On kotiinpalautusten aika

Pääministeri Sipilän kutsuhuudot turvapaikanhakijoille 2015 saivat aikaan sen, että Lähi-idästä ja muualta Euroopasta alkoi valua entistä enemmän turvapaikkashoppailijoita kohti Suomea. Mediassakin on ollut esillä esimerkiksi useita irakilaisia turvapaikanhakijoita, jotka ovat kertoneet Suomeen tulon syyksi nimenomaan Sipilän kutsun tarjota kotinsa turvapaikanhakijoille. Tänä päivänäkään Sipilä ei koe tehneensä virhettä talotarjouksellaan, ja se on ongelman ydin.

Kolme vuotta sitten tapahtuneen turvapaikanhakijavyöryn seurauksena Suomessa on tuhansia ihmisiä, joiden ei pitäisi täällä olla. Turvapaikkahakemuksia on kerta toisensa jälkeen hylätty, kun turvapaikanhakijat ovat valitusvaiheessa yhtäkkiä keksineet olevansa joko esimerkiksi homoja tai kristittyjä. Tällaisten ihmisten oikea sijoituspaikka olisikin säilöönottokeskus ja sen myötä menolippu takaisin kotimaahan. Puolueet oikealta vasemmalle perussuomalaisia lukuun ottamatta haluavat keinolla millä hyvänsä pitää nämä laittomasti maassa oleskelevat ihmiset Suomessa – siitä huolimatta, että heillä ei ole mitään edellytyksiä turvapaikkaan. Sisäministeri Mykkänen haluaa irakilaisille passeja, jotta he voisivat hakea työlupia, eikä siksi, että heidät voitaisiin nimenomaan pakkopalauttaa. Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta halutaan puolestaan poistaa, jotta näitä ihmisiä voisi tulla yhä enemmän Suomeen muutoin kuin turvapaikkajärjestelmän kautta.

Tuhansien järvien maasta on tullut tuhansien laittomasti maassa olevien oleskelupaikka. Vihervasemmisto vaatii heille päivä päivältä enemmän oikeuksia ja palveluita, kun minä puolestani haluaisin käyttää sellaisia keinoja, joilla nämä ihmiset poistuisivat maasta. Vapaa liikkuminen Suomessa oleskeluluvatta ei ole mikään ihmisoikeus, saati suomalaisesta koulutus- ja sosiaalitukijärjestelmästä nauttiminen.

Ongelma on hoidettavissa, mutta konsensuspuolueet ovat haluttomia ja kyvyttömiä näkemään omia virheitään maahanmuuttopolitiikassa ja korjaamaan niitä. Ensinnäkin on tehtävä laittomasti maassa oleskeleminen niin vaikeaksi, ettei se houkuttele jäämään tai ylipäänsä tulemaan Suomeen. Ratkaisuja olisivat esimerkiksi olemattomat palvelut, suljetut vastaanottokeskukset ja automaattinen säilöönotto ja systemaattinen palautus kotimaahan tilanteissa, joissa henkilön oleskelulupahakemus on hylätty. Nämä toimenpiteet eivät riko kenenkään ihmisoikeuksia, mutta ratkaisisivat ongelmat. Ne myös lisäisivät suomalaisten turvallisuutta ja pienentäisivät esimerkiksi terrorismin uhkaa.

Enää ei ole kotiintulon aika, vaan nyt on aloitettava systemaattiset kotiinpalautukset.

Ainoahelmi
Perussuomalaiset Oulu

Perussuomalainen kansanedustaja Oulun maaseudulta. Koulutukselta liiketalouden tradenomi ja eläintenhoitaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu