Jenna Simula www.jennasimula.fi

Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset osuvat arimpaan

Oulussa on odotettu jo vuosia, että poliisi ja muut viranomaiset avoimesti nostaisivat keskusteluun maahanmuuton mukana tulleet ongelmat, kuten laajamittaiset lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset. Hyvin monet oululaiset ovat jo ennen kuluneen viikon uutisointia tienneet useita lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia, niiden yrityksiä tai vähintäänkin nähneet, millaiseksi ympäristö on muuttunut alaikäisten suosimissa paikoissa.

Tänään Oulun poliisi päätti vihdoin tiedottaa lapsia ja heidän vanhempiaan ulkomaalaistaustaisista miehistä, jotka lähestyvät alaikäisiä sosiaalisessa mediassa tai muissa yhteyksissä. Uutisoinnissa tietysti lievennettiin asiaa toteamalla, että kantaväestössäkin on vastaavanlaisesti toimivia ihmisiä. On kuitenkin ymmärrettävä, että toisin kuin Suomessa, monissa muissa maissa naisen asema on aivan toisenlainen, eikä tytöillä tai naisilla ole samankaltaista itsemääräämisoikeutta. Tästä pohjimmillaan onkin kyse: kulttuurieroista, ja haluttomuudesta kotoutua.

Ihmiset ovat puhuneet pitkään, miten kauppakeskuksissa, uimarannoilla ja rautatieasemilla aikuiset miehet pyörivät selvästi alaikäisten tyttöjen ympärillä. On tiedostettu vaaratilanteet ja tilastoissa nähty, miten seksuaalirikokset jakaantuvat suomalaisten ja ulkomaalaisten kesken. Suhteettoman suuri osa epäillyistä on ulkomaalaistaustaisia, vaikka heidän osuutensa väestöstä on paljon pienempi. Ihmiset ovat olleet aidosti huolissaan koko tämän ajan, mutta niitä, jotka asiasta ovat uskaltaneet avata suunsa, on moitittu isoon ääneen. Kun esimerkiksi itse vaadin, että Oulussa on lopetettava turvapaikanhakijoiden vierailut päiväkodeissa ja kouluissa, minua syytettiin rasismista ja ihmisvastaisuudesta.

Kouluissa, päiväkodeissa ja kaupunkien sekä erilaisten järjestöjen toteuttamissa kampanjoissa sekä tapahtumissa on opetettu lapsille ja nuorille, ettei erilaisuutta pidä pelätä, saati syrjiä tai loukata muualta tulevia ihmisiä. On opetettu, etteivät tänne tulevat turvapaikanhakijat ja kiintiöpakolaiset ole uhka. Vanhemmat on laitettu hankalaan asemaan, sillä fiksut vanhemmat ovat ymmärtäneet, mitä vaaroja siihen liittyy, kun täysin erilaisesta kulttuuriympäristöstä saapuu maahan nuoria miehiä, jotka lyöttäytyvät lasten ja nuorten seuraan. Koulussa on kuitenkin lapsille kerrottu, että avoin pitää olla, ja suvaitsevainen.

Lienee tunnustettava tosiasia, että tätä päivää ennen on ollut tabu varoittaa lapsia ulkomaalaisista miehistä. Nyt varovaisuudesta muistuttaa niin poliisi, kuin myös lapsiasiavaltuutettu, joka esittää, että asiasta olisi puhuttava kaikissa Suomen kouluissa. Olemmeko tosiaankin niin kynnettömiä, että asioiden on mentävä näin pitkälle, ennen kuin suojelemme yhteiskunnan kaikista heikoimpia, lapsia?

Sisäministeri Mykkänen otti pitkän vaikenemisen jälkeen asiaan kantaa toteamalla, että pelisäännöt on tehtävä maahanmuuttajille selviksi. Minä olen ollut siinä ymmärryksessä, että lait, käytännöt ja tavat on tehty selviksi heille heidän omalla kielellään aina 90-luvulta lähtien mahdollisimman pian sen jälkeen, kun he ovat maahan saapuneet. Mikään määrä valistusta tai kotouttamiseen suunnattuja resursseja eivät kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että nämä ihmiset tulevat aivan toisenlaisesta kulttuurista, ja ovat erittäin usein haluttomia kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. He tulevat maista, joissa naisten tai tyttöjen asema ei yksinkertaisesti ole samanlainen, kuin täällä. Siksi ainoa ratkaisu tällaisten seksuaalirikosaaltojen estämiseksi onkin maahanmuuttopolitiikan radikaalit kiristykset.

Jos lasten raiskaaminen ei saa heräämään tähän päivään, niin mikä sitten? Vai saako pelolle edelleenkään antaa valtaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mietin miten oululaiset vanhemmat antavat lastensa liikkua miten huvittaa. Eikö he ole asettaneet lapsilleen mitään rajoja? Eivätkö he välitä lapsistaan? Liian kiire tehdä uraa? Läsnäolon puutetta?

P.s minusta nuo tekijät pitää karkoittaa heti kun tuomionsa ovat lusineet. Samalla muistutan,että kaikki ulkomaalaistaustaiset eivät tee rikoksia, eiväätkä raiskaa lapsia.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

En tiedä oletko sama kysyjä asiasta, mutta vastaan taas.

Eli jos lapsille opetetaan vängällä monikulttuurisuutta ja vanhemmat ovat suorastaan suvakkeja, niin mietippä miten sellaiset vanhemmat kuplastaan voisivat tajuta vaaroja? Ei mitenkään. Niille on näistä vaaroista jankutettu ja kuten blogisti kertoo, vastaukset ovat tylyjä.
Mä väitän todellakin, et edelleen teinit ja lapset ovat turvassa kantiksien kanssa, mutta kuten edellinen kuukausi näytti, ei välttämättä ulkomaalaisten.
Pidetään siis lapsille totuudenmukainen valistus. Nyt ei hyssyttelyt auta!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vanhempien pitäisi tietää mitä lapset touhuavat varsinkin kun kyseessä on noin 10 v lapsi.

Musta ton ikäsellä kersalla ei voi olla rajatonta somenkäyttöä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Poliisi sanoi alkuun yli 10-vuotias, mutta täytyy olla siinä 14-vuotias kun poliisiylijohtaja tarkensi tänään että yläkouluikäinen (luokathan ovat 7-9), ja sen ikäiset ovat usein jo somessa.

https://yle.fi/uutiset/3-10541339

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Missä vaiheessa sinun mielästäsi turvapaikanhakijana Suomeen tulleen voi hyväksyä toimimaan ammatissa, jossa ollaan tekemisissä lasten ja nuorten kanssa?

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ite vastaan, et vasta kun on saanut suomen kansalaisuuden eli vuosien päästä ja silloinkin turvallisuusluokitus on oltava tottakai puhdas. Ei missään nimessä viedä etsittyjä rikollisia ja terroristeja lastentarhaan tai kouluun(nyt on viety). Ei sinne pääse myöskään tuomitut suomalaiset. Miksi siis sinne viedään tyyppejä, joista ei tiedetä edes ikää?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Lasten ja nuorten kanssa toimivilta vaadittavan rikostaustaotteen puute maahan vastikään saapuneen kohdalla on kyllä ongelma.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #5

No eikös tuossa nyt ole aika selkeä logiikka? Jos kerran ne paperit ovat kadonneet eikä taustaa pystytä luotettavasti selvittämään, niin ei ole mitään asiaa pyörimään lasten pariin. Ihan yhdentekevää mistä ilmansuunnasta tulee, mikä on ihon pigmentti tai mitä satuolentoa kumartaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #12

Mielestäsi kukaan turvapaikanhakija ei koskaan voi saavuttaa sellaista luottamusta, että hän voisi toimia lasten ja nuorten parissa ammatissa tai vapaaehtoistyössä?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #13

Mielestäni henkilö, jonka taustaa ei pystytä luotettavasti selvittämään, ei voi toimia lasten ja nuorten parissa ammatissa tai vapaaehtoistyössä.

Toki voit kertoa, mikä mahdollisen oman lapsesi kohdalla riittää luottamuksen saavuttamiseen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #14

En minä pariin vuoteen päästäisi mutta kyllä minun mielestäni luottamus pitää voida ansaita kunniallisella käytöksellä.

Ja ei kai kenenkään taustaa voi luotettavasti selvittää. Vain ne, jotka ovat jääneet kiinni voidaan tunnistaa riskeiksi. Lukuisissa yhteisöissä on kaiken lisäksi painettu villaisella vaikka olisi jäänytkin kiinni.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kiitos tästä kirjoituksesta. Yksisuuntainen paluulippu tulee olla itsestäänselvyys, mutta en luota viranomaisiin. En todellakaan.

Mykkänen mokaili jo palautusten kanssa, joten luotto on nollilla. Kun ei osaa niin ei osaa asiaansa.

Olen mielenkiinnolla odottanut milloin besserwisserit arhinmäki, emma kari ja etenkin besserwissereiden kuningas ville niinistö ottavat asiaan kantaa ja tuomitsevat jyrkästi teon.

Kovin on ollut hiljaista kommentointi punavihreällä rintamalla.

Jos Odin olisi kävellyt päin punaisia niin twitter hukkuisi "paheksuntaan".

Tämä todistaa todella hyvin "hyviksinä leikkivien" kaksoistandardit. Nyt ei kehdata myöntää, että unelma on muuttunut painajaiseksi. Unelmointi ei tee laittomasta maahanmuutosta laillista.

Me tarvitaan realismia unelmien sijaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Meillä on ollut keskusta-oikeistolainen hallitus 3,5 vuotta päättämässä maahanmuuttopolitiikasta, aikana jolloin saapujia on ollut ennätysmäärä. Miksi tämä nyt olisi erityisesti oppositiopuolueiden johtajien ongelma?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Vihreät ovat olleet eturintamassa vastustamassa jopa aiheellisia pakkopalautuksia. Samoin punavihreät olivat ensimmäisenä meuhkaamassa "unelmahöttöä". Silloin meuhkattiin rinta rottingilla, mutta nyt ollaan hiljaa. Kaksoisstandardit.

Olet oikeassa, hallitus on ollut surkea näissä asioissa.

Minkäänlaista hienotunteisuutta ei tarvita jos me halutaan turvata omien lastemme ja kansakuntamme turvallisuus. Sitä uhkaavat henkilöt täytyy käännyttää pois täältä.

Matti Simonaho

Netissä käytyjen keskustelujen perusteella tunteet käy kuumina - ja kyseessä ei ole mitkään "ääriryhmät"; "Liikaa suomalaisia on pahoinpidelty, raiskattu, tapettu".

Yrjö Koskinen

Onko kukaan miettinyt mikä on asianomaisten karmean kokemuksen lisäksi todella surullista.
Ainakin minua surettaa valtavasti, että kaikki vuoden 2015 turvapaikanhakija tulvan jälkeen asiaa seuranneet ovat TIENNEET, että jotakin tämänkaltaista tulee tapahtumaan. Aivan kaikki!

Tätä voisi käsitellä vaikka kuinka paljon pitempäänkin, mutta paljon tärkeämpää on, että jokainen tunnustaisi itselleen edellä mainitun tosi asian.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Aika hyvin tuo oli selvillä.

Se taas on huolestuttavaa, että se turvapaikanhakija tulva tuli päättäjille yllätyksenä.

Se turvapaikanhakijatulva itsessään vaikuttaa suunnitellulta jutulta, enkä tarkoita sillä ketään euroopan unionin valtion päättäjää.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei se voinut tulla suomalaisille päättäjille yllätyksenä. Asiasta ei vain pidetty melua ja mitä ilmeisimmin homma hoidettiin hyvässä yhteistyössä Ruotsin ja muidenkin EU:n päättäjien kesken. Jos oli yllätys, niin tiedustelu ja viranomaisyhteistyö on karmeasti pettänyt. Sipilän ja Orpon piikkiin tämä nyt vain menee.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #35

"Jos oli yllätys, niin tiedustelu ja viranomaisyhteistyö on karmeasti pettänyt."

Näin minä näkisin.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Turvapaikanhakijat eivät ole Suomessa turvaa hakemassa vaan ovat valloittajina tulleet ja valloittajina käyttäytyvät.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2018/12/eroon-ar...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olet sitten antautunut ampumatta laukaustakaan. Vae victis!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tiukka linja raskaisiin rikoksiin syyllistyneiden ei-kansalaisten palauttamiseksi on oikein.

Yksi paikka, jota kehottaisin myös varomaan on persujen puoluetoimisto. Siellä nimittäin työskentelee rauskauksesta tuomittu järjestöjyrä Matti Putkonen. Siinä mielessä Jenna Simula on vähän tekopyhä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Se on varmaan muslimi tai tulee jostain raiskausta harjoittavasta etnisestä ryhmästä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Tiukka linja raskaisiin rikoksiin syyllistyneiden ei-kansalaisten palauttamiseksi on oikein."

On varmasti, mutta jos edes yritetään olla kauempaa viisaita, niin tällöin karsintaa suoritetaan jo ennalta, ennakkoarvioiden perusteella tarkastelemalla esim. eri ryhmittymissä ja kulttuureissa esiintyvää, sanotaanko nyt kulttuurievolutiivisen kehityksen mukaista alttiutta epätoivottuihin ilmiöihin.

Riippumatta siitä, kuinka epäinhimillistävänä, suvaitsemattomana, rasistisena tms. nykyisellään taajaan hoetut dogmit edellisen näkisivät.

Ei ole fiksua, että ennakkokarsinta jätetään tekemättä, ja keskitytään vain jälkipyykkiin. Viimeksi mainittua kun pahimmillaan saa sitten tehdä alvariinsa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#17
Yksi paikka, jota kehottaisin myös varomaan on persujen puoluetoimisto. Siellä nimittäin työskentelee raiskauksesta tuomittu järjestöjyrä Matti Putkonen. Siinä mielessä Jenna Simula on vähän tekopyhä.
.......................

Jenna Simulan ja Persujen kannattajien yleisesti soveltaman logiikan mukaan kaikki Persut pitäisi asian johdosta syyllistää raiskaajiksi, ottaa Putkosela kansalaisuus pois ja lähettää ensinmäisellä mahdollisella koneella huitsin nevadaan.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.
Putkonen oli teon jälkeen vielä 20 vuotta SDP:n jäsen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #27

Olihan se Putkonen demari, mutta rikoksentekoväline selvästi jo silloin persu.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #27

Mutta otettiin avosylin vastaan työskentelemään persujen puoluetoimistoon, vaikka raiskaustuomiosta tiedettiin. Persujen puoluetoimistosta vissiin nuokin Oulun kaverit voivat vapauduttuaan hakea suojatyöpaikkaa, siellä kun ilmeisesti ymmärretään alan miehiä ...

Vakavasti puhuen, kun persut ovat täälläkin jo varmaan kymmenessä blogikirjoituksessa syyllistäneet tietyt kansallisuudet ja väestöryhmät, jotkut jopa ylipäätään maahanmuuttajat, raiskaajiksi (päinvastoin kuin esim. demarit), niin mielestäni heidän pitäisi siivota myös oma takapihansa (tai puoluetoimistonsa).

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Putkonenhan oli demari, kun raiskaili.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Putkonen ei ole syyllistynyt raiskauksiin senjälkeen kun erosi sossuista eli perussuomalaisuus parantaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siinä tapauksessa olisi siis suotavaa, että kaikki maahanmuuttajat liitettäisiin automaattisesti perussuomalaisiin oleskeluluvan myöntämisen yhteydessä. Problem solved!

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Esimerkki:

Yhteiskunnan sektorilla työskentelevän vanhemman lapsi ja hänen kaverinsa ovat lähdössä ostoskeskukseen. Vanhempi ottaa lapset puhuttuleen ja sanoo, että "Varokaa näitä erikulttuurista tulevia (nuoria)miehiä, että he eivät välttämättä käytäyty kuten kotimaiset, samoilla säännöillä tai heihin ei kannata luottaa sinisilmäisesti!".

Kuluu muutama päivä ja sitten työpaikalla esimies kutsuu esimerkin vanhemman puhutteluun, jossa kerrotaan, että hän on levittänyt rasistisia käsityksiä vieraista ihmisistä. Tässä varoitus virkamiehen käytöstapojen rikkomisesta. Virkamiehen pitää edistää tasa-arvoista ja puolista kohtelua, jossa ei luoda ennakkoluuloja mistään ryhmästä! "Ei, vaikka se olisi vain järjen käyttöä?". EI! Se on rasismia!

-----

Todellisuus:

Englannissa grooming jengin käsiin joutuneen alaikäisen tytön isä oli katsonut verhojen raosta, kun tyttö haettiin muslimijengin hyväksikäytettäväksi. Vuosien päästä viranomaiset tutkivat asiaa ja häneltä kysyttiin, että "Miksi et tehnyt mitään, vaikka tiesit lapsesi joutuvat hyväksikäyttäjien uhriksi?". Isä vastasi loogisesti: "En halunnut olla rasisti".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Sisäministeri Mykkänen otti pitkän vaikenemisen jälkeen asiaan kantaa toteamalla, että pelisäännöt on tehtävä maahanmuuttajille selviksi. Minä olen ollut siinä ymmärryksessä, että lait, käytännöt ja tavat on tehty selviksi heille heidän omalla kielellään aina 90-luvulta lähtien mahdollisimman pian sen jälkeen, kun he ovat maahan saapuneet."

Mykkäsen johtama sisäministeriö on epäonnistunut pahasti työssään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

KRP kertoi että Oulun tapaus on vain jäävuoren huippu. Lasten joukkoraiskauskulttuuri on siis jo täälläkin.
Mites nyt rajan auki jättäneet kantaa sen vastuunsa näistä joukkoraiskauksista.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei mitenkään. Siellä ne kökkii edelleen poliittisessa vastuussaan hallituksessa.

Käyttäjän JuhaMoronen kuva
Juha Mörönen

Pikkuwaltterin poni-kuiskaaja vaikenaa. Maililla muutama rivi. Ja uus, "ajaahan suomalaisetkin linja-autoa"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset