Jenna Simula www.jennasimula.fi

On kotiinpalautusten aika

  • On kotiinpalautusten aika

Pääministeri Sipilän kutsuhuudot turvapaikanhakijoille 2015 saivat aikaan sen, että Lähi-idästä ja muualta Euroopasta alkoi valua entistä enemmän turvapaikkashoppailijoita kohti Suomea. Mediassakin on ollut esillä esimerkiksi useita irakilaisia turvapaikanhakijoita, jotka ovat kertoneet Suomeen tulon syyksi nimenomaan Sipilän kutsun tarjota kotinsa turvapaikanhakijoille. Tänä päivänäkään Sipilä ei koe tehneensä virhettä talotarjouksellaan, ja se on ongelman ydin.

Kolme vuotta sitten tapahtuneen turvapaikanhakijavyöryn seurauksena Suomessa on tuhansia ihmisiä, joiden ei pitäisi täällä olla. Turvapaikkahakemuksia on kerta toisensa jälkeen hylätty, kun turvapaikanhakijat ovat valitusvaiheessa yhtäkkiä keksineet olevansa joko esimerkiksi homoja tai kristittyjä. Tällaisten ihmisten oikea sijoituspaikka olisikin säilöönottokeskus ja sen myötä menolippu takaisin kotimaahan. Puolueet oikealta vasemmalle perussuomalaisia lukuun ottamatta haluavat keinolla millä hyvänsä pitää nämä laittomasti maassa oleskelevat ihmiset Suomessa – siitä huolimatta, että heillä ei ole mitään edellytyksiä turvapaikkaan. Sisäministeri Mykkänen haluaa irakilaisille passeja, jotta he voisivat hakea työlupia, eikä siksi, että heidät voitaisiin nimenomaan pakkopalauttaa. Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta halutaan puolestaan poistaa, jotta näitä ihmisiä voisi tulla yhä enemmän Suomeen muutoin kuin turvapaikkajärjestelmän kautta.

Tuhansien järvien maasta on tullut tuhansien laittomasti maassa olevien oleskelupaikka. Vihervasemmisto vaatii heille päivä päivältä enemmän oikeuksia ja palveluita, kun minä puolestani haluaisin käyttää sellaisia keinoja, joilla nämä ihmiset poistuisivat maasta. Vapaa liikkuminen Suomessa oleskeluluvatta ei ole mikään ihmisoikeus, saati suomalaisesta koulutus- ja sosiaalitukijärjestelmästä nauttiminen.

Ongelma on hoidettavissa, mutta konsensuspuolueet ovat haluttomia ja kyvyttömiä näkemään omia virheitään maahanmuuttopolitiikassa ja korjaamaan niitä. Ensinnäkin on tehtävä laittomasti maassa oleskeleminen niin vaikeaksi, ettei se houkuttele jäämään tai ylipäänsä tulemaan Suomeen. Ratkaisuja olisivat esimerkiksi olemattomat palvelut, suljetut vastaanottokeskukset ja automaattinen säilöönotto ja systemaattinen palautus kotimaahan tilanteissa, joissa henkilön oleskelulupahakemus on hylätty. Nämä toimenpiteet eivät riko kenenkään ihmisoikeuksia, mutta ratkaisisivat ongelmat. Ne myös lisäisivät suomalaisten turvallisuutta ja pienentäisivät esimerkiksi terrorismin uhkaa.

Enää ei ole kotiintulon aika, vaan nyt on aloitettava systemaattiset kotiinpalautukset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Tommi O. Pälve

Mitäpähän tähän lisäämään.
Kun paljastuu, ettei turvapaikanhakija ole oikeasti vainottu vaan on sepittänyt omiaan, niin ei sen pitäisi muuttaa tilannetta mitenkään, että tämä alkaa sönkkäämään, "tota noin. Olenkin kristitty! Eikun sittenkin homo!"
Olkoon mikä on, mutta saa olla sitä omassa kotimaassaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei merkittävää lisättävää.

Vain yhteenvetona:
piti tulla hädänalaisia syyrialaisia, mutta tulikin elintasopakolaisia ja Jihad-terroristeja irakista, Afganistanista ja somaliasta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Eikös mielestäsi myös kaikki suomalaiset koneinsinöörit jouda pois maasta?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #3

#5:
Kukin maa hoitakoon omat koneinsinöörinsä ja kukin maa saakoon päättää, keitä koneinsinöörejä katsovat tarvitsevansa. Ja turvapaikkasysteemi olkoon varattu vain niille jotka oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat ja siksi ajaksi kun sitä tarvitsevat.

Tommi O. Pälve

Jep! Piti vastaanottokeskukset olla pullollaan tyytyväisiä, turvaan päässeitä pakolaislapsia, mutta olikin täynnä aikuisia miehiä itkemässä, kuinka puuro on pahaa. :D

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ne koulutetut syyrialaiset perheet jäivät Saksaan ja Suomeen tulleille nuorille miehille kerrottiin mahdollisuuksien Eldoradosta pohjoisessa kauniine naisineen ja annettiin lisävauhtia takalistoon.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

https://www.ksml.fi/kotimaa/Miesjoukko-raiskasi-19...

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella hänen omassa asunnossaan heinäkuussa.

Kyseinen yksittäis tapaus käsiteltiin eilen 14.11.2018 Seinäjoella Etelä-pohjanmaan käräjä oikeudessa.

Raiskaukseen osallisttuneita oli neljä, viides kuvasi.

Lähinnä mietin sitä, kenen ihmisoikeuksia on rikottu eniten.

Mikäli nämä viisi miestä olisi poistettu maasta, niin varmmaan kokonaisuutena ihmisoikeuksia olisi rikottu määrällisesti useamman erei henkilön osalta kuin nyt, vain yhden nuoren naisen osalta

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kun toinen puoli suomalaisista leimaa maahanmuuttajat raiskaajiksi, ja toinen puoli ihmiskauppiaiksi, niin maahanmuuttajat saadaan 100 %:sti leimattua rikollisiksi.

Tommi Mäkinen

Noista afgaaniraiskaajista ei yksikään istu niin kauan kuin Ilja istui, mut Ilja kirjoittelikin ilkeitä nettiin. Ja toi viides jäbä sai ehtoollista, eli tulee saamaan koppikorvauksia. Sehän ei tehnyt muuta kuin kuvasi koko tapahtuman ja puristeli vähän tissejä.
Täällä vähän tarkempi raportti:
https://pt-media.org/2018/11/15/seinajoen-joukkora...

"Seinäjoen oikeustalolla tuli esille mielenkiintoinen sivujuonne. Pt-median edustaja oli paikalla kuvaamassa ja Ylen ulkomaalaistaustainen toimittaja kävi selittämään toimittajallemme, että hän ei saa kuvata. Ylen edustajan mukaan hän tietää mikä laki on ja syytettyjä ei saa kuvata.

Mikä asiassa on merkittävää? Olen seurannut vuosien ajan erilaisia rikosjuttuja Ruotsissa. Ruotsissa tästä teosta olisi annettu 4-5 vuoden tuomioita. Lisäksi on merkittävää, että paikalla ei ollut valtamedioiden edustajia, vaikka tapahtuma on iso. Niin ikään kun katsoo miehiä voidaan aivan hyvällä syyllä kysyä, että ovatko nämä miehet muka paossa sotaa, vainoa ja kidutusta?"

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ja perussuomalaiset innokkaana hallituksessa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pakolaisaallon aikaan Perussuomalaiset olivat mahtavimmillaa, Suomen toiseksi suurin puolue ja hallituksessa. Perussuomalaisten vaikutus maahanmuuttoon menneisyydessä ja tulevaisuudessa? = 0.

Tommi O. Pälve

Jos ei määriteltäisi Perussuomalaisten tulevaisuutta menneisyyden perusteella.

"Turkki jakaa samat arvot Suomen kanssa."
"Afrikka on Suomen naapuri ja lähimmäinen."
"YK:n pakolaissopimus ei sido mihinkään."
- Timo Soini, ei onneksi enää johda puoluetta.

"Juudas oli loikkari ja hirtti itsensä."

Eikä ole enää edes koko puolueessa.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Soinin piti hoitaa Irakin palautukset kuntoon pika, pikaa.
Taisi olla persuille taivaanlahja että se lähti kälppiin?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä perussuomalaisten nykyiset kansanedustajat tekivät pakolaisten tullessa? Menivät Soinin selän taakse piiloon.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Sehän tässä jurppii kun Orpo, Sipilä ja Soini päästeli täyttä puppua silloin että korvat heilu päässä.
Ai niin oli se muijakin joka tunsi kaikki tulijat ja sanoi jotta olivat kaikki oikealla asialla.

Tommi O. Pälve

No. Sebastian Tynkkynen esimerkiksi totesi, ettei ole järkeä olla mukana sellaisessa hallituksessa, jossa ei saa oman puolueensa tavoitteita ajettua.
Timo Soini potki Tynkkysen ulos puolueesta.

Porukka kai sitten hammasta purren nieli tämän hallitustyöskentelyn.

Mutta jotain kielii se, että kun kahdesta ehdokkaasta Soini kertoi kannattavansa Sampo Terhoa, niin Jussi Halla-aho sai murskavoiton puheenjohtajavaaleissa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Onneksi suurin osa turvapaikanhakijoista on mukavia tyyppejä joten kovin suurta häiriötä he eivät ole aiheuttaneet Suomen yhteiskuntaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Turvapaikka on määräaikainen ja myönnetään aluksi neljäksi vuodeksi. Jatkoluvan perusteena on, että edellytykset turvapaikkaan ovat yhä olemassa. Ovatko ne, en toki tiedä. Voidaan vaan arvailla, paljonko turhaa massaa saatiin Sipilän ansiosta.

2019 loppuu turvapaikassa oleminen 2015 saapuneilta, elle ao. jatkohakemusta ole tehty ja hyväksytty. Joten ilmeisen tuuhea vuosi on tulossa. Näitä hädänalaisia ei vaan maasta ulos saada, ainakaan ihan pienin kustannuksin, eikä helposti.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/695013-2...

Nyt olisi Soinilla tuhannen taalan paikka näyttää että on kerrankin mies, ja jatkaa 2015 lupaamaansa priorisointia.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001001574.html

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos Suomessa olevat pakolaiset ahdistetaan nurkkaan blogistin ehdottamalla tavalla niin mitä, arvoisa blogisti luulet tapahtuvan, lisääntykö vai vähentyykö pakolaisten aiheuttamat rikokset Suomessa?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Mitäs mieltä olet, pitääkö kiristämällä saada tahtonsa läpi?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mistä ihmeen pakolaisista sinä puhut? Blogistihan puhui laittomasti maassa oleskelevista ihmisistä, jotka eivät ole turvapaikan tarpeessa. Typerää sotkea oikeita pakolaisia tähän keskusteluun.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

No tarkennetaan hieman, luuleeko blogisti, tai Kankaanpää, että laittomasti maassa olevien ihmisten nurkkaan ahdistaminen lisää tai vähentää näiden ihmisten tarvetta syyllistyä rikollisuuteen? Toivottavasti tuli rautalankasta väännetyä kysymys jonka Kankaanpääkin ymmärtäisi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Sen takiahan laittomasti maassa oleskelevat tulisikin ottaa säilöön, kunnes he joko palaavat itse tai saadaan palautettua. Jo termi laittomasti maassa oleskeleva kertoo, ettei tällaisella henkilöllä tulisi olla oikeutta kuljeskella maassa miten lystää. Säilöönottokeskuksissa he eivät ainakaan olisi vaaraksi Suomessa laillisesti oleskeleville.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #34

On aika naivia uskoa, että nuoret miehet pysyisivät säilöönotossa, ellei sitten säilöönotot vastaa vankilassaoloja ja silloin jos näin meneteltäisiin vastaan tulevat Suomen kv.sopimukset siitä miten pakolaisia voidaan kohdella.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Laittomasti maahantulevat, jotka eivät saa turvapaikkaa, eivät ole määritelmän mukaan pakolaisia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Mikä kv.sopimus kieltää ottamasta säilöön laittomasti maassa oleskelevan henkilön? Nythän siis puhutaan henkilöistä, jotka eivät ole turvapaikan tarpeessa ja ovat siitä lainvoimaisen päätöksen saaneet. Heitä eivät siis kosketa mitkään sopimukset pakolaisista. Oletko oikeasti niin tyhmä, ettet ymmärrä mitä eroa on oikealla pakolaisella ja laittomasti maassa oleskelevalla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut voisi kertoa miten palautetaan ihminen maahan, joka ei suostu ottamaan vastaan?

Sama ongelma on myös muilla euroopan mailla, ei pelkästään Suomella.

Julistetaanko sota Irakia vastaan, vai miten viisaat persut asian hoitavat?

Tällaista normaalia persupopulistista paskaa taas kerran.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ottaahan Irak vastaan kaikki vapaaehtoisesti palaavat. Blogistihan ehdottaa, että ne jotka eivät turvapaikkaa tarvitse ja eivät suostu vapaaehtoisesti palaamaan, sijoitetaan säilöönottokeskuksiin odottamaan, kunnes ovat valmiita palaamaan vapaaehtoisesti.

Opettelisit Ritala lukemaan, jottei tarvitsisi suoltaa paskaa taas kerran.

Tommi O. Pälve

Lisäksi Suomi voi katkaista Irakilta tuet, kunnes alkaa ottamaan palautettavia vastaan. Jotain yhteistyökykyä pitää olla, kun kerta meidän tarjoama humanitaarinen tuki kelpaa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #31

Sirkustirehtööriksi pukeutunut Pälve voisi kertoa mitä tukia Suomi antaa Irakille. En usko, että irakilaiset noudattavat Pälven oman "plokin" kehotusta: "kaikki kulttuurit on tuhottava".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kankaanpää, kyllä se lukemisen ymmärtäminen on lähinnä sinun oma ongelmasi. En tiedä mllaisessa kuplassa oikein elät, mutta suosittelen astumista arkitodellisuuteen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #36

Ei oikein aukea tuo avautumisesi. Irakiin voi palata vapaaehtoisesti. Laittomasti maassa oleskelevat voidaan ottaa säilöön, jos poliittista tahtoa löytyy. Ei noilla asioilla ole mitään tekemistä minkään kuplien kanssa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ennemmin persut vois muuttaa Unkariin, ja nää paperittomat sitten sais jäädä tänne.

Siinä nousisi Suomen älykkyysosamäärä kerralla :)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Älykkyysosamäärä mitataan yleensä ihmisiltä; valtioilta harvemmin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, paperittomat pakolaiset vs. Persut :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #20

Mitkä ihmeen paperittomat pakolaiset? Kaikillahan on ihan omalla nimellä varustettu päätös, jossa todetaan, että he eivät ole turvapaikan tarpeessa. Törkeää sotkea oikeat pakolaiset niihin, jotka ovat hyväksikäyttäneet pakolaisia varten luotua järjestelmää.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Eihän meillä enää ole hätää, jos ihmiset eivät tulevissa vaaleissa äänestä Persuja.

Viime vaaleissa kansan innostui äänestämään Persuja niin, että tie hallitukseen aukesi. Kun Afrikassa ja Lähi-idän tämä kuultiin, alkoi varsinainen kansainvaellus Suomeen.

Onneksi Persut hajosivat ja menettivät paikan hallituksessa. Sen seurauksena vaellus kylmään pohjolaan loppui.

Blogistinkaan ei missään nimessä kannata antaa ääntään Perussuomalaisille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää on sellaisia viimeisiä persujen töräytyksiä, muuta ei ole enää tarjolla.

Ei näillä avauksilla tule yhtään uutta äänestäjää, omat tietysti kuola valuen kannattavat.

Kaikki oli Soinin vikaa tottakai :)

On nuo persut aina olleet mammanpoikia, kun yksi mies sai kaikki pelkäämään kuin kanalauma.

Oppositiokamaa, entinen puolue, nykyinen yhden asian lahko.

Näitä vastaavia blogeja tulee vaalien lähestyessä kiihtyvällä tahdilla, ja sen oikein hauskaa, huumoria tarvitaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ei näillä avauksilla tule yhtään uutta äänestäjää,..."

Pääasia, ette aiemmin äänestäneet äänestävät uudelleen?

P.S. Vastoin aiempaa ilmoitustani, erehdyin nyt kuitenkin ruokkimaan trollia.
Anteeksi,

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #42

Ritala suoltaa tota pää märkänä jokaisen persun blogiin, ja ihmettelee kun tulee fanipostia kotiin ja jotkut blokkaavat sen.
Minusta oikee koulu-esimerkki mikä on trollaus..

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, aika lähteä himaan rakentamaan maataan kondikseen.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Tervemenoa. Muista sitten pysyäkin poissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vaatii sitten ulkomaalaislain muutoksen, että kaikki laittomasti maassa oleskelevat voitaisiin ottaa säilöön.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ihanko totta? Olisiko kuitenkin monissa tapauksissa sovellettavissa tätä voimassa olevaa ulkomaalaislakia ja siinä 121 §:n edellytyksiä muutamassa kodassa mainitulla perusteella?

Mitenhän lain 129a §:ssä Ulkomaalaisvalvonta esitetty "Ulkomaalaisvalvonta on tämän lain ja sen nojalla annettujen säännösten noudattamisen valvontaa ja laittoman maassa oleskelun torjuntaa. Rajatarkastuksista säädetään Schengenin rajasäännöstössä." oikein istuu nykyisin käytettyyn menttelyyn laittomasti maassa olevien maasta pois saamiseksi?

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/200403...

Ihmeellistä on sekin, että perustuslain 9 § Liikkumisvapaus sanoo "Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa." ja kuitenkin annetaan oikeus vapaaseen liikkuvuuteen maassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olen aina ihaillut ns. vapaata tulkintaa. En esittänyt mitään perustuslain pykälästä, kuten huomaat. Laittoman maassa oleskelun torjuntaa eivät 121 ja 122 pykälät koske, vaan säilöönottoa.

Minä näkisin erittäin mielelläni, että maasta poistettaisiin siellä laittomasti oleskelevat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #49

Kovin vapaalta tulkinnalta vaikuttaa kommenttisi sisältökin. Pykälät 121 ja 122 eivät suinkaan ole perustuslain pykäliä vaan ulkomaalaislain ja koskevat nimenomaan säilöönottoa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Ja missä väitin niiden olevan perustuslain pykäliä? Oletuksena oli, että tuntisit lainsäädännön niin hyvin, ettei lakia tarvitse erikseen mainita. Älä yritä olla liian nokkela. Ilmeisesti on lmahdotonta ottaa vakavasti kantaa vakavaan kysymykseen.

”Laittoman maassa oleskelun torjuntaa eivät 121 ja 122 pykälät koske, vaan säilöönottoa.”

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #55

Kyllä mainitut ulkomaalaislain 121 ja 122 pykälät koskevat nimenomaan ulkomalaisia laittomasti maassa olevia, joille ei ole myönnetty turvapaikkaa ja oleskelulupaa. Lain 118§:stä alkaen tämä on luettavissa /pääteltävissä.

121§:ssä "Jos 118–120 §:ssä tarkoitetut turvaamistoimet eivät ole riittäviä, ulkomaalainen voidaan yksilöllisen arvioinnin perusteella ottaa säilöön, jos:..."

Kanssasi näyttää olevan turhaa keskustella, sillä kommenttisi vaikuttavat minusta lähinnä säälittäviltä yrityksiltä vääntää asiaa muuksi kuin lainsäädännössä sanotaan.

case off.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #62

Ja missä minä olen väittänyt, että ko. pykälät eivät koske nimenomaan laittomasti maassa olevia? Sinun kanssasi ei taas voi keskustella siitä syystä, ettet näytä ymmärtävän mitä kirjoitetaan

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #62

Vähän käsitteistä: "säilöönotto" on jälkikäteistä toimintaa, "torjunta" taas ennalta ehkäisevää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sen verran vielä, että onko Suomen perustuslain rikkominen sanktioitu jossain, esimerkiksi ulkomaalaislaissa, jos 9 pykälää on rikottu? Sekö on säilöönoton edellytys?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #51

Lainoppineen tuo tulisi "hahmottaa" ulkomaalaislaissa olevien pykälien mukaan. Maallikot varmaan ajattelevat, että perustuslain säädökset on viety myös kansalliseen muuhun lainsäädäntöön ja on otettavissa käytäntöön, jos niin tahdotaan. Kyse kaiketi lienee poliittisessa tahdossa noudattaa lainkirjaita ihan täydellisesti.

Kovin köyhin sanakääntein kerrotaan sisäministeriön sivulla laittomasti maassa olevista perustuslain ja ulkomaalaislain kannalta.
"Laiton oleskelu puolestaan tarkoittaa maassa oleskelua ilman siihen tarvittavaa voimassa olevaa lupaa. Turvapaikanhakijan oleskelu muuttuu laittomaksi siinä vaiheessa, kun turvapaikkahakemukseen tehty kielteinen päätös saa lainvoiman tai maasta poistamispäätös tulee täytäntöönpanokelpoiseksi."
https://intermin.fi/maahanmuutto/laittoman-maahanm...

Mitähän mahtoi tapahtua EU:ssa suunnitellun "eurooppalainen matkustusasiakirja" käyttöön ottamiselle? Tuo asiakirja olisi yksi keino saada pakkopalautukset (olisiko sittenkään toiminut?) käytäntöön mm. Irakin kanssa. Tämä eu asetus näyttää käsiitellyn myös maamme eduskunnassa 2016 alussa. HE:n perusteluissa sanotaan mm. "Ehdotus noudattaa ja perustuu EU:n paluudirektiivin (2008/115/EY) säännöksiin, joissa määritellään
yhteiset standardit ja menettelyt laittomasti maassa oleskelevien kolmansien maiden
kansalaisten palauttamiseksi." Eikö tätä asetusta ole saatu käytäntöön vai onko yksinkertaisesti niin, että palautetun kotimaa haraa vastaan? Mutta miksi ei hyväksy omia kansalaisiaan takaisin maahan? Siinä on peruskysymys, joka eu:n tulisi selvittää.

https://eur-lex.europa.eu/resource.html?uri=cellar...

https://eur-lex.europa.eu/resource.html?uri=cellar...

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kirjelma/Documen...

Oli miten oli, niin kyllä säilöönottamien kaikkien laittomasti maassa oleviin vaikuttaisi hyvin suurella todennäköisyydellä vapaaehtoiseen paluuseen. Kustannuksista säilöönotosta ei kannattaisi tässä arvella mitään, koska ei voida ottaa kaikkia vapaasta liikkuvuudesta aiheutuvia kustannuksia huomioon.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #52

Säilöönotto edellyttää yksilöllistä arviointia. Kirjoituksessa ei lähdetä tästä, vaan ”automaattinen säilöönotto ja systemaattinen palautus kotimaahan tilanteissa, joissa henkilön oleskelulupahakemus on hylätty.”

Tuomioistuimilla ei ole ”poliittista tahtoa”.

Tuo kirjoituksessa esitetty ei tietenkään ole mahdollista nykyisen lain mukaan, joten se siitä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #53

Eri mieltä voi tietenkin olla, mutta viime kädessä valvova viranomainen voi ottaa säilöön laittomasti maassa olevan esittämällään perustein, jonka sitten välittömästi käsittelee käräjäoikeus. Käräjäoikeus tekee lakiin perustuen ratkaisun. Riippuu siis ihan siitä millasia perusteita säilöönotolle on.

Poliittinen tahtotila on tietenkin eduskunnalla ja ministereillä. Tässä säilöönottokysymyksessä sisäministerillä/sisäministeriöllä, jonka alaisuudessa on esim. poliisihallinto yhtenä säilöönottajana, on poliittista vaikutusvaltaa. Voinee kysyä mitä hyötyä on maalle laittomasti maassa olevilla? Luoko turvallisuuden tunnetta lisää vai kuinka? Perusteluna maan hallitukselta on kuultu moneen kertaan vain se, että säilöönottomainen tulee kalliiksi. Tuo ei käy lain perusperiaatteissa perusteluksi. Ei alkuunkaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #56

Miksi on vaikea käsittää, että tuomioistuin ei tee päätöstä säilöönotosta pohtimalla sen kustannuksia, vaan soveltamalla ulkomaalaislaissa olevia säilöönoton edellytyksiä? Ei tuomioistuinten toimintaa voida ohjata poliittisista päämääristä käsin.

Jos laajamittaista säilöönottoa aiotaan harrastaa, lakia pitää muuttaa. Se nyt on aivan selvä, vaikka saathan sinä muuta selittää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #58

Väitinkö todellakin tuomioistuimen ottavan kantaa kustannuksiin? En todellakaan. Hieman tarkkaavaisuutta lukemiseen ja kirjoituksen ymmärtämiseen. Hallitus voisi perustella muutoin kuin kustannusten määrällä säilöönottamista. Tuosta on kyse.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59

”Ei tuomioistuinten toimintaa voida ohjata poliittisista päämääristä käsin.”

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #60

???. En ymmärrä tuota kommenttisi sisältöä laisinkaan. Aiemmassa kommentissasi esitit "Tuomioistuimilla ei ole ”poliittista tahtoa”."

Tuomioistuin, siis käräjäoikeus ensikädessä tekee ratkaisunsa ei-poliittisen tahdon mukaan. Myöskään poliisiviranomainen ei voine perustella säilöönotonkustannuksilla millään tavoin. Suomen eduskuntakeskusteluissa hallitus perustellut monet kerran suurilla säilöönotonkustannuksilla. Hallituksella pitäisi olla kykyä pohtia säilöönoton tarpeellisuutta muiltakin kannoilta kuin kustannuksien. Sillä minkäänlaista laskelmaa ei hallitus ole esittänyt siitä, että kustannukset olisivat tosiasiassa suuremmat kuin vapaana liikkumisesta.

Onko vielä jotain epäselvää mielipiteeni ja kannanottoni suhteen?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Pääministeri Sipilän kutsuhuudot turvapaikanhakijoille 2015 saivat aikaan sen, että Lähi-idästä ja muualta Euroopasta alkoi valua entistä enemmän turvapaikkashoppailijoita kohti Suomea."

Ai, minä kun luulin että se oli Syyrian sota.

Ne pakolaiset sitten ovat lähinnä pelinappuloita. Voisi pohtia sitä, että mikä valtio on hyötynyt eurooppaan kohdistuvasta pakolaisvirrasta, tästä seuraavasta hajaannuksesta mitä nationalistipuolueet tyhmyreinä tukevat kuin myös epävakaudesta lähi-idän alueella.

Sellaisen palavan, nestemäisen orgaanisen mönjän halpa hintataso yhdessä hajoita & hallitse strategian kanssa voi selittää asioita.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#41:
"Ai, minä kun luulin että se oli Syyrian sota".

Syyriasta tuli tänne vuonna 2015 vain runsaat 1200 turvapaikanhakijaa eli 3.4 % hakijamäärästä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Unionin alueelle tulleista puolet. Ja kakka kun lentää niin se osuu ropeliin että ei se rähinän vaikutus vain syyriassa.

Ja pääsyy unionin kriisille siitä, että täällä oltiin housut kintuissa eikä oikein ollut mitään toimintakykyä käsitellä ja siitä sitten tuli toinen puoli lisää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Perusuomalaisten pitäisi olla kiitollisia turvapaikanhakijoille, sillä ilman heitä ei perussuomalaisilla olisi mitään mahdollisuuksia menestyä missään vaaleissa, ei nyt, eikä tulevaisuudessa.

Perussuomalaisilla kun ei ole mitään muuta vaaliteemaa kuin viha turvapaikanhakijoita kohtaan ja sen vihan lietsominen ja levittäminen.

Ennen Halla-ahon aikaa persuilla oli muukalaisvihan lietsomisen lisäksi ohjelmassa myös EU- vihan lietsonta ja fixit.

Nyt ei ole enää muuta kuin xenofobia.

-----------------

Jos vielä mainostaisin mitä kaikkea etua turvapaikanhakijat ovat saaneet aikaan, niin ensimmäisenä voisi mainita kaikkien nykyisten ja entisten(siniset) persupolitikkojen hilllotolpat.

Kaikkeein makein hillotolppa on puolueen entisellä puheenjohtajalla ja toiseksi makein hillotpolppa on nykyisellä puheenjohtajalla. Kolmanneksi makein hillotolppa onkin sitten sinisten puheenjohtajalla.

Persut oli ennen eliittivihamielinen ja herroja vastaan. Nyt persut on eliittiä ja se tuottaa ja kasvattaa lisää herroja Suomeen.

Monilla on edelleen pyrkyä hillotolpille ja herraksi pelkästään xenofobian voimalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, olen tunnistanut vihasi ja suhtautumisesi PS-puoluetta kohtaan, mutta tuosta huolimatta otan esiin yhden kysymyksen kommentistasi, johon haluan hieman perustelua. Kas kirjoitat "....ja toiseksi makein hillotpolppa on nykyisellä puheenjohtajalla."

Miten katsot nykyisen puheenjohtajan olevan toiseksi makeimmalla hillotolpalla? Kas, kun minulle ei tuo oikein aukene, sillä ensinnäkin hänet on virallisissa vaaleissa valittu mepiksi ja toiseksi myös virallisesti valittu puolueen puheenjohtajaksi. Sen sijaan nuo kaksi muuta saivat hillotolppansa, toinen pitää ja toinen uuden, vain Orpon ja Sipilän poliittisen pelin ansioilla. Vaaleissa ei kumpaakaan ole valittu ministeriksi, eikä varsinkaan valittu sinisten kansanedustajiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miten katsot nykyisen puheenjohtajan olevan toiseksi makeimmalla hillotolpalla?"

Nykyinen puheenjohtaja on omalla nykyisellä hillotolpallaan lähinnä lietsomansa xenofobian ansiosta. Entinen puheenjohtaja lietsoi lähinnä EU- vihaa ja herravihaa.

Tämä Sinisten puheenjohtajakin on yrittänyt kovasti esiintyä vihanlietsojana, mutte ei oikein uskottavasti kylläkään.

Kun asiaa tarkemmin ajattelee, niin kyllä Sampo Terhon paras meriitti ja ansio on ollut hänen pätevyytensä ja kyvykkyytensä. Kansanvillitsijänä ja vihanlietsojana Sampo Terho on oikeastaan todella huono.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Periksi ei anneta ei ainakaan puheenvuorossa. Pikkaisen koomista, että ei nyt millään voi edes sitä todeta, että hillotolppa nyt oli väärä sana tässä kohtaa, moista sattuu kun nopeasti naputtaa tms.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Arto on vihaavainen katkera vanha mies, joku persu on ilmeisesti joskus kiilannut eteen kassajonossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset