Simulan keinot olisivat pystyneet iskun estämään. Ehkä hän avaisi asiaa enemmän...

Laura Huhtasaari

Kommenteista päätellen porukka on tajunnut, että Jenna on tulevaisuuden poliitikko. Menestystä vaaleihin, sinusta voi olla ylpeä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Laura, Jenna ja sinä, ette näköjään suostu hyväksymään sitä, että kaikkien Euroopassa tehtyjen mielipidetielustelujen mukaan Jenna kulkee suomalaisten ja muiden Eu-alueen nuorison kanssa eri tietä, Jenna kuuluu pieneen vähemmistöön joka haluaisi rikkoa sen rauhantilan jonka rakentamisessa EU:lla on ollut ja on keskeisin asema. On siis varsin helppoa ennustaa, että EU-maat tulevat tiivistämään yhteistyötä persujen toivoman hajaannuksen sijasta, siitä tulee pitämään huolta EU:n alueen edistyksellinen ja eteenpäin katsova kansaivälisyyden merkityksen ymmärtävä nuoriso, onneksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"rauhantilan jonka rakentamisessa EU:lla on ollut ja on keskeisin asema."

EU on tuhonnut Euroopan rauhan tuottamalla terroristeja Eurooppaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jenna, EU on kapitalistien työkalu. Siksi se yrittää hiljentää kriittisen nuorison.

Kapitalismin ydin on yksityinen palkkatyö, jossa osa työtekijän tekemän työn arvosta jää työn teettäjän (kapitalistin) omaisuudeksi ja palkka on vain osa työntekijän tekemän työn arvosta.

Sinun kannattaisi tutustua siihen, miten kapitalistinen talous oikeasti toimii. Se antaisi sinulle voimakkaita aseita käytettäväksi poliittisissa keskusteluissa. Lue Marx'in Pääoma. Siitä on ilmestynyt uusi suomennos muutama vuosi sitten ja se on lainattavissa kirjastossa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Makkonen et pahemmin taida olla tutustunut Euroopan historiaan, Terrorismi Euroopassa oli pahimillaan 60-80-luvulla, nyt on huomattavasti rauhallisempaa, mutta jokainen terroristiteko on liikaa, tekee sen kuka tai mikä taho tahansa niin syylliset on saatava vastuuseen. Mars, mars kirjastoon Makkonen, tutustumalla Euroopan sotaiseen historiaan voi olla, että sinullekin valkenee se tosiasia, että elämme Euroopassa harvinaisen pitkää rauhan aikaa ja sen takuuna on ollut ja on EU edeltäjineen ja jos sen tosiasian tunnustaminen sinua kovin närästää, ota ruokasoodaa, se helpottaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hienoa että nuoriso herää, EU on valheelle rakennettu ja se romahtaisi jos samoja valheita ei jatkettaisi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta on aika surullista, että te perussuomalaiset nuoret osallistuitte ainoana suomalaisena poliittisena nuorisojärjestönä Euroopan unionin joka toinen vuosi järjestämään nuorisotapahtumaan Strasbourgissa.

Jos Suomesta olisi osallistunut joku toinenkin nuorisojärjestö, en olisi yhtä surullinen. Teitte Suomelle haittaa, jos joku kokoukseen osallistunut luulee teidän olleen "suomalainen ääni" Euroopassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niinpä Makkonen, nuoriso on hereillä ja siksi nuoriso on se ihmisryhmä joka kannatta EU:a enemmän kuin muut EU:n kansalaiset. Ja Makkonen, jos haluat elää menneisyydessäsi niin elä, mutta älä vie tulevaisuudenenuskoa suomalaisilta nuorilta, tätä toivoo kolmen pienen pojan pappa.

Juha Hämäläinen

EU on Suomelle tuhoisa ja on jo antanut itsemääräämiskyvyllemme niskalaukauksen. Suomea ei enää ole ollut valtiona 20 vuoteen.

Olemme maakunta, jonka asioista päättävät ja EUn kapoina toimiva hallitus ja virkavalta peittää kaiken järkevän kritiikin. Yksi syy on se, ettei heillä enää ole valtaa Suomea koskeviin päätöksiin.

EU MEPimme ovat ottamassa vastaan inputin paikanpäällä EIn suurvaltojen viedessä meitä kuin pässiä. Äänioikeutemme on 2% EUn parlamentin äänivallasta eli sama kuin ei mitään.

Ollaan rehellisiä ja lopetetaan valehtelu itsellemme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Olemme maakunta, jonka asioista päättävät ja EUn kapoina toimiva hallitus ja virkavalta peittää kaiken järkevän kritiikin. Yksi syy on se, ettei heillä enää ole valtaa Suomea koskeviin päätöksiin."

Eikös se ole Suomen hallitus ja eduskunta, joka parhaillaan soteuudistuksesta kättä vääntää? Mitenkäs sitten uusi taksilaki, joka pian astuu voimaan? Kauppojen aukiololainsäädäntö, joka meni kerralla Euroopan vapaimmaksi, y.m., y.m. y.m. ...

Eikö Suomen hallitus ja eduskunta enää mistään saa päättää? Edes aktiivimallista?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No Hämäläinen liioittelee, mutta totuushan on, että esim. sellainen kohtalonkysymys kuin maatalouspolitiikka (ja maatalouden harjoittamisen vaatima byrokratia) EI enää ole suomalaisten itsenäisesti päätettävissä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

Tuonkin asian kohdalla kyse on vain tukipolitiikasta. Suuren osan tuistahan maksaa nimenomaan itse EU. Kukaan ei kiellä Saarijärven Paavoa viljelemästä vaikka sokerijuurikkaita tai myymästä niitä, jos puhtaasti omillaan pärjäisi.

Maatalous toki on ehkä merkittävin osa-alue, jossa EU:lla on vaikutusta suomalaisiin. Mutta sekään ei todellakaan oikeuta sanomaan, että Suomi ei päätä itse mistään ja on pelkkä maakunta. Jos Suomi ei olisi oikeutettu päättämään omista asioistaan, niin täällä myytäisiin tiukkaa viinaa R-Kioskilla. Eikä maakuntauudistuksesta tarvitsisi kinastella päivääkään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Suuren osan tuistahan maksaa nimenomaan itse EU."

Kuikka jaksaa vääntää vitsejään. Ei sitten ole tullut mieleen mistä se EU ne rahat saa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Et kai, Kuikka, arvostele Hämäläistä?! Kohta saat kuulla olevasi keskenkasvuinen teini! Hämäläinen tietää asiat aina paremmin, eiku parhaiten.

Tosiasiahan on, että me suomalaiset päätämme paljon itseämme suuremmalla painoarvolla myös EU:n asioista, vaikkeivät nämä EU-kriitikot sitä ymmärtäisikään. Mitä tukevammin istumme kaikissa ytimissä sitä suuremmalla painoarvolla osallistumme päätöksentekoon. Lipposen viisaudet on unohdettu, kun säikähdettiin Persujen nousua.

Urpilaisen vakuuskohkauksen vaikutukset alkavat jäädä taka-alalle. Nyt voimme uudelleen pyrkiä takaisin päättäviin pöytiin reunapaikoilta.

Hallituksen politiikan muutos on enää yhden eduskuntavaalin päässä. Toivottavasti olemme yhä tukevammin osa Eurooppaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #32

Hämäläinen ilmoitti toisessa blogissa olleensa Suomen ulkoministeriön palveluksessa. Jälleen yksi syy ajaa alas Suomen valtiokoneisto ja kannattaa liittovaltiota.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #32

"Et kai, Kuikka, arvostele Hämäläistä?!"

Besserwisserismi lienee hyvin tarttuvaa, kun Saksassa työskennelleet ovat joutuneet usein sen uhreiksi. Kun kerran kommentoin erään toisen blogistin mielipidettä, niin joku kommentaattori heti tyrmäsi kommenttini todeten: "Älä yritä haastaa Nikoa, hän on ollut Saksassa töissä!"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset