Jenna Simula www.jennasimula.fi

Hallitusohjelman toimet houkuttelevat lisää haittamaahanmuuttoa

Vihervasemmistohallituksen toimet maahanmuuton haitallisten lieveilmiöiden kitkemiseksi ovat odotuksien mukaisesti täysin onnettomia. Joku saattaa ilakoida päätöksestä asentaa jalkapantoja kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille, mutta eiköhän hallituksesta joku nouse viime hetkellä vastustamaan tätäkin ihmisoikeuksien nimissä.

Hallitusohjelmassa suhtaudutaan kaikkinensa hyvin positiivisesti haittamaahanmuuttoa kohtaan. Ohjelmassa edistetään sellaista maahanmuuttoa, joka aiheuttaa Suomelle niin taloudellisia, sosiaalisia että kulttuurisia ongelmia ja yhteentörmäyksiä, sisäisestä turvallisuudesta puhumattakaan.

Rinteen johdolla hallitus aikoo muun muassa helpottaa perheenyhdistämistä, lisätä humanitaarista apua, nojata edelleen huonoiksi koettuihin kv-sopimuksiin, ajaa Euroopan unionin laajuista ”kestävää vastuunjakoa” turvapaikka- ja pakolaispolitiikassa, nostaa kiintiöpakolaisten määrää 2020 ja kehittää kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden, maassa jo työskentelevien henkilöiden työluvan saamista nykyistä joustavammaksi.

Näiden toimien jälkeen haittamaahanmuuton ongelmat kasvavat entisestään, eikä haitallista kehitystä todellakaan pysäytetä. Huolestuttavana näen esimerkiksi sen, että hallitus aikoo helpottaa kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden maahan jäämistä, mikäli he ovat työllistyneet. Tämä käytännössä toimii uutena houkuttimena elintasosurffareille: tule Suomeen, hae turvapaikkaa, työllisty jollekin matalapalkka-alalle ja hae oleskelulupaa työperusteisena sen jälkeen, kun olet saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Tällaiset henkilöt ovat käytännössä, työnteosta huolimatta, suomalaisten veronmaksajien lompakolla, sillä he ovat tosiasiassa nettosaajia, eivätkä nettomaksajia.

Joku voi erehdyksissään ilakoida myös siitä, että kiintiöpakolaisia valitessa kiinnitetään huomiota ”kotoutumisen edellytyksiin”, jolla kuitenkin tarkoitettaneen lähinnä ohjelmassa jo esimerkiksi nostettua tavoitetta siitä, että perheitä pidetään yhdessä. Tämä - ja tahto helpottaa turvapaikanhakijoiden perheennyhdistämistä - lienee suoraan demareiden kynästä: kun talvella käytiin laajaa julkista keskustelua turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten tekemistä seksuaalirikoksista, monet poliitikot olivat sitä mieltä, että perheiden tuen puuttuminen, eli sukulaisten jääminen lähtömaahan olisi yksi keskeinen syy seksuaalirikoksiin. Totesin tuolloin, ettemme me tarvitse Suomeen yhtäkään sellaista henkilöä, joka ei ilman äitiään tai ”suvun vanhinta” osaa tai ymmärrä olla raiskaamatta.

Uskallan myös väittää, etteivät kokonaisten perheiden haaliminen Suomeen kolmansista maista tai perheenyhdistämiset ratkaise ongelmia, vaan ovat itseasiassa omiaan luomaan niitä, mikäli nämä perheet tulevat sellaisista kulttuureista ja maista, joissa ei noudateta tai kunnioiteta länsimaisia arvoja ja tapoja. Perheen sisällä ylläpidetään helposti länsimaisiin arvoihin sopimattomia tapoja ja pidetään niistä kiinni sukupolvesta toiseen. Tämä ei edistä kotoutumista, vaan luo yhteiskuntaamme eriytyneitä yhteisöjä ja rinnakkaisia yhteiskuntia, joissa eletään aivan toisilla säännöillä, kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Rinteen johdolla hallitus aikoo muun muassa helpottaa perheenyhdistämistä"

Tuollainenhan on todella törkeää!

"Tällaiset henkilöt ovat käytännössä, työnteosta huolimatta, suomalaisten veronmaksajien lompakolla, sillä he ovat tosiasiassa nettosaajia, eivätkä nettomaksajia."

Sellaisten toimesta moni työvoimavaltainen lafka pysyy pystyssä tulevaisuudessakin, sen tuottamien hyödykkeiden tai palvelujen hintataso pysyy kuluttajan kukkarolle kohtuullisena ja kaikenlainen aktiviteetin lisääntyminen kansantaloudessa generoi lukuisia positiivisia hejastuvaikutuksia.

Esimerkiksi Ruotsissa on jo 70-luvulta lähtien ollut tilanne, jossa likipitäen kaikki "alemmiksi" luokitellut työtehtävät ovat olleet maahanmuuttajien tekemiä - siihen aikaan myös suomalaiset lukeutuivat samaan kastiin, mutta vähitellen ne ovat siirtyneet arabivoittoisiksi. Ja Ruotsin taloudella on pyyhkinyt koko ajan jonkin verran paremmin kuin Suomella. Ainakin mitä tulee työllisyysasteeseen.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

"Tuollainenhan on todella törkeää!"

Samaa mieltä, rahat on jo muutenkin vähissä.

"Sellaisten toimesta moni työvoimavaltainen lafka pysyy pystyssä tulevaisuudessakin, sen tuottamien hyödykkeiden tai palvelujen hintataso pysyy kuluttajan kukkarolle kohtuullisena ja kaikenlainen aktiviteetin lisääntyminen kansantaloudessa generoi lukuisia positiivisia hejastuvaikutuksia."

Lisävelan ottaminen ei minusta ole "positiivinen heijastusvaikutus."

"Ja Ruotsin taloudella on pyyhkinyt koko ajan jonkin verran paremmin kuin Suomella. Ainakin mitä tulee työllisyysasteeseen."

Jonkin verran ei kuulosta kovin mairittelevalta, mutta olisi kiva saada tästä tosiaan tutkimus tulille. Mitä jos vaikka aloitettaisiin laskemalla maahanmuuton kustannukset? Ai ei käy? No ei sitten.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...laskemalla maahanmuuton kustannukset...".
Ei niin saa tehdä. On vain upeaa, kun yksi ehkä työkykyinen ja mahdollisesti hetken aikaa myös työhaluinen saa 1-2 eur/h ja sillä sitten ilman veronmaksajien apua elättää suurperheensä ihan itse.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Esimerkiksi Ruotsissa on jo 70-luvulta lähtien ollut tilanne, jossa likipitäen kaikki "alemmiksi" luokitellut työtehtävät ovat olleet maahanmuuttajien tekemiä"

Niihän meilläkin sanotaan, etteivät bussit kulkisi eikä siivottaisi Hesassa ilman mamuja. Ihmettelen vain miksi bussit liikkuu ja siivoukset saadaan hoidettua ihan suomalaistenkin voimin Jyväskylässä(Ja kaikissa muissakin kaupungeissa missä ei ole paljoa mamuja)

"Liki puolet työsuojeluviranomaisten tarkastukseen joutuneista siivousalan yrityksistä maksaa työntekijöilleen alle alan vähimmäispalkan. Usein alipalkkoja maksetaan ulkomaalaiselle työntekijälle"

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3860250-sii...

Kuikka ja kumpp. Jos mamut ovat niin paljon parempia työntekijöitä hanttihommissa, miksi niille maksetaan sitten paljon vähemmän kuin suomalaisilta luulisi, että ahkerammille työntekijöille työnantaja on valmis maksamaan enemmän. Vai voisiko olla niin, että maahanmuutolla onkin tarkoitus vain polkea palkkoja.?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Sellaisten toimesta moni työvoimavaltainen lafka pysyy pystyssä tulevaisuudessakin".
Pitääkö siis tavoitteena olla, että veronmaksajat maksavat firmojen palkkakulut ? Miksi se ei kuuluisi firmoille ? Jos kaikki työvoimavaltaiset ja muutkin lafkat saavat palkkapiikin auki, mikä rajoittaisi sellaisten lafkojen määrää ? Sekö olisi niitä "positiivisia hejastuvaikutuksia" ? Ei väliä kuinka tappiollinen firma olisi. Kaikille vain toimilupa ja palkkapiikki auki.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luulen, että käsitys työssäkäyvien saamista sosiaalituista on hiukan liioiteltua. Joka tapauksessa tässäkin kohdin sovelletaan maahanmuuttajiin samoja asetuksia kuin kantasuomalaisiinkin.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Vasemmistohallitus tykkää sosialisoida suomalaisten rahat! Jee jee

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

... niin, ja laittaa jalkapannan mamuille.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Joka ei tosin estä heitä raiskaamasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Persujen hallitusohjelma olisi ollut pelkkää haittamaahanmuuttoa. Kun osaaminen ei muuhun riitä, oppositio on juuri se soveliain paikka teille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Haitta" -etuliite on näppärä ja sen voi panna minkä tahansa asian tai ilmiön eteen josta ei itse tykkää. Kuka nyt haittaa kannattaisi? "Haittaoppositio", "haittapersut", "haittakasvisruoka", "haitta-abortit", "haittapakoruotsi", "haittasitäsuntätä".

Ainoana poikkeuksena "haittaverot" jotka on jotain positiivista.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Haitta haittaa haittaamista, ts. haittaaminen on itsestään sammuva prosessi, entropian lisääntyessä.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

"sen voi panna minkä tahansa asian tai ilmiön eteen josta ei itse tykkää"

Jep, nerokas veto persuilta. Vastapuolella on pitkään ollut idioottimaisen retoriikan monopoli sanoilla "vihapuhe" ja "populismi" joita voi myös käyttää missä asiassa tai ilmiössä hyvänsä joka ei miellytä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Onko näyttöä Persujen päätetystä hallitusohjelmasta ? Turun, Oulun jne tapauksista ei kellekään ole siis edes mitään haittaa. Pelkkää auvoista onnea vaan. Kannattaisi kysyä omaisilta.

Pasi Annala

Nyt on syntynyt haittahallitus !

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ainakin eduskuntavaalien tulos lisäsi haittajennoja eduskunnassa, onneksi hän ja haittapersut joutivat haittaoppositioon. :D

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ei siitä varmaan ole haittaakaan, että perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on yksi eläintenhoitaja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16

Tuo oli ensin minullakin, muta otin pois toiston vuoksi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Idiotismi senkun jatkuu.Samalla tasolla kuin vammaisten lasten asioista kirjoitettuun blokiin.Tosin peukuttajien jos niitä tulee,taso selviää sekin samantien.

Taisi selvitä jo,ilman niitä "peukutuksiakin"..

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ei nuoret kiinnosta noita vanhoja poliitikoita jotka istuvat vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen veronmaksajien rahoilla suojatyöpaikoissaan.Suurin osa heitä äänestäneistä kun ovat sitä samaa veronmaksajien rahoilla tienaavia ,tai ovat olleet.SDP ja keskusta sekä nämä apupuolueet ,jotka eivät aja kuin pienen vähemmistön asioita.

Täälläkin suurin osa huutelijoista kuuluu siihen sakkiin.On istuttu jonkin kunnan pöytien takana tai kunnan /valtion palleilla tai siirrytty julkiselta YKSITYISTEN KONSERNIEN suojiin tienaamaan.

Niin kauankun suhteila pääsee,ja eläke juoksee (joka saatu vanhaan hyvään aikaan vielä)ei näitä kiinnosta muut kuin omat asiat.Tempputyöllistetyt j anuoret eivät sitä eläkettä pääsekkään kerryttämään,j a1.4.2019 eivät senkään vertaa kun edellisen hallituksen halpatyövoimaa alkaa valumaan suomeen urakalla lisää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#13

Oksanen, miten se nyt menikään kun et vastannut kysymykseeni:

Onko Norjassa terroristiryhmän jäsenyys rikoslaissa rangaistava teko niin kuin väitit? Miten Norjan rikoslain kyseinen pykälä 136a eroaa Suomen rikoslain 34a luvun 4 §:stä?

Aion kysyä tätä niin kauan kunnes saan vastauksen. Teillä persuilla ja persumielisillä on valitettavasti taipumus kirjoittaa aivan huttua kommentteihinne, joita sitten samanmieliset kritiikittä suosittelevat.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Rinteen johdolla hallitus aikoo muun muassa helpottaa perheenyhdistämistä…”

Sanasta ”perhe” muistui mieleeni vuosien takaa bussissa kuulemani, kun kaksi matkustajaa keskusteli maahanmuuttajien perheistä. Toinen totesi siinä toiselle, että Afrikassa perhekäsitys on toinen kuin Suomessa. Siellä perheeseen voi kuulua jopa 80 henkilöä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ja se yksi palautettavaksi määrätty, mutta "työllistetty" 1-2 euron tuntipalkallaan elättää koko suurperheen ilman veronmaksajien apua.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin se on. Blogisti on asian ytimessä, täysin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, aika paljon on analysoitu eri medioissa hallitusohjelmaa, mutta yhdestä voi olla aina varma, persujen haittamaahnmuuttovouhotus on ainoa, minä persut hallitusohjelmasta löysivät, vaikkei siellä mitään siihen viittaavaa olekaan.

Jos persut olisivat pääministeripuolue, niin ainakin paperia säästyisi, sillä hallitusohjelmassa lukisi vain yksi rivi, ''haittamaahanmuutto lopetetaan ja kaikki eriväriset, eli eisuomalaiset laitataan tarkkailuun''.

Tällä konstilla se Suomi pelastuu.

Ihmetteleekö joku vielä, ettei persuja kukaan hallitukseen huoli :)

Halla-ahonkin tärkein huoli oli, että kun neljännelle ja viidennelle lapselle korotetaan lapsilisää, niin se on tehty vain maahanmuuttajia varten.

Mahtaa olla persun vaikea nukkua, kun ei elämässä ole mitään muuta kuin viha maahanmuuttajia kohtaan :)

Rasistinen puolue.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kun lukee sun kirjoituksiaja kommentteja persuista, niin eipä voi välttyä ajatukselta, että käyttäydyt melkoisen rasistisesti persuja kohtaan. Persuissa on kuitenkin kirkonmiehiä, poliiseja, yrittäjiä, maanviljelijöitä ja tavallisia ahkeria duunareita paljon enemmän, kuin ikinä esim. vihervasemmistossa koskaan...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Liittyy ehkä siihen, että ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille. Näin olen kuullut perussuomalaisen sanovan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #25

Olisiko muitakin huhuja ja juoruja kerrottavaksi ?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Niin vaikuttaa siltä että Ritalan elämän taas täyttää viha persuja kohtaan, ei se juuri muuta näytä osaavan tehdä kuin haukkua niitä. Aika omituinen kaveri.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onko sellainen rotu olemassa kuin persut? Onko persuus synnynnäinen ominaisuus jolle ihminen ei voi mitään ja jonka vuoksi häntä syrjitään?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Uusi hallitus haluaisi laittaa jalkapannan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille. Lisäksi Vasemmistoliitto ehdottaa, että Juha Sipilälle tehtäisiin sama, niin että tiedettäisiin hyvissä ajoin, jos hän lähestyy hallitusneuvotteluita." (Roope Lipasti TS Extra 1.6.2019)

Lipastin kolumni on tahallista huumoria, haittamaahanmuutosta hölisevä puheenvuoro taas tahatonta. Minua sekin kyllä naurattaa.

Laitetaan vielä toinenkin sitaatti, kahdeksan vuoden takainen mutta jos suomalaisten tilalle laittaa perussuomalaiset niin edelleen pätevä:

"Amerikkalaisissa kasinoissa syntynyt talouslama muuttui suomalaisessa tajunnassa niin, että se on jotenkin somalien vika." Timo Harakka TV-maailman 22/2011 haastattelussa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuossa ulostulossa oli paljon asiaa ja koko ongelman ydin määriteltynä.

Toisaalta jos kaikki sosiaaliturva olisi vastikkeellista eikä minkäänlaiste perusturvaa olisi olemassa, niin Suomeenkin ilmestyisi kodittomien kerjäläisten joukkoja lumppujen alle leiriytyneinä kadunkulmiin, kuten monissa muissa maissa näkee.

Kaikella on puolensa ja puolensa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kannustinloukut tosiaan ovat turmiollisia. Itse en ole vielä nähnyt perustuloa parempaa ratkaisuehdotusta. "Vastikkeellisuus" loisi taas turhaa byrokratiaa ja temppuaktiviteetteja. Pahimmassa tapauksessa julkisten varojen kuppausta näennäiskoulutuksien varjolla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hyvä hallitusohjelma kaiken kaikkiaan on. Translain uudistus löytyy ensimmäistä kertaa hallitusohjelmasta. Nykyinen vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä poistetaan ja lääketieteellinen ja juridinen prosessi erotetaan toisistaan. Lisäksi henkilötunnuksen sukupuolisidonnaisuudesta luovutaan.

Muutakin hyvää hallitusohjelmassa on. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön näyttää vihdoin löytyvän poliittista tahtoa. Hallitus aikoo myös parantaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja nostaa pakolaiskiintiötä.

Eilen julkaistu hallitusohjelma näyttää myös luonnon kannalta historiallisen lupaavalta. Uusi hallitus on muun muassa lisäämässä luonnonsuojelun määrärahoja 100 miljoonalla eurolla vuodessa, jatkamassa soidensuojelun täydennysohjelman toteuttamista ja purkamassa energiantuotannon kannalta merkityksettömiä patoja. Näin laajat ja monipuoliset kirjaukset ovat välttämättömiä, sillä luonto on hätätilassa. Myös ilmastokriisin kiireellisyys näkyy hallitusohjelman kirjauksissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset